THY Yonetim Kurulu Başkanı Hamdi Topcu, TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy başkanlığındaki acentelerle Lutfi Kırdar'da bir toplantı gercekleştirdi. Acentelere yeni projelerini anlatan THY, kendi rezervasyon sistemini one cıkaracağını acıkladı
Toplantıda once THY yetkilileri bir sunum yaptı. THY yetkilileri, acentelere THY'nin Amadeus, Galileo gibi sistemler yerine kendi geliştirdiği rezervasyon sistemlerini one cıkaracaklarını belirtti.
Daha sonra Hamdi Topcu, acentelere seslendi. Topcu, call center'larında son donemde meydana gelen aksaklıklar dolayısıyla uzuntulerini dile getirdi. Bu konuda en kısa surede bir cozume gidileceğini de ifade etti.
ACENTE KOMİSYONLARI NE OLACAK?
Topcu'nun bu acıklaması, acenteler arasında şaşkınlık yarattı. Cunku acenteler Amedeus gibi firmalar uzerinden gercekleştirilen rezervasyonlar uzerinden komisyon ucreti alıyorlar. THY'nin yeni bir sistem kurmasının kendilerini olumsuz etkileyebileceğini ifade eden acenteciler, "Bu durumda komisyon kaybımız olacak. Bu kaybı, THY mi karşılayacak?" sorusunu sordu.
YENİ PROJELERİ ANLATTI
Topcu toplantı sırasında başka konuları da gundeme getirdi. Moskovada acılan CIP salonundan cok guzel sonuclar aldıklarını kaydeden Topcu, Londra ve Newyork gibi meydanlarda da CIP salonları acmayı planladıklarını soyledi.
Acentelere yeni projelerinden de bahseden Topcu, Tavpass gibi bir kart cıkarmayı hedeflediklerini anlattı. Topcu, havalimanı giriş ve cıkışlarında kolaylık sağlayacak olan bu kartı acentaların pazarlayabilecegini bildirdi.
Gectiğimiz gunlerde İstanbul'da yaşanan hortum felaketine de değinen Topcu, 160 ucağın başka havalimanlarına inmek zorunda kaldığını ve aksaklıkların normale donmesinin 3/4 gun surduğunu sozlerine ekledi.
TURSAB'DAN YAPILAN ACIKLAMA
Bu arada TURSAB'dan yapılan acıklamada toplantıya ilişkin şu acıklama yapıldı;
Birliğimiz ile THY A.O. ust duzey yetkilileri arasında 12 Ağustos 2014 Salı gunu İstanbul Lutfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Marmara Salonu’nda sektor değerlendirme toplantı gercekleştirilmiştir.
Soz konusu toplantıya; THY Yonetim Kurulu Başkanı Hamdi Topcu, Genel Mudur Yardımcısı (Pazarlama ve Satış) Ahmet Olmuştur, Yurtici Pazarlama ve Satış Başkanı Halil İbrahim Polat, Kurumsal Pazarlama & Alternatif Dağıtım Kanalları Başkanı Oğuz Karakaş beraberinde ilgili yetkililer katılırken Birliğimizden; Yonetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy’un yanısıra Yonetim Kurulu Uyeleri, Denetim ve Disiplin Kurulu uyeleriyle birlikte cok sayıda IATA uyesi seyahat acentası katılım sağlamıştır.
Goruşulen konular arasında;
1 Coklu posların mail order ve dış hatlara acılması
2 Quickress actıran acentaların Amadeus’tan Troya’ya gecişlerinin kapatılmaması
3 Tum ic hat ve dış hat odul biletlerinin acentalar tarafından tenzim edilebilmesi
4 Promosyon biletlerin acentaların satışlarına acılması
5 Corporate club anlaşmalarında yetki sorunu
6 Son iki senedir yaşanan teşvik gecikmeleri
7 Kolay bilet uygulamasında bolgesel ayrımlar
8 M.C.O.’larla ilgili destek verilmesi
9 Turkiye’ye operasyonu olan yurtdışındaki tur operatorlerinin desteklenmesi
KAYNAK
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Turizm ve Tatil
- Acentelerin THY uzerinden aldıkları komisyon kalkıyor mu? [TT]