Beşiktaşını Goremeden Olmek!!
Beşiktaş0 Mesaj
●40 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Beşiktaş
- Beşiktaşını Goremeden Olmek!!
-
12-10-2019, 09:31:33Kayıtlı ÜyeBomba kurbanı Eren'i anneannesi buyuttu Diyarbakır’daki bombalı saldırıda yaşamını yitiren 17 yaşındaki Eren Şahin, anne ve babasının ayrılınca Diyarbakır’da anneannesi Emel Eronota’nın yanında kalıyordu. Rekabet Kurumu Fen Lisesi son sınıf oğrencisi olan ve universite sınavlarına hazırlanmak icin dersaneye giden Şahin’in amacı elektrik ve elektronik muhendisi olmaktı. Teror kurbanı Eren Şahin’in henuz uc aylıkken eşinden ayrılan inşaat muhendesi annesi Oya Eronota, cenaze namazında buyuk uzuntu yaşadı. İstanbul’dan gelen gozu yaşlı Oya Eronota, oğlunun her saatini kendisine anlattığını belirterek, “Oğlum 24 saat ders calışırdı. Son goruşmemizde Beyaz Melek filmine gitmek icin izin istedi. Ben de izin verdim. Bu benim icin cok buyuk bir acı. Nasıl bir acı icerisinde olduğumu tahmin edemezsiniz'' dedi. Anneanne Emel Eronata, “Benim ciğerimi yaktılar, ciğerimi yakanlar yansın. Annesiz ve babasız onu ben buyuttum. Tek dayanağımdı. Dunyanın hicbir yerinde bir millet askerine silah sıkıyor mu? Bunun hesabını kim verecek? Allah belalarını versin'' dedi. BEŞİKTAŞ’INI GOREMEDİ Koyu bir Beşiktaş taraftarı olduğu belirtilen Eren Şahin’in yarın Diyarbakır’da Beşiktaş ile Diyarbakır Buyukşehir Belediyesi DİSKİ Spor arasında oynanacak Fortis Turkiye Kupası macına heyecanla beklediği oğrenildi. Eren’in cok sevdiği Beşiktaş’ın Diyarbakır’a gelmesinden buyuk sevinc duyduğunu soyleyen arkadaşları, “Maca gitmek icin sabırsızlanıyordu'' dedi. Eren Şahin’in cenaze namazına Tarım ve Koyişleri Bakanı Mehdi Eker, AKP Diyarbakır Milletvekilleri, DTP Diyarbakır milletvekilleri Selahattin Demirtaş, Aysel Tuğluk, Gultan Kışanak, Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Vali Huseyin Avni Mutlu, Diyarbakır Buyukşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir katıldı. Cenaze namazının ardından Şahin’in cenazesi Şehitlik Mezarlığı’nda toprağa verildi. Burada Bakan Mehdi Eker ile Diyarbakır Valisi Huseyin Avni Mutlu, Eren Şahin'ın mezarına toprak attı. Oğlunun mezarına kapanan Oya Eronota, “Benim ciğerimi yaktılar, bunu yapanların ciğeri de yansın. Oğlum 17 yaşında şehit oldu. 17 yaşında şehit olunur mu? Oğlum bu gece sen burada mı uyuyacaksın'' diye gozyaşı doktu. Dersane kapısında kızını bekliyordu Patlamada yaşamını yitirenlerden 42 yaşındaki Cengiz Kaya'nın, Diyarbakır Adliyesi’nde 2’nci İcra Mudurluğu’nde gorev yaptığı, olay sırasında dersaneye giden ilkoğretim okulu oğrencisi 14 yaşındaki kızı Merve Kaya’yı almak icin patlamadan dakikalar once adliye binasından ayrıldığı ortaya cıktı. Cengiz Kaya, dersanenin onune ulştığında kulakları sağır eden korkunc patlamada yaşamını yitirdi. İki cocuk babası Kaya, Yenişehir Mezarlığı’nda bugun toprağa verilirken, gozyaşları sel oldu. Ali Emri İlkoğretim Okulu oğrencisi Merve Kaya, kendisini dershaneden almak icin gelirken korkunc patlamada olen babasının mezarı başında ağıtlar yaktı. “O benim babam'' diyerek babasının mezarına kapanan Merve Kaya, “Neden geldin dershanenin onune? Gelmeseydin baba! Sen gelemedin ben sana geldim baba! Babam dunyada bir taneydi. Baba sana soz veriyorum seni yaşatacağım'' diye gozyaşı doktu. Sinir krizleri geciren Merve Kaya’yı yakınları guclukle sakinleştirdi. Ablası oğretmenden izin alınca erken cıkmıştı Diyarbakır'daki teror kurbanlarından biri de un fabrikasından emekli Mehmet İpek’in 8 cocuğundan 5’incisi olan dersane oğrencisi 19 yaşındaki Melek İpek oldu. Butun gununu dun dersanede geciren Melek İpek'i saat 16.30’da ablası Tuğba İpek cep telefonundan arayıp, “Bugun erken cık, dışarıda berebar yemek yiyelim'' dedi. Melek, dersin saat 17.00'de biteceğini, ancak oğretmenden izin alabilirse halinde cıkabileceğini soyledi. Abla Tuğba, kardeşine telefonu oğretmene vermesini onunla konuşup izin alacağını soyledi. Bunun uzerine Melek İpek, ablasıyla konuşturduğu oğretmeninden izin alarak 10 dakika erken cıkıp dersane onune indiğinde, korkunc patlama oldu ve yaşmını yitirdi. Patlamayı duyunca kardeşini cep telefonundan arayan Tuğba İpek, panikle once olay yerine sonra hastaneye koştu. Kardeşi Melek'in olduğu haberiyle yıkılan Tuğba İpek, sinir krizleri gecirdi. Yakınlarına universiteyi kazanıp savcı olacağını soyleyen Melek İpek, bugun Yenişehir Mezarlığı'nda son yolculuğuna gozyaşları arasında uğurlanırken, yakınları mezarlıkta sinir krizleri gecirdi. Baba Mehmet İpek, saldırıyı gercekleştirenlere lanet okuyarak “Allah belalarını versin, kızım dersaneye gidiyordu. Ne gunahı vardı?'' diye gozyaşları doktu. Dersanedeki arkadaşını ziyarete gitmişti Bombalı saldırıda yaşamını yitiren lise mezunu 18 yaşındaki Rıdvan Suer, universiteye hazırlanmak icin ozel dershaneye gidiyordu. Dunku saldırıda yaşamını yitiren Suer’in cenazesi memleketi olan Ankara’ya ucakla goturuldu. Diyarbakır Turk Telekom Mudurluğu’nde memur olarak calışan baba Şemsettin Suer ile annesi Gulderen Suer, cocuklarının cenazesini Ankara’ya goturuken Diyarbakır Havaalanı’nda sinir krizleri gecirip terore lanet okudu. Universiteye hazırlanan Suer'in dersane cıkışında patlamanın meydana geldiği yerde bulunan dershanedeki arkadaşını ziyarete gittiği oğrenildi. Turk Telekom Diyarbakır Bolge Mudurluğu'nde gorev yapan baba Şemsettin Suer, dun akşam oğlunun eve gelmemesi uzerine telaşlanarak, oğlunun arkadaşlarını ve dershaneyi aradı. Ancak hicbir yerden haber alamayan baba Suer, patlamayı duyması ile birlikte hastanelere koştu. Tum hastaneleri arayan Şemsettin Suer, yaralıların icinde oğlunu goremedi, acılı haberi son gittiği hastanede polislerden oğrendi. Şemsettin Suer'in 10 yıl once Diyarbakır'a tayini cıktığı ve burada gorev yaptığı oğrenildi. Suer'in kaybettiği oğlu dışında Bolu İzzet Baysal Universitesi'nde okuyan bir kızı olduğu belirtildi. Hayatını kaybeden Rıdvan Suer'in annesi Gulderen Suer ise olayla birlikte şok gecirdiğini ve sakinleştirici iğne ve ilaclarla ayakta durabildiği gozlendi. Rıdvan Suer'in cenazesi ailesi tarafından Diyarbakır'dan alınarak ucakla Esenboğa Havalimanı'na getirildi. Suer'in cenazesi Ayaş İlcesine bağlı Sinanlı Beldesi'nde gozyaşları arasında toprağa verildi. Sivil toplum orgulerinden protesto Diyarbakır Barosu, Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Sanayici İş Adamları Derneği, Guneydoğu Sanayici ve İş Adamları Derneği, İnsan Hakları Diyarbakır Şubesi ve Diyarbakır Tabip Odası'nın da aralarında bulunduğu 45 sivil toplum kuruluşu ortak basın acıklaması yaptı. Patlamanın yaşandığı bolgede incelemede bulunan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, esnafı da ziyeret etti. Acıklamayı okuyan Diyarbakır Barosu Başkanı Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır'ın bir kez daha sarsıldığını, bir kez daha acı bir tabloyla karşı karşıya kaldığını ve vahşet yaşadığını belirtti. Diyarbakır'ın sivil toplum kuruluşları olarak, şiddet yontemlerine karşı olduklarını ifade eden Tanrıkulu, “Diyarbakır, şiddet ve vahşet yontemlerinin mağduru oldu. Şiddet ve vahşete karşı olduğumuzu, bu vahşeti kabul etmediğimizi bir kez daha buradan ifade ediyoruz. 12 Eylul 2006'da Diyarbakır'da 10 insanımızı benzer bir saldıra yitirdiğimizi unutmadık. Bu saldırının failleri bu gune kadar yakalanmış değil. Devlet bir an once gecmiş saldırıların ve bu saldırının faillerini ortaya cıkarmalıdır. Şiddetle vahşet, sorunların cozumunde hic bir zaman yontem olmamalıdır. Diyarbakır toplumu tarihinden gelen sağ duyu ile ortaya konan bu vahşete teslim olmayacaktır. Butun Diyarbakır'a ve Turkiye'ye gecmiş olsun'' dedi. Haydi Arkadaşlar Diyarbakırda Ereni Yaşatalım Eren İcin tempo tutalım... Eren İcin Kazanalım __________________