Hedef iki misli gelir Turkiye Futbol Federasyonu Yonetim Kurulu, dun yaptığı toplantıda futbolun yayın gelirlerini asgari yuzde yuz oranında arttıracak, kuluplerin ve futbol ailesinin ekonomik darboğazdan kurtulmasını sağlayacak buyuk bir projeyi hayata gecirmeye karar verdi. D-Smart tarafından yapılan ve 2010 yılından itibaren Turkcell Super Ligi’nin yayın haklarını birden fazla yayın kuruluşuna satılmasını iceren teklifi değerlendiren Yonetim Kurulu, en kısa surede bu konuda gerekli girişimleri başlatma kararına vardı. Teklif, mevcut yayın gelirlerinin asgari iki misli oranda artmasını ongoruyor. Kulupler paralanacak D-Smart’ın bu teklifinin ardından TFF Yonetim Kurulu, mevcut yayıncı kuruluşla da goruşerek yeni bir yayın anlaşmasının zeminini hazırlamak uzere Başkanvekili Affan Kececi başkanlığında bir komisyon oluşturdu. Komisyonun yapacağı calışmalar sonrasında Yonetim Kurulu naklen yayın ihalesini bugunden yapmaya karar verdiği takdirde, yıllık yayın geliri bedelinin yarısını bu sezon kuluplere odeyecek. Avrupa Birliği yayın kuralları ve rekabet hukuku icerisinde son iki yıldır uygulamasına başlanan birden fazla yayın kuruluşu ile anlaşma yapma trendi, yayıncılıktaki tekelleşmenin onune gecilmesi acısından da onem taşıyor. kaynak:Turkiye Gazetesi __________________