Tum populist Beşiktaşlılara acıyan gozlerle baktığımı belirterek başlamak istiyorum yazıma. En derin siyahla en sığ beyazla Beşiktaş deryasına kartallama dalmış tum Beşiktaşlılara selam olsun. Gonul koyduğunuz sevdanın asilliğini her siyah beyazın buluştuğu noktada hissetmenin, her siyah beyaz gorduğunde aklına Beşiktaşı duşurmenin tadını almanın, ve yaşamak gururunu Beşiktaşlı olmanın. Alın terinin alkış bulduğu tribunlerin gobeğinde bağırmanın hazzını ve anlatmakla bitmeyecek olan bu sevdanın buyukluğunu. Herşeyi bir yana bırakıp yureğin sesini dinlediğinde acığa cıkıyor tum gercekler. 4 odalı gonlumun kral dairesinden sesler geliyorki kulağım duyuyor fakat dillendirmeye cekinmekte. Tum populist sevdalılara karşı haykıramıyorumda icim icimi yiyor asıl ona canım sıkılıyor. Desem ki "ulan icimde bir ses var bu sene şampiyon biz olacağız" diye direk populist sesler korosundan aynı anda sesler yukseliyor. Hangi kadroyla, 4-4-2 lemi, Ertuğrulla bir şey olmaz, cesar delgadoyu alırdık holoskoyu alacağımız paraya. Tamam diyorum tamam aman kalsın ben demedim birşey sizlere. Bu nedir biri bana bunu acıklasın? Herkesteki cok bilmişlik,futbol profesorluğu imajı, artist menajer havaları. Burası Beşiktaş! fener gibi puana tapanların diyarı değil, hep destek tam destek değil kalpten bağıranların desteğinin esas olduğu yer! Unlemlere dikkat, bunlar hatırlatma amaclıdır. Bugun cok bilmişlikle yerden yere vurduğunuz Beşiktaş takımı şampiyon olunca sizlere geri hediye edilecektir. Olmazsa eğer tum unlemleri tek tek hatırlar kendime alırım. Bu sevda oyle boyle bir sevda değil arkadaş. Yenildiğinde bile boynuna atkısını gecirip aleme inatla gururla Beşiktaşlıyım deme sevdası, taktığı atkının manevi gucunu kendisinde hissetme sevdası. Bu sevda Beşiktaş semtine gelip iki bira icip aleme efelenen dayılanan sevdası değil , birayı gazete kağıdında icip hayatları pahasına Beşiktaş'ı savunma sevdası. Yıl 1903 de geldiği dunyamıza dedelerden torunlara torunlardan evlatara bırakılacak bir mirastır Beşiktaş. Ne 3 puan ne yenilen goller hic biri yıkamadı,bukemedi bu sevdanın bileğini. Bu sevda kara kara Kartallara olan kara sevda. Grisi yok, gamı kederi cok sevincinin dunyada eşi benzeri yok. Carşı. Beşiktaş tribunlerinin abisi, İnonu stadının dinamosu. Ruhtur diyorlar doğrudur. Temsili her ilde ilcede Avrupada Asyada Turki cumhuriyetlerde ve yavru vatan Kıbrısta vardır mevcuttur. Ama Carşı kim diye sorsanız yonunuzu kapalı tribune donseniz kim bu Carşı deseniz ruhu gorursunuz bedeni asla. Carşı yargılanıyorsa ruhu yargılanmalıdır (tabi yerse) bedenlere ceza kesmenin bir anlamı ve mantığı yoktur.Bedenlere ceza kesersiniz ama gırtlakları susturamazsınız ! O ruh o gun bangır bangır bağıracak şampiyon Beşiktaş diye , populist duygularla ve tum kemirgenliğiyle satılmış Carşı diyen cok bilen abiler ne yapar bilinmez... Ama gaza gelirler alkışlarlar belki liverpool macında elleri patlayana kadar alkışladıkları gibi. ve 3 puan. Sarı liralar gibi 17 mactada yanyana dizilecekler inşallah Konya macıyla başlayıp Manisa macıyla bitecek olan periyotta. An gelecek onlar atacak, an gelecek atamadıkları anda biz atacağız tribunden. An gelecek ya guleceğiz ya huzunlere buruneceğiz. Ama şu an tek gercek vardır ki kalbimin bana fısıldadığı : Şampiyon Beşiktaş. İnanı inanmayanı elbette olacaktır. İnanmayanlardan tek ve ufak bir ricam olacaktır ne olur bu inancın ustune golge etmesinler ve İnonu stadına mac izlemeye gelmesinler. Manisa macındaki şampiyonluk gecesine kadar umut viteslerini beşe takıp devam ediyorum yoluma, gelenler olursa bu umut yoluculuğuna yerim mevcuttur. Kac para diye sormayın cok para diye dert yanmayın. Bu sevdanın umuda kaldırdığı tum otobuslerde umut etmek beleş. Beşiktaşlıyım ya, GURURLA BAKIYORUM DUNYAYA. Doruklara sevdalandık yine,gururluyuz. "Kirsiz passız Arı duru ozumuz Namussuza kanlı hancer sozumuz Cok uzaktır dostlar bizim yolumuz Durana yuruyene bin selam olsun." Tum kartal ulkesine goc eden KARTALlarımızın mekanı cennet olsun. Olup dirileceğiz fazla uzulmeyin yine Beşiktaşlı doğacağız!
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Beşiktaş
- Doruklara sevdalandık,gururluyuz