Alen MARKARYAN; Penaltı Gozyaşlarımda Saklıdır
Beşiktaş0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Beşiktaş
- Alen MARKARYAN; Penaltı Gozyaşlarımda Saklıdır
-
12-10-2019, 09:16:29Kayıtlı ÜyeAli Şen yıllar once G.Saray'ın tur atladığı Neuchatel Xamax macını kast ederek 'Tur atlamaları benim sayemdedir' diye baya bir caka satmıştı. Artık Aziz Yıldırım da boş durmaz gayri Hele hele son maclarındaki penaltıları gordukten sonra! Cuneyt Cakır'ın Brezilya'daki Dunya Kupası'nda duduk ufleyecek olmasını ben hallettim diye Piyasada boy gostermesi an meselesidir! Penaltı pozisyonlarını televizyondan izlerken donup kaldım Verilen iki penaltının rezalet olması bir yana Ceza sahasında bir şeyler olsunda duduk calayım mantığındaki hakem bir yana Şimdilerde televizyonlarda yorumculuk yapan Ve hakemliği zamanında bolca eleştirdiğimiz Bunyamin Gezer bile isyan etti Gel gor ki yılların yazarı ve eskisi Zeki Col gibi bir beyefendi Gozlerimizin icine baka baka Lafı fizik kurallarına kadar getirerek bataklığa girdi. Ve konuştukca Battı, battı, battı Faik Cetiner gibi bir usta Penaltıları o kadar normal gordu ki Mac sonu değerlendirmesinde 'Boyle penaltı verilir mi' diye isyan eden Şifo Mehmet'e 'Ne hakkı var boyle soylenmeye' diye kızdı iyi mi Anlayacağınız tam kadro teyakkuza gectiler Komple atakta oldukları icin İsyan edenlere de laf yetiştirme hakkı avukatlarında Pardon yorumcularda Neyse!!! Demek ki neymiş 'Ligden cekiliriz' yaz 1907'ye gonder Penaltılar cebe gelsin Cuvaldız ve iğne Diyeceksiniz ki elalemle uğraşacağına kendi takımına bak Haklısınız vallahi Lakin bizim kuşak biraz mutaassıp biraz da savunmacıdır O yuzden el gitmiyor gayrı Ama yine de kendimi zorlamalıyım diye duşunuyorum Once bir konuda hem fikir olmalıyız O da şu ki Bu takım Samet Aybaba doneminde de ligi domine edecek yapıya ve ceşitliliğe sahip değildi Fener'in ve G.Saray'ın sezonun ilk yarısında kotu olması bizi iştahlandırdı o kadar O kadar iştahlandırdı ki Yonetim ara transfer doneminde 10 lira harcayarak gaza bile geldi Eee! Acken mideni abur cuburla doldurursan ne olur Miden ağrır gaz yapar Ne Dentinho ne Niang aranan kandı Kurumuş'la Suzen'i saymıyorum bile Bu futbolcuların hicbiri Beşiktaş'ı taşıyacak ozelliklere sahip değildi Zaten 6 ay icinde kaybolup gittiler Araştırmadan, denemeden ve izlemeden futbolcu alırsan Sonuc kacınılmazdır Yok eğer seyrettikte aldık diyorsanız Durum daha da vahim demektir Bakın arkadaşlar 40 senedir mac seyrediyorum Biz de bir şeyler biliyoruzdur değil mi İstikbal vadeden oyuncu başka şeydir Takımı cekip cevirecek oyuncu başka bir şey Altyapıya yonelecekken bile Takımın ana iskeleti kurulmak uzere Aralara genc ve istikbal vadeden oyuncuları monte ederek 3-5 yılda ancak oz kaynağa donmuş olursunuz ki Bu da başarılı olacağınız anlamına gelmez Cunku istikbal vadettiğini zannettiğiniz oyuncular Her an su kaynatıp sizi yarı yolda bırakabilir Netice-i kelam itibariyle Bilic'in Atiba'sıyla Onder Ozen'in Pedro Franco'su iyi Oğuzhan'ın istikbali parlak Tolga isabetli olabilir Lakin sahaya cıktığınızda Rakibi rahatsız edecek ve onların uzerine taktik geliştirilecek en az 3 oyuncuyu elinizde bulunduramıyorsanız Planlamalarınızda eksiklik var demektir Muhakkak taraftarınızı heyecanlandıracak futbolcuları yakalamak zorundasınızdır Cebinizde bu saydığım ozellikte oyuncular yoksa habire kahredersiniz 'Bu ozellikte oyuncularımız vardı ama elimizden kacırdı' derseniz iki kere kahredersiniz Fener ve G.Saray her puan kaybettiğinde heyecan yapar Sonra da kursağınızda bir şeylerin kaldığını hissedersiniz Size kendimden bir ornek vereyim Ben 15 senedir yemek sektorundeyim ve ocakbaşı restaurant işletiyorum Ama gelin gorun ki ahcılığımdan yok ocakcılığım da Getirin iki yumurtayı kıramam o derece yani Buradan yola cıkarak Benim ustalarım art niyetliyse eğer 'Ben bunu parmağımda oynatırım' moduna girebilirler Neticede onların 'Eline' bakıyorum Yemek ve et konusunda bana yanlış bilgiler vererek beni bir anda cıkmaza sokabilirler Kıssadan hisse Bilmem anlatabildim mi Eyyamın kralı Yakın gecmişte İnonu'de Trabzon'la oynuyorduk Mac git gelliydi İbrahim Toraman atılmıştı ve ikinci yarının başlarıydı Bir orta saha mucadelesinde Hakem Trabzonlu genc Barış Memiş'e kırmızı kart gosterdi Cocuğa hic gunahı yokken cıkan bu kırmızı kart Sırf Toraman'ı attım seni de atayıp, oyun dengelesin mantığındaki bu kart, Hepimizin gucune gitti Eyyamın kralıydı Hazmedememiştik Birden hareketlendi tribunler Yonlendirmeksizin ve gayrısız Herkes ama herkes 'Eyyamcı hakem' diye inletti ortalığı Barış Memiş'in atılması Beşiktaş'ın işine gelmesine rağmen Haksızlığı kabulenmemişti tribunler Ve doğru olan da buydu Bu anektodu size niye anlattım biliyor musunuz Soyleyeyim Gecen hafta deklarasyonlar yayınlayan Yuruyuşler duzenleyen 'Hak istiyoruz adalet istiyoruz' diye ortalığı ayağa kaldıranlara Bir 'Merhaba' demek istedim Hani haktı derdiniz hani adaletti Cıksaydınız bizim Trabzon macında bağırdığımız gibi Biz bu penaltılarla mac kazanmak istemiyoruz 'Eyyam yapılıyor' deseydiniz İyi mi boyle Ey ağalar Alacağınıza Kartal vereceğinize Akbaba olursanız İstediğiniz kadar yuruyun İnandırıcılığınızı kaybedersiniz Ve o yuruyuşler Ayakkabılarınızı eskitmekten başka hicbir işe yaramaz KAYNAK; KARTALBAKIŞI __________________