Beşiktaş Kulubu Başkanı Fikret Orman, kulupte kimsenin alacağının bulunmadığını ve Beşiktaş'ın artık ayağa kalktığını soyledi.
Yıldız Teknik Universitesi Davutpaşa Yerleşkesi Kongre ve Kultur Merkezi'nde duzenlen seminerde oğrencilerle bir araya gelen Orman, kulubun zor bir surecten gectiğini vurgulayarak, "Beşiktaş Kulubu'nun başkanı olarak şunu soyleyebilirim; Beşiktaş'ın hic kimseye borcu yoktur. Biz geldiğimizde 200'un uzerinde alacak davası vardı. Boyle bir dava kalmamıştır hepsini odemişizdir. Beşiktaş'ta ne futbolcunun ne basketbolcunun ne de voleybolcunun alacağı vardır. Ne gecmişten vardır ne de bugunden vardır. Kimsenin alacağı yoktur, Beşiktaş artık ayağa kalkmıştır" diye konuştu.
"SAMET HOCA ADAM GİBİ İŞİNİ YAPTI" Başkan Orman, Beşiktaş'ın Medical Park Antalyaspor ile yaptığı karşılaşmada teknik direktor Samet Aybaba'nın siyah-beyazlı taraftarlar tarağından yuhalanmasını yadırgadığını ve taraftarlara bunu yakıştırmadığını ifade etti.
Aybaba'nın da zor bir donemde takımın başına gectiğini anlatan Orman, "Sıkıntısız bir surece, planlama donemine gidiyoruz ama maalesef insanoğlu nankordur olanları cabuk unutur. Samet hoca cok zor bir surecte geldi ve adam gibi geldi. Gecen macta hocaya yapılanlar nedeniyle Beşiktaş taraftarını cok yadırgadım hic yakışmadı. Beşiktaş formasını taşıyan herkes oyuncularımız da dahil bizi temsil eden kişilerdir. Onlara sahip cıkmamız lazım'' şeklinde konuştu.
"Samet hoca da bence adam gibi işini yaptı" diyen Fikret Orman, Beşiktaş'ın ligdeki iyi konumunun Samet Aybaba sayesinde olduğunu kaydederek, "Bugun Beşiktaş ucuncu ve şampiyonluğu kovalayan bir durumdaysa o takımın da lideri de Samet hocaydı ve bugunlere onlarla geldik. Cok buyuk haksızlıklar yapıldığına ve medyanın da bunu koruklediğine inanıyorum. Bu hatır gonulle yapılan bir iş değil, profesyonel bir iştir. Sonucunda hocamızla geldiğimiz noktayı gayet başarılı buluyorum. Eksikliklerimiz var, bu sene şampiyon da olmamız lazım bana gore ama futbolun icinde bunlar var. 600 milyon liralık borc yaratılırken elde edilen şampiyonluk bir tanedir. Mayıs ayında acıklayacağız, inşallah borcun 150-200 milyon aşağı duştuğunu herkes gorecek" dedi.
"FUTBOL SONUC OYUNUDUR" Teknik direktor Samet Aybaba ile yollarına devam edip etmeyeceklerine yonelik bir soru uzerine Orman, Aybaba ile sozleşmelerinin uzun donemli olduğunu hatırlatarak, "Ancak hep soyluyorum, uzun donemli planlar yaparsınız ama futbol sonuc oyunudur. Biz hepimiz işimizi yapmak zorunda olan insanlarız. Profesyonel manada calışanlar daha fazla zorundalar. O merkezde gittiği surece hicbir problemimiz yoktur. Herkesin bilmesini isterim" ifadelerini kullandı.
Beşiktaş'ta Samet Aybaba ile ilgili haksızlık yapıldığını duşunduğunu aktaran Fikret Orman, "Taraftarlar arasında gencleri de etkileyerek bir yalan ruzgarı estiriliyor ama ne olduğunu kimse de bilmiyor. Ne olursa olsun Beşiktaş Kulubu'nun hocasıdır. Bizim icin de doğru olan hocamıza sahip cıkmaktır. Beşiktaş hocası sahaya cıkıyor, daha mac başlamamış ona yonelik yuhalama yapacaksınız, rakip takımın hocası bizim evladımız, bizim kardeşimiz olmasına rağmen, sahada puan mucadelesi veriyoruz onu alkışlayacaksınız. İkisini de alkışlayalım. Bizim hocamıza kimsenin bunları yapmak haddi değildir. Cok doğru bulmadığımı ifade ediyorum" dedi.
ESKİ YONETİMDEN HESAP SORMA Fikret Orman, bir onceki yonetimden hesap sorulup sorulmayacağı yonundeki soru uzerine, o donemde yapılan butun calışmaların kamuoyu onunde gercekleştiğini ve herkesin haberdar olduğunu vurguladı. Goreve geldikten sonra buyuk davalarlda uğraştıklarını anlatan Orman, "Herkes, 'Bu transfer neden yapıldı ' diye soruyor. Bunun hesap sorulacak bir şeyi yok. Ben savcı değilim, polis değilim, oğretmen de değilim. İnsanların aklında soru olan şeyler hepsi kamuoyunda olan şeyler. Biz bu incelemeleri yaptırdık, fakat Beşiktaş'ı yoneten kişiler şahsi hırslarının, kinlerinin değil, bir tek Beşiktaş menfaatine gore hareket etmek zorundalar" şeklinde konuştu.
Orman, Beşiktaş Kulubu'nun menfaatlerine gore hareket ettiklerini anlatarak, ''Yoksa en kolay şey 'vur kır parcala bu macı kazan' ama işin gerceği icraat yapan insanlar Beşiktaş menfaatine gore hareket ederler. Ben de ona gore hareket ediyorum, hic kimsenin bundan endişesi olmasın. Hani şimdi soyluyorlar ya 'hesap sorsana' diye, tribunlerde 'cıldırt bizi başkan, parcala bizi başkan, Quaresmayı al' diye bir sene evvel bağırıyorlardı. Ben akıllı bir adamım, hicbirşeyi unutmam. Ben şunu soyluyorum, sorulabilecek tum hesaplar sorulacak ve tum hareketler Beşiktaş menfaatlerine gore yapılacak'' ifadelerini kullandı.
"FERNANDES'İN, SOZLEŞMESİNİ UZATMASINI İSTİYORUM" Fikret Orman, yıldız oyuncuları Manuel Fernandes'in sozleşmesini uzatmasını istediğini dile getirerek, "Fernandes'in memnun olması kadar Beşiktaş'ın memnun olması da onemli. Fernandes'in bir senelik daha sozleşmesi var. Biz Beşiktaş'ın menfaati neyi gerektiriyorsa onu yaparız, ona gore hareket ederiz. Beşiktaş'ta tabii yıldız oyuncuları olmasını, yıldızları yetiştirmeyi, oyunun seyrine hoş gelecek oyuncuların olmasını biz de arzu ediyoruz. Temel prensipler icerisinde Fernandes, Beşiktaş taraftarının ve bizim istediğimiz bir oyuncu. Ben, şartlar bizim ve onun lehine olduğu surece sozleşmesini uzatmasını istiyorum" diye konuştu.
"TUZUĞUN DUZELTİLMESİ LAZIM" Fikret Orman, siyah-beyazlı kulupte genel kurul yapısı ve tuzuğunun duzeltilmesi gerektiğini ifade etti.
Beşiktaş'ta 5 Mayıs'ta tuzuk değişikliği olağanustu genel toplantısının yapılacağını hatırlatan Orman, uzun sureli başkanlık yapma hevesinde olmadığını anlatarak, "Sadece 2 donem başkanlık yaparsın diye madde koydurdum. Artık Beşiktaş Genel Kurulu'nun karşısına butce ile cıkılması gerektiğini, bir sene iceresinde yapılacakların da butceyle anlatılması gerektiğine inanıyorum. Yani iktidar olan birisinin gelip ne kadar transfer yapacak, transferi karşılığında ne gelir getirecek bunların hepsini ortaya koyması ve buna gore genel kuruldan yetki alması gerektiğini duşunuyorum. Kongre olacaksa bundan sonra 'mayıstan mayısa' olsun dedik. Buna denk geldiği icin de 'kongre şimdi olsun' dedik. Sebebi de şudur; biz şimdi bircok projeye başlıyoruz. Artık onumuzde 3 seneyi secim duşunmeden icraat donemi olsun diye duşundum. Hic merak etmeyin biz secime gireriz alırız, hic de sıkıntı olmaz" şeklinde konuştu.
"BAZI HATALAR YAPMIŞ OLABİLİRİZ" Quaresma'nın takımdan ayrılış sureci ile ilgili bir soru uzerine Orman, transferlerin bir sistem icerisinde olması gerektiğini dile getirerek, "Beşiktaşlılar sevdi Quaresma'yı, ben de sevmiyor değilim. Ben oyuncuların cocuğunu tanımam bile. Temasta da bulunmam, benim işim değil cunku. Bu artık profesyoneller tarafından yonetilecek. Biz de zaman icerisinde, geldiğimiz bir sene icerisinde sistemler olmadığı icin bazı hatalar yapmış olabiliriz. Artık biz ve bizden sonra gelecek nesiller oyle bireysel hata yapmayacak, bir sistem icerisinde hareket edecek" şeklinde goruşlerini belirtti.
BASKEBOLDA ANADOLU EFES İLE BİRLEŞME KONUSU Orman, basketbolda Anadolu Efes ile birleşme gibi bir arzularının olduğunu, ancak karşı tarafta boyle bir isteğin olmadığını vurgulayarak, "Beşiktaş Basketbol Yatırımları AŞ'yi kurduk. Artık ayrı bir yonetim kurulu var. Zaman icinde atamayla birisini oraya başkan bile yapabiliriz. Basketbolda cok iyi gunlere geleceğiz. Gunluk yatırımlardan stratejik yatırımlara gececeğiz. Anadolu Efes ile şu anda oluşmuş bir goruşme yok. Benim arzum var ama karşı tarafın oyle bir arzusu olduğunu duşunmuyorum. Onlara da hak vermek lazım, 30 senedir bu işe para yatırıyorlar. Bir anda birleşmeyle bunu ortadan kaldırıp, kaldırmamaları onların vereceği bir karar" değerlendirmesinde bulundu.
"BEN İBRAHİM ANTINSAY'I YONETİME ALMAK İSTEDİM" Fikret Orman, siyah-beyazlı kulubun eski yoneticilerinden İbrahim Altınsay'ı gecen yılki kongrede yonetime almak istediğini, fakat Altınsay'ın cok istekli davranmadığını anlatarak, ''İbrahim Altınsay cok sevdiğim ağabeyimdir. Hayat risk almak işidir. Risk olmadan eğlence de olmaz. Bir sene onceki kongrede ben İbrahim beyi yonetime almak istedim, hatta cok ust gorevler de teklif etmiştim. Fakat cok şey yapmadı. Sonra bizi biraz destekledi ama bu işler dışardan olmaz. Beşiktaş'ta kişilere bağlı bir yonetim şekli olamaz. Gelirse kollarımız acık gelmezse de bizim yolumuz belli. Destek vermek isteyen herkes de verebilir" diye konuştu.
STATLA İLGİLİ CALIŞMALAR Fikret Orman, yeniden yapılacak BJK İnonu Stadı'nın aşama aşama yıkılacağını belirterek, "26 Temmuz'daki konserden sonra komple yıkıma gececeğiz. Sadece futbol stadyumu değil aynı zamanda bir eğlence merkezi gibi calışacak, ceşitli aktiviteler olacak. Biz bu aktivitelerle beraber stadyum gelirlerinden yuzde 30 daha fazla gelir planladık. Bazı ufak tefek gecikmeler olsa da her şey zamanında gidiyor" ifadelerini kullandı.
Gelecek sezon maclarını nerede oynayacakları konusunda calışmalarını surdurduklerini anlatan Orman, "Herkes, 'İzmir'de Antalya'da' oynayalım diyor ama bunlar kolay değil. Bizim oyuncularımızın aileleri burada oturuyorlar, biz Umraniye'de kamp yapıyoruz. Her macımız bir deplasman olur. Fikir olarak sempatik gelse de icraat olarak zor şeyler. Bir sene sıkıntılı bir surecimiz var bu surecte tum camiamızın, taraftarlarımızın takımımızı yalnız bırakmamasını istiyoruz. İnşallah bir sene icinde stadı bitirmeye gayret edeceğiz" şeklinde konuştu.
Kendisi de Yıldız Teknik Universitesi İnşaat Muhendisliği Bolumu mezunu olan Orman, iş hayatındaki deneyimlerini ve oğrenciliği donemindeki anılarını da paylaştı. Yıldız Teknik Universitesi Rektoru Prof. Dr. İsmail Yuksek de Fikret Orman'a bir plaket takdim etti. Ntvspor