Mcgregor'dan şampiyonluk yorumu
Beşiktaş0 Mesaj
●50 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Beşiktaş
- Mcgregor'dan şampiyonluk yorumu
-
12-10-2019, 08:58:52Kayıtlı ÜyeBeşikaş'ın deneyimli file bekcisi Allan James McGregor, kulup dergisine verdiği roportajda şampiyonluk şanslarıyla ilgili iddialı konuşmaktan cekindi. Beşiktaş'ın tecrubeli kalecisi Allan McGregor, Beşiktaş'ta ve Turkiye'de gecen gunleriyle ilgili olarak Beşiktaş kulubunun resmi dergisine bir roportaj verdi. Turkiye'deki yaşantısından mutlu olduğunu soyleyen İskoc kaleci, şampiyonluk şanslarıyla ilgili olarak 'umarım' dedi. İşte Allan McGregor'ın roportajından onemli noktalar; "BURAYI COK SEVDİM" "Daha once takımım Bursaspor’la mac yaptığında futbolcu olarak Turkiye’ye gelmiştim. Ama İstanbul’a ilk defa Beşiktaş’a transfer olduktan sonra geldim ve burayı cok sevdim." "Henuz 7 yaşımdaydım. Arkadaşlarımla oynarken, benden birkac yaş buyuk arkadaşım nasıl oynadığımı gordu ve yaşadığım şehir Edinburgh’un erkek cocuk futbol kulubu olan Hutchison Vale kulubune davet etti. Orada ilk oynamaya başladığımda da kaleci forması verdiler. O gun bugundur de kaleden cıkamadım." "BAKLAVAYI COK SEVİYORUM" "Acık soylemem gerekirse İstanbul’da bircok guzel restauranta gittim. Turk yemeklerini de cok seviyorum. Tesislerimizde de her gun cok guzel Turk yemekleri cıkıyor. Turk tatlılarını, ozellikle de baklavayı cok seviyorum." "Transferim menajerler aracılığıyla oldu. Beni isteyen kuluplerden teklif aldılar ve nihayetinde transferim gercekleşti. Şota Arveladze Glasgow Rangers’ta oynarken İstanbul’un ve Turkiye’nin ne kadar guzel olduğundan bahsederdi. Aynı zamanda, Bursaspor’un eski futbolcularından Kenny Miller ve daha once Eskişehirspor’da oynayan Kris Boyd yakın arkadaşlarımdır. Kendileri istanbul’da yaşamamalarına rağmen buraya cok sık gelip ove ove bitiremezlerdi. Dolayısıyla şehir hakkında hep olumlu şeyler duydum." "23 BOŞ OLUNCA TERCİH ETTİM" "Harikalar! Butun taraftarlarımız muhteşem ama kale arkasındakiler benim arkamda yer aldığı icin ozellikle cok iyi destek verdiklerini soyleyebilirim. Stadımızda harika bir atmosfer yaratıyorlar. Kulube ilk geldiğimde malzemecimiz Unal Bey’e “1” numaranın musait olup olmadığını sordum. Ama değildi... Kendisi “23” numaranın boş olduğunu soyleyince onu tercih ettim." "G.SARAY MACINI UNUTMAM MUMKUN DEĞİL" "Ailemden Turkiye’ye gelenler olmuştu. Marmaris’te kalmışlardı. Duyduğum kadarıyla cok guzel bir turizm yeriymiş. Ama ben şahsen hic gelmemiştim." "Buraya gelmeden once herkes Beşiktaş taraftarlarının harika olduğundan bahsediyordu. Benim ilk macım Galatasaray’a karşı oynadığımızdı. Yedek soyunmuştum. O macı unutmam mumkun değil cunku maca giderken otobusumuz taraftarlar nedeniyle bozulmuştu. Bir sure yolda kaldık. Gercekten muhteşemler, hatta cılgınlar! Ama iyi yondeki cılgınlıklar bunlar. Onları cok seviyoruz." "Acık soylemek gerekirse bilmiyorum. Cunku futbolcuların kariyerleri kısa surduğu icin gelecekle ilgili plan yapamıyoruz. Nerede yaşayacağımız, nereye taşınacağımız hic belli olmuyor. Ancak buraya gelmeden hemen once İskocya’da bir ev aldığım icin buyuk ihtimalle futbolu bıraktıktan sonra orada yaşamaya devam ederim." "SCMEICHEL EFSANEYDİ" "Buyurken Peter Schmeichel ile Andy Goram vardı ve benim icin efsane kalecilerdi. Şu anda oynayanlar icinden bir isim vermem mumkun değil cunku karşımda oynayan kalecilere baktığımda hepsinin yuksek standartlarda olduğunu duşunuyorum." "Hatırladığım pek cok mac var ama ilk yarının sonunda Kayserispor’la oynadığımız macı soyleyebilirim. Ligin ilk devresi bitiyordu ve iyi bir yerde devreyi kapatmak istediğimiz icin kazanmamız gerekiyordu. O macta fena oynamadım ve 3 de gol atıp guzel bir galibiyet almıştık." "Zor bir soru cunku hepsiyle cok iyi anlaşıyorum. Kariyerim boyunca iyi takımlarda oynadım. Herkesin belli ozelliklerinin daha iyi olduğunu ve buna saygı duymam gerektiğini oğrendim. Beşiktaş’ta oynayan defans oyuncularının da hepsini cok iyi olduğunu soyleyebilirim." "UMARIM ŞAMPİYON OLURUZ" "Umarım... Hatta hesaplarıma gore ilk yarıdan daha fazla puan toplarsak ve ligi 69-70 puan civarlarında bitirirsek şampiyon olacağımıza inanıyorum. Ancak ben hayatımda hicbir zaman “Kesinlikle şunu yapacağız” diyen insanlardan değilim. Elinde olmayan bir şeyi kesin olarak yapacağını soyleyip de yapmazsan bu mutlaka sana geri doner. Orneğin benim Glasgow Rangers’te oynadığım sezonlardan birinde; Celticliler, sezonun buyuk bolumunde puan olarak cok onde oldukları icin kesin şampiyon olacaklarını soyleyip durdular. Ancak bu soyledikleri onlara geri dondu ve performansları duşunce biz aradaki puan farkını kapatarak şampiyon olduk. Dolayısıyla benim ağzımdan asla “Kesin şampiyon olacağız” sozunu duyamazsın." "CEKİNDİĞİM BİR FORVET YOK" "Sanırım bir haftaici macıydı. Celtic ile oynuyorduk. Biz liderdik, onlar 2. aramızda birkac puan vardı. Once Celtic one gecti, sonra biz beraberliği yakaladık. Mac bu durumdayken bir penaltı kurtardım. Ancak penaltıdan az once bileğim sakatlanmıştı ve kurtardıktan sonra devam edemedim. O kadar heyecanlıydım ki macı takip etmemek icin soyunma odasında kulaklıklarımı taktım. Masaj yatağının uzerinde ağrıyan ayağımla beraber oylece durdum. Mac sonunda takım arkadaşlarımın yavaş yavaş soyunma odasına girmelerini izledim. Hepsi uzgun yuzlerle girdiler iceri. Skoru sordum. Celtic son dakikada bir gol atmıştı ve macı kaybetmiştik. Bizim icin o kadar onemliydi ki o sezon sonunda şampiyonluğu da kaybettik." "Gercekten cekindiğim henhangi biri yok. Elbette bazı golculer size diğerlerinden daha fazla gol atabilirler. Ama kimseden cekindiğimi ya da korktuğumu soyleyemem. Herkese karşı zaten yapacağınız şeyler bellidir ve elinizden geleni yapmaya calışırsınız." "EN BEĞENDİĞİM TAKIM BEŞİKTAŞ" "Turk futbolunu cok beğeniyorum. Yuksek standardı olan bir lig. Buraya gelmeden once Kenny Miller ve Kris Boyd da bunu soylemişti. Cok iyi oyuncular ve cok iyi takımlar var. Ama benim en beğendiğim takım elbette ki Beşiktaş." "Şu anda kız arkadaşım ve kızım burada. Uzun zamandır onları gormediğim icin bu aralar onlarla vakit geciriyorum ve buna bayılıyorum." kartalhaber __________________