"Ben de karşı olsam ne olacak?" Beşiktaş'ın Konyaspor ile ligin ilk haftasında oynadığı karşılaşmada siyah-beyazlı takımın menajeri Sinan Engin'in aleyhine acılan pankartlar futbol gundemine bir anda oturdu. Bu pankartlar sonrasında Engin, Lig Tv'de yayınlanan Futbol Gundemi programında bu yaşanan olaylarla ilgili carpıcı acıklamalarda bulundu. "Lucescu, 'futbolcular mac sattı' dedi" Engin şunları soyledi: "Beşiktaş'ta cok şey değişmiş, uzun bir sure ara verdim bildiğiniz gibi. Beşiktaş'ta taş duşse Sinan'dan biliyorlar. Benden, birilerini karalamam isteniyor, ben gormediğim tanık olmadığım birşeyi soyleyemem. Şampiyon olduğumuz zaman Pascal ve İlhan vardı, devre arasında İlhan'ı sattık. Lucescu ile ters duştuğumuz konular vardı, Adrian İlie'yi almak istedi, ben de İlie bizi taşımaz dedim ve ufak bir surtuşmemiz başladı. Ben orda kulubu korumak isteyen kişiyim, bakın bir cok orneği var Ailtonlar, Juan Fran, Tayfun'una kadar bir suru Beşiktaş'a cok yuksek butceli oyuncular geldi ve paraları odenerek fayda sağlamadan gittiler. Aynı şeyler tekrar olmasın diye uğraşıyoruz, dolayısıyla antrenorlerle ters duşuyorsunuz. Lucescu, 'futbolcular mac sattı dedi', ben de hayır futbolcularımız boyle birşey yapmaz dedim. Aramızdaki sorunun temeli bu. Biz doğru takım yapamadık, havaya girdik. Benim veremeyeceğim hicbir hesap yok. Benim ozel hayatımda, arkadaşlarım vardır, bunları silemem, atamam. Benim hayatımda hicbir zaman karanlık birşey olmamıştır. "Bazı insanlarda Sinan kompleksi oluşmuş" Şimdi 2004'te ne oldu? Fenerbahce takımı guclendi, Nobre'yi transfer etti, sen adam sattın. Dolayısıyla ben 8 puan ondeyken, şampiyon olmamız cok zor dedim. Futbolcularda ve yonetimde bir doyum vardı. Lucescu ilk geldiği donemdeki gibi değildi. Benimde o donemde surtuşmelerimi herkes biliyordu. Yani ben gorevi bırakmak istiyorum, bıraktırmıyorlar. Ben zaten ondan sonra pasaport olayı da gundeme gelince gorevi bıraktım. 3 ay sonra yonetim Lucescu'yu gonderdi, herkes Lucescu'yu Sinan gonderdi dedi ya ben dertlerimle uğraşıyorum nasıl gonderiyim. Bazı insanlarda Sinan kompleksi ve kıskanclığı oluşmuş. 100. yılda şampiyon olduk, 101. yılda neden olmadık! dediler. Olamazsın tabi rakibin guclenirken sen gucsuzleşiyorsun. Paraya bakan futbola karışıyor, teknik direktor kulubu yonetmeye kalkıyor. E sonucta biz de kenarda kaldığımız icin karışmadık birşeye ve boyle oldu. "Delgado'yu Beşiktaş'a ben getirdim" Delgado ile ilgili konuya gelince. Delgado'yu Beşiktaş'a ben getirdim. Ben Delgado gonderilsin demedim. Beşiktaş'ın en kritik macına bir oyuncu gelmek istemezse, Delgado ile konuşulsun, futbol oynamayacaksa gonderin dedim. Şimdi ben gorevdeyim, Delgado bunların aynısını tekrarlarsa hicbir şansı yok. Ben bunu soylemek istiyorum. Ribery'i de ben onermiştim Beşiktaş'a almadılar, Galatasaray aldı. "Ben de Carşı'ya karşıyım" Şimdi Carşı Sinan Engin'e karşı diyorlar. Ben de cıkarım Carşı'ya karşıyım derim, bunu desem ne olacak. Burda konu Carşı değil, başka şeyler var. Burda Yıldırım Demiroren'e karşı bir olay var. Ben de Başkan'ı eleştirdim, kulubu iyi yonetemiyorsunuz diye. Cunku bir teknik direktoru gonderiyorsan, butun herşeyini halledip gondereceksin. Siz biliyor musunuz 875 milyar Tayfun'a para odemişiz. Bunun gibi Ailtonlar, Klebersonlar, Juan Franlar ben bunları eleştiriyorum. Niye bunları boyle yaptınız diye Başkan'ı eleştirdim, Beşiktaş'ın menfaatlerini duşunduğum icin boyle konuşuyorum. Ben hala soylediklerimin arkasındayım. Ben bunları soyleyince Başkan gel bu yanlışları duzeltelim dedi ve ben de goreve geldim. "Beşiktaş'a 20 milyon dolar kazandırdım" Bana diyorlarki 50 bin dolar maaşla goreve geldi. Allah, Kur'an carpsın maaş konuşmadım. Tigana geliyor 2,5 milyon dolar alıp giderken, ben bu kulube 20 milyon dolar kazandırdım. İlhan Mansız, Galatasaray ile protokol imzaladı, O'nu o durumda Beşiktaş'a kazandırdım, 4 milyon dolarlık formasını sattık, 5 milyon dolara da Japonya'ya sattık. Bunları ben yoktan var ettim. Beşiktaş'a faydası olan insanlar cıksın konuşsun. "Carşı'daki arkadaşlarla bugun goruşeceğiz" Carşı'daki bazı arkadaşlar, pankart acıyorlar, normaldir, canları sağolsun. Yarın fikirleri değişir ya da değişmez bu onemli değil. Yıldırım Demiroren'i istemiyor olabilirler, bu normal bir durum. Nitekim arkadaşlar saat 6-7 gibi gelecekler konuşacağız Umraniye'de. Ben Başkan olacağımı soyluyordum ama yeniden menajerliğe geldim, bu konuda bana kızmakta haklı olabilirler. Cunku benim arkamda o zaman inanılmaz bir kitle toplandı ama bunun dışında kimse beni eleştiremez. Ben de yeniden menajerlik yapmak istemiyordum ama Başkan ile aramızda ozel konuşmalar oldu bu konuşmaları anlatamam. Bir Beşiktaşlı olarak, bu goreve yeniden gelmem gerektiğini duşundum ve geldim. Herkes istediği şeyi soyleyebilir, umrumda değil. Bu takımı şampiyon yaptıktan sonra elbet bizim de soyleyecek iki kelimemiz olur. "Tigana, Ali Gultiken'e sen bir yalancısın dedi" Tigana'yı da eleştirdim. Tigana'yı bir de yakından tanıyan insanlardan duysunlar. Tigana'nın, Ali Gultiken'e neler yaptığını biliyor mu insanlar. Herkesin icinde; "Ali sen bir yalancısın, bir daha soyunma odasına gelme" dediğini biliyor musunuz. Bunu kimse konuşmuyor. Bugun Serdar Kurtuluş sağ bekte oynuyor, Tigana bu oyuncuyu oynatmıyor, Bobo'yu şampiyonluk macında oynatmıyor. Bir gun once Bobo'ya kızıyor ve kendi şahsi problemlerinden dolayı şampiyonluk macında oynatmıyor." Kaynak: Karakartal.com __________________