Beşiktaş Universitesi'ne Doğru... (Beşiktaş Tim)
Beşiktaş0 Mesaj
●42 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Beşiktaş
- Beşiktaş Universitesi'ne Doğru... (Beşiktaş Tim)
-
12-10-2019, 08:50:57Kayıtlı ÜyeBeşiktaş Universitesi'ne adım adım Beşiktaş Kulubu Başkanı Yıldırım Demiroren, kongreye doğru unutulmayacak bir projeyi hayata gecirmek icin kolları sıvadı. Hurriyet Gazetesi'nin haberine gore Demiroren, eski yoneticilerden Hasan Arat’ın onerisi ile Ortakoy’deki İstanbul Yuzme İhtisas Kulubu ile yanındaki Gaziosmanpaşa İlkokulu’nu alıp, Beşiktaş Universitesi yapmak icin temaslara başladı. Bu olumlu girişime Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in olumlu baktığı belirtti. Kulube ek gelir Beşiktaş semtinde Galatasaray ve Bahceşehir Universiteleri’nin bulunduğuna dikkat ceken Arat, Gaziosmanpaşa İlkokulu’nun restarasyonu sonrası universite olabileceğini ve buradan kulube gelir geleceğini soyledi. Yıldırım Demiroren ve ikinci başkan Murat Aksu, yangın tehlikesi geciren ve kullanım dışı kalan bu okulla, İstanbul Yuzme İhtisas Kulubu ile arasındaki duvarın kaldırılması sonrası oluşturulacak tesis icin calışmalara başladıklarını ve devir haklarını almak icin goruşmelerin devam ettiğini ifade etti. Kulubun gayrimenkullerini arttırılması icin yoğun bir calışma icinde olduklarını ifade eden Demiroren, Onursal Başkan Suleyman Seba yonetiminde gorev alan Hasan Arat’ın onerilerini dikkate aldıklarını ve değerlendirdiklerini, onumuzdeki gunlerde Ankara’da Milli Eğitim yetkilileri ile Beşiktaş Universitesi icin bir araya geleceğini soyledi. "Su sporlarını toplayacağız" Başkan, "Beşiktaş Kulubu olarak Boğaz’da Beşiktaş Universitesi icin geniş kapsamlı bir araştırma yapıyoruz. Yurt dışı ve icindeki universitelerdeki oğretim uyeleriyle ile bir araya gelerek Turkiye’deki ornek universitelerden birini oluşturacağız" dedi. İstanbul Yuzme İhtisas Kulubu’nun sporcularına da sahip cıkacaklarını vurgulayan Yıldırım Demiroren sozlerini şoyle surdurdu: Ulkemizi yurt dışında başarıyla temsil eden yuzme ve sutopcularımızı bir catı altında toplayacağız. Beşiktaş bundan boyle yuzme ve sutopu dalında da şubeye sahip olacak. Beşiktaş formalı olimpiyat şampiyonlarının cıkması icin maddi ve manevi seferberlik başlattık. İstanbul Yuzme İhtisas’ın icindeki yuzme havuzunu da uluslararası yarışların yapılacağı bir yer haline getireceğiz." Yapılması planlanan tesiste toplantı salonları, acık ve kapalı yuzme havuzu, sauna, jimnastik salonu, teknelerin yanaşabileceği rıhtım yapılacak. Projenin fikir babası olan Hasan Arat, konuyla ilgili olarak şoyle konuştu: "Ortakoy’deki Gaziosmanpaşa İlkokulu onemli bir ilim yuvası haline gelecektir. Boylesine mukemmel bir tesise kavuşmak icin de butun Beşiktaşlılar, Yıldırım Demiroren ve ekibine destek vermelidir." İstanbul Yuzme İhtisas Kulubu Tesisleri’ni Beşiktaş kongre uyeleri icin super sosyal tesis olarak duzenleceklerini soyleyen başkan Yıldırım Demiroren, bitişiğinde bulunan Gaziosmanpaşa İlkokulu’nu da universite olarak hazırlayacaklarını belirtti. Kaynak: Hurriyet __________________