Elimizden Boyle Kactılar
Beşiktaş0 Mesaj
●32 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Beşiktaş
- Elimizden Boyle Kactılar
-
12-10-2019, 08:45:42Kayıtlı ÜyeDunyanın en iyi yıldızları elimizden işte boyle kactı. 4-2’nin Temmuz-Ağustos sayısındaki “Yakından Markaj” bolumune konuk olan Ceylan Calışkan “Turkiye’ye getirdiğim ilk futbolcular Johnson ve Preko’ydu. Sakıp Hoca’nın yardımcısı Huseyin Kalpar’la futbolcuları izliyorduk. O zamanlar Lokeren’de oynayan Jan Koller’e baktık ki fiyatı 350 bin dolar civarındaydı, alınabilirdi yani. Ancak Sakıp Hoca’nın istediği futbolcu suratli, cabuk bir forvetti. Preko’da karar kıldık” diyerek kacan buyuk balığın ucuzluğuna vurgu yapmış. Yaya Toure / Beşiktaş Calışkan konuşmasının ilerleyen zamanlarında kacan daha buyuk balıklardan da bahsetmiş: “Şu an Barcelona kadrosundaki Yaya Toure, Ukrayna’nın Metalurg Donetsk takımında oynuyordu. Gittim konuştum ve 750 bin dolar kendisi, 1 milyon dolar da kulubune verilmek uzere anlaştım. Arsenal’de oynayan abisi Kolo Toure o zaman kardeşiyle ilgileniyordu; onunla da goruştum ve her konuda anlaştık. Bu durumu Beşiktaş’a soyledim. Rıza Hoca vardı o zaman takımın başında. Erdil Arpacı Yaya Toure’yi Lucescu’ya sordu, oradan olumlu rapor gelince Zeki Onatlı’yı Ukrayna’ya gondermeye karar verdiler. Ancak o hafta Ukrayna’da Eurovision şarkı yarışması olduğundan Avrupa’nın hicbir ulkesinden Ukrayna’ya yoğunluktan dolayı ucak bileti bulamadılar. Ve olay orada bitti, kapandı. Buyuk şanssızlık. Şimdi bonservisi 25 milyon euro civarında. Ribery / Beşiktaş Ribery’yi de ben buldum. Kasetlerini aldım geldim Beşiktaş’taki yetkililere izlettim. Fakat o zamanın hocası Del Bosque, o mevkide o tarz bir oyuncuya ihtiyacı olmadığını soyledi. Başka bir hoca olsa Ribery Beşiktaş’a gelirdi.” İş bilmezliğin, dar goruşluluğun sebep olduğu kacırılan fırsatlar... Gunumuz futbolunun onemli isimleri de zamanında Turkiye liginin eşiğine kadar geldi; ama transferleri bir şekilde gercekleşmedi. Kaynak : spor3.com Bilet yuzunden Yaya Toure'yi kacırmışız.Sadece Beşiktaş'ın kapısından donenler bunlar.Diğer takımlarınkini koymadım.Gerisini artık siz duşunun. __________________