Bu kavga bitmez!
Beşiktaş0 Mesaj
●34 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Beşiktaş
- Bu kavga bitmez!
-
12-10-2019, 08:39:58Kayıtlı ÜyeKamuoyu vicdanını rencide eden, uslup, duruş, erdem noksanı İlhan Cavcav ve Cumhuriyet'in kabadayısı Aziz Yıldırım polemiğinde hic de şaşırtıcı olmayan gerginlikler yaşandı, futbolsuz, iştahsız, rekabetsiz ve adaletsiz futbol gundemimizdeki durağan gidişata yılın son balans ayarı verildi. Futbol kamuoyunun eski ve yıpranmış isimlerinin bir bir federasyon başkanlığına aday oldukları guzel futbol diyarımız, yeni yıla buyuk bir ceza beklentisiyle giriyor, gazeteler ulkenin tek Avrupa şampiyonu guzide kulubunun futbolcularına bir turlu odeyemedikleri 'cek' mevzuunu cekiştirip duruyor, cok cekti şu Gese'li futbolcu kardeşler ama parayla saadet olmaz, ben kendimden biliyorum. Cok zor gibi gorunse de 'her şeyin para ve guc olmadığını 'gostermeleri acısından şampiyonluğu onlar kazansın istiyorum. * * * Bu ulkenin sokaklarının dilini ben nereden biliyorum, forzabeşiktaş, antu başta olmak uzere taraftar forumlarını fırsat buldukca takip ediyorum. Maclara gidiyor ve insanları izliyorum. En son bizim kolacı cocukların Fenerbahce'yi, daha doğrusu Damir Mrsic'i yendikleri macta idim. 'Uc hece sekiz harf-sadece Beşiktaş' sloganımız yalan oldu olalı, Akatlar benim kompleksimdir; Akatlar'da olmak mabette olmaktan cok farklı; oysa sevgili aynı sevgili. 'Burası Akatlar, Kartal geleni tokatlar' bakınız ne guzel bir slogan, icinde kufur var mı, yok, tokattan dolayı biraz şiddet icerdiğini soyleyebiliriz ama geciş surecinde olur bu kadarı. Ben şu yalan dunyada bir Sting'i bi de bizim Alen'i kıskanıyorum. O ne sevgidir yahu, bu ne icten bir bağdır, basketbol macında bir kez daha şahit oldum ki salonda kufurlu ve cirkin tezahurata katılmayan o kadar az insan var ki, cok yazık ve cok uzucu. Alen de bunlardan birisi ama aldığı bu destek gorduğu ve hak ettiği bu sevgiye rağmen kufuru onlemeye gucunun yetmemesi cok garip geliyor bana. Beşiktaş'ı diğer buyuk takım taraftarlarından cok buyuk farkla ayıran 'şey'in aşk olduğunu herkes takdir ediyor ama bu koro halinde kufurler artık kabak tadı veriyor. Beşiktaş seyircisinin haklı ofkesinin dışavurumu ona yakışmıyor. Bu ulkede antipatiyi hak eden tek yonetici Aziz Yıldırım değil; kufur gerekcesi ne olursa olsun hicbir nefretin cezası olamaz. İşsiz gucsuz bir şarkıcı olarak talep halinde kufursuz slogan uydurabilirim. Memleketin en senkron danscıları Akatlar'daymış ve fakat Beşiktaş seyircisi dans izlemeyi sevmiyor. Ben de her baskete 'Gool' diye bağıran bir basketbol okuzu olarak ezeli dostumuzu yenmenin keyfine pek varamıyorum doğrusu; kola delikanlıyı bozuyor. Kulağıma gelenler uc buyuğun basketbol şubelerine malum markanın birer urun adının takım adı olması 'rica-emir'inin, 'yurutme'den geldiğini ve fakat Aziz Yıldırım'ın FB'yi bu cirkinlikten koruduğunu soyluyor, şimdi yiğidi oldururken hakkını vermek gerekmiyor mu, gerekiyor. * * * forzabeşiktaş forumlarında birkac kardeşin Beşiktaş yonetiminde gormek istedikleri 'adam' olduğumu oğrendikten sonra garip ruyalar gormeye başladım. Mabed'de yenildiğimiz bir mactan sonra 'Şarkıcı yonetici istemiyoruz' diye yıkılıyordu Kapalı kûbusumda, şu koltuk nemenem bir sevda imiş ki ertesi gun acıklama yapıyorum: 'Muziği bıraktım'. Ruyada bile olsa tipik bir Turk yoneticisi gibi davranmak beni cok sarstı. Oysa bu kÂbusun nedeni cok basit; yapayalnızım ve ustumu ortenim yok. Benden yonetici olmaz arkadaş ben Beşiktaşklıyım, fanatikim af edersiniz. Yeni yıl Turk sporundaki tum fanatik yoneticileri gotursun, yerlerine doğru ornekleri getirsin. Umut fakirin ekmeği; ekmek bulamayan pasta yesin. * * * Andy Garcia'yı bile maymun eden populer kultur zihniyetimiz futboldan elini ceksin, havuz problemini Cem Yılmaz cozsun. Bu gece buyuk ikramiyeyi kazanan Gese'ye bağış yapsın. Kavga, gurultu, kaos ve cirkinliklerle dolu son futbol yılı olsun 2005 ve tum insanlığı bağışlasın onu kotuye kullanan tum insanlığı. Yeni yılınızı kutlarım vadiniz kurtsuz, ofkeniz yurtsuz kalsın. Kotu sozu ağızlardan kotuluğu yureklerden yeller alsın. Kavgasız, gurultususuz, gok gurultusuz ve 'yıldırımsız' bir sezon dilerim. Tanrı siyah ile beyazı, Tomas ile Song'u ayırmasın. Dere geliyor dere yareler yareler, umarım Cansu Dere yarelellim. Amin... __________________