Yine F.D yine mutlaka okunacak bi yazı!
Beşiktaş0 Mesaj
●35 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Beşiktaş
- Yine F.D yine mutlaka okunacak bi yazı!
-
12-10-2019, 08:38:37Kayıtlı ÜyeFutbolseverlerin Roma-Galatasaray Şampiyonlar Ligi macında GS'li futbolculara 'şekil' yapan Romalı 'cirkef'oyuncu' olarak hatırladıkları Gabriel Batistuta, nam-ı diğer 'Batigol'u daha eskiden saklarım ben belleğimde. Gol attıktan sonra ağladığını hatırladığım tek futbolcu. Taraftarların bir infial ile ayaklanmalarına karşın cok gonullu olmasa da Fiorentina'dan Roma'ya satılır ve ustelik eski takımına karşı ilk macında gol atmak zorunda kalır. Tum Roma ekibi son dakikalarda gelen ustunluk sayısına sevincle Batigol'un uzerine sıcrarken o gozyaşlarına hÂkim olamaz. Aman Tanrım durumudur, dokunaklı bir filmin final sahnesidir. Ağladığını gizlemek istercesine başını one eğer... Arka jenerik akar. Finito. Bir benzeri gectiğimiz gunlerde İlhan Mansız'ın yaşadığı ve fakat onunkisiyle kıyaslanamayacak kadar carpıcı, sahici ve samimidir. Yıl bilmemkactır ve hÂl ilk dokunuş sıcaklığı kadar gozlerimin onundedir. Hatıramın hatırına severim ben Batigol'u. * * * Dunyanın ne derdi vardı da durduk yere global oldu bilemem, olumlu insanı olumlu hayvandan ayıran her ne vardıysa aldı goturdu. Kimimiz sokak kedisi olup pıstık kimimiz cağı yakaladık azgın kopekler olduk. 'Forma reklamı cıktı, mertlik bozuldu'; eski camlar bardak, forma aşkı mazi oldu. Bir futbolcunun insan olduğunu hatırlamak icin sahada olmesini gormeye muhtac kaldı şefkatimiz, anlayışımız, vicdanımız. Şairlerden Edgar A. Poe... Topculardan Vivien Foe... Hırs gozumuzu burudu; kazanma hırsının gramı servet, erdemin destesi uc kuruş. Her şey uyduruk kafiyelerle acıklanır, tum arsızlıklar ve azgınlıklar her turlu yalanla aklanır oldu. Kazanmak.. kazanmak.. doymaksızın kazanmak... Polis baskınında şok bilanco, calınmış minareler, uyduruk kılıflar, terk edilmiş insanlıklar... Ah ki ah ve vah vah! * * * Yukarıdaki satırlar diyelim ki forma şansı bulamadığı icin yaşama sevinci kacmış, ruh ritmi bozulmuş delirmekte olan muzmin yedek bir futbolcunun gunluğunden alınmış olsun. Zira futbolu oyun olmaktan cıkarıp hırs girdaplarında kaybeden genel 'futbol muşterisi' algısı 'Bu ne bicim futbol yazısı!' diyecektir. Futbolu yaşamdan ayırarak sevmek ne kadar olasıdır. Bu canına yandığım tıpkı yaşamak gibi eni konu bir oyun değil midir ve her oyunun sonucunda iki ihtimal yok mudur ve işimize gelmeyen ihtimali yok sayarak oynamak oyunbozanlık olmaz mıdır. Sen hic gordun mu, uc kulaklı bir adam, olur mu hic uc kulak don de aynaya bak hey! * * * Fener başkanının kuyuya attığı taşın peşinden gidenlere takılmıyorum. Onlar yaramaz cocuk arsızlığındaki oyunbozanlardır. Şu sağımızı solumuzu saran 'kac yabancı' yaygarasına yabancı kalma hakkımı kullanıyorum. Sadece, başta Diciturk kanal yetmişaltıda 'parazitli' yayınlarını izlemeye calıştığımız febetivi olmak uzere Avrupa'da sınırlama yok diye mevzuyu saptırmaya calışanlara, gormezden geldikleri gerceği hatırlatıyorum. İtalya, İspanya gibi onde giden liglerde en fazla 3 (yazıyla uc) yabancı oynar. Sizin yabancıdan saydıklarınız onlar icin yabancı değildir. Onlar Avrupalıdır, biz Turkuzdur. İki yabancıyızdır. Ustelik cok yabancı ile oynamak kazandırsa idi Beşiktaşım, formasına, 'forma aşkına' bu kadar yabancı bir toplama oyuncu kadrosuyla yengiden yengiye koşmaz mıydı, yabancı safsatanız komiktir, bakınız ben de komiğim, yabancı değiliz, anlaşırız; olurunu soyleyin. Turk futbolcusuna guveniniz, Olcan'a Semih'e guveniniz. Guven bunalımı adayınız sahte Turk dostu, iki yuzlu Daum olmalıdır. Tercuman Murat Kuş'a olası skandalı onleyen tavrıyla ikramiye veriniz. * * * Turkiye'de yabancı sınırlar, Fransa'da yabancı sinirler... Evet, Samuel Eto'o tum insanlar gibi maymun soyundandır ve fakat onu maymun sesi cıkararak tahrik eden Getafe taraftarı olsa olsa sirk maymunu soyundan olmalıdır. Kahrolsun faşizm, yaşasın aşk'tır... Karşılıksız aşk, karşılığını bulunca bitecek aşk, forma aşkı... Yazının filmi 'Aşk Uzerine Kucuk Bir Ceşitleme', şarkısı 'İkiii Yabaancıııı' teo-şebo duet version. Bu yazının tezahuratı "Bir ki uc gol yetmez, dort beş altı olsun, Metin Ali Feyyaz vursun, Beşiktaşım şampiyon olsun." Eskiyi ozledim ahh.. Eskiyi; eski İnonu, eski tezahuratlar, eski aşklar, eski pankartlar: 'Edirne koprusu taştan, var mı buyuk Beşiktaş'tan'... Bu yazıya puan veriniz: 6-gıdıkladı. Guler yuzumle severim sizi.... __________________