Beşiktaşlılar şampiyonluk bayraklarını hazırlayın! Sokaktaki vatandaş soruyor; Kim şampiyon olur? Ben de kim olamaz sorusuna cevap veriyorum; A-Şampiyonlar Ligi'nde işler cok iyi giderse (lig de kotu gider) Fenerbahce şampiyon olamaz. B-Feldkamp gorevde kalırsa ve Hakan Şukur sorunu cozulmezse, Galatasaray asla şampiyon olamaz. C-Başkan Yıldırım Demiroren ile menajer Sinan Engin, "Ertugrul Saglam'ın kafasını karıştırırlarsa" Beşiktaş şampiyon olamaz! Vatandaş uzun lafın kısasını istiyor. Teferruat beni ilgilendirmez, soyle kim şampiyon olur? Ben de uzatmadan şunu diyorum Beşiktaş, şampiyon olur.. Bu kadar iddialı konuşup soyluyorum ya.. Sağlam da benim kadar şampiyonluğa inanıyor mu diye merak ettim. Aynı soruyu Sağlam'a sordum; Hoca Beşiktaş'ı şampiyon yapacak mısın? Ertuğrul hocanın soylediklerinin ozetinin ozetini yazıyorum; Beşiktaşlılar 5 yıldır sakladıkları şampiyonluk bayraklarını hazırlasınlar. TSYD ve Toroğlu Hurriyet'te, Erman Toroğlu yazdı; spor yazarları reklamlardan yuzde 25 avanta alıyor. Bu korkunc iddiaya elbette yetkililer cevap verecek. Ama biz mahkemelerde olduğu gibi durumu sorgulayalım; Toroğlu nerede yazıyor? Hurriyet'te! Hurriyet'in spor muduru kim? Esat Yılmaer! Esat Yılmaer kim? TSYD Başkanı! Bir şey soyleme hakkım daha var. O da şu Toroğlu'nu spor yazarlığına layık gormeyen (Ama carşaf gibi sayfalar acıp yaz diyen) ve AIPS kartının verilmesini istemeyenlerden biri Yılmaer. O gun Toroğlu'na o kartı vermeyenlerden biri de bendim. Şunun icin: Kabzımaldan TSYD uyesi olmaz! Şunu da not edelim: Toroğlu, TSYD beni uyeliğe almadı ama devlet bana sarı basın kartı verdi diyor. Haklı. Devlet o kartı kebapcıya, balıkcıya bile verdi. Kabzımala da vermiş cok mu? Transfer akıl ve şans işidir Elbette transferde akıllı olacaksın. Alacağın futbolcuyu defalarca izleyeceksin. Sonra kulube ne vereceğini hesaplayacaksın. Sattığın zaman ne kadar para kazanırsın onu da kuruşuna kadar bileceksin. Ama; transferde şans da o kadar onemlidir ki. Bir ornek vereyim. Sezon başında Fenerbahce, Trabzonspor ile Gokdeniz icin masaya oturdu. Aziz Yıldırım 5.5 milyon euro, artı Volkan Demirel, Semih Şenturk, Selcuk Şahin ve Mehmet Yozgatlı'yı onerdi. Trabzonspor başkanı Nuri Albayrak kabul etmedi. Soru şu; Bu transfer gercekleşseydi ne olurdu? Sivasspor once yazarını bulsun! Trabzonspor'u buyuk takım yapan nedenlerden biri de peşine taktığı yazarlardı. Orhan Kaynar ve Mehmet Tan yuklendikleri bu misyonu son nefeslerine kadar surdurduler. Bu iki değerli gazeteci arkadaşımı oyle ozluyorum ki! Rahmet olsun. Peki sonra ne oldu? Hayatını Trabzonspor ile butunleştiren İskender Gunen ( SABAH ), cok değer verdiğim Lutfu Ozel (Vatan) ve Tahir Kum (Turkiye) dışında kim var? Şunu anlatmaya calışıyorum. Lider Sivasspor'un peşine takılıp giden bir tane bile gazeteci yok. Bu durum benim meslektaşlarımın secimi. Ama uc buyuk gazeteyi yoneten mudurlerimize nacizane bir onerim var. Lutfen Sivasspor'un peşine bir yazar takın. Bu gorevi de medya dunyasının sporda merkezi olan SABAH ustlenmek zorundadır. Sevgili Serdar mudurume oneririm! Uzulmez ve Roberto Carlos İbrahim Uzulmez, "Carlos benden iyi değil" dedi. Bu mutevazi goruşunden dolayı kendisini tebrik ederim! Sevgili Uzulmez'e iki tane sorum var: 1-Beşiktaş'ta kac tane forma sattırdın? 2-Beşiktaş ile Avrupa'ya gidince kac gazeteci etrafını sarıp roportaj yapmak istedi? Buyuk futbolcu olmak icin buyuk takım da oynamak yetmez. Buyuk futbolcu demek kariyer ve karizma demektir! Carşı Carşı'ya karşı! Birkan FIRTIN - KACINCI defadır, kufur yuzunden seyircisiz mac oynama cezası alıyoruz. Artık bunun onune gecilmeli. Birileri bu cirkinliğe dur demeli? - Yıllar onceydi; Turkiye'de her statta olduğu gibi Beşiktaş tribunleri de Fenerbahce Başkanı Sayın Ali Şen'e kufur ediyorlardı. Efsane başkan bir macta gitti Carşı'nın ortasına oturdu. "Ali Şen'e edilen kufuru kendime yapılmış sayarım" dedi. Kufur bir anda bitti. Şunu uzulerek soylemek istiyorum; ben eski Carşı'yı ozluyorum. Rakibine saygılı ve centilmen Carşı'yı. Yoksa Carşı Carşıya karşı mı? SABAH __________________