Beşiktaş'a 2003-2004 sezonunda transfer olan, daha sonra 1 yıllığına Gaziantepspor forması giydikten sonra yeniden siyah beyazlı takımda kendine yer bulan Gokhan Zan, geride kalan yıllarda gosterdiği iyi performansının yanı sıra yaşadığı sakatlıklarla da sık sık gundeme geldi. Gectiğimiz sezon bir kez omzu cıkan, diz kapağında esneme meydana gelen Gokhan'ın şansızlıklar bu sezonda yakasını bırakmadı. 3 Kasım'da oynanan Fenerbahce macında adalesinde yırtık meydana gelen ve bu sakatlığı sonucu 70 gunu aşkın bir suredir takımında ayrı kalan tecrubeli futbolcunun tedavisi sona erdi ve yeniden takımdaki yerini alabiymek icin calışmalara başladı. Gokhan Zan, yaptığı acıklamada bir hafta icinde eski formana kavuşacağını soylerken, yaşadığı sakatlıklar sonrası psikolojik olarakta etkilendiğini ama bu durumun uztesinden geldiğini soyledi. "BİR HAFTA İCİNDE YUZDE YUZ HAZIR OLACAĞIM" "3 Kasım'da oynanan Fenerbahce macında talihsiz bir sakatlık gecirdim. Adalemde yırtık oluştu. Bu sakatlık sebebiyle yaklaşık yedi hafta takımımdan ayrı kaldım. Benim icin cok uzucu bir durum oldu. Takımıma katkı sağlayamadım. Artık takım arkadaşlarımla birlikte calışmaya başladım. Bir hafta icinde de yuzde yuz oranında hazır olacağımı tahmin ediyorum. Umarım bundan sonrada boyle sakatlıklar yaşamam. Tedavi surecimin 4 haftasını Hollanda'da 4 haftasını Turkiye'de gecirdim. Hollanda'ya kulubun izniyle gittim. Oraya gitmemin en onemli sebebi psikolojik olarak da kendimi hazırlamaktı. Daha oncede sakatlıklar yaşadım ve yurt dışına giderek tedavi surecini daha iyi gecireceğimi duşundum. Boyle ust uste yaşadığınız sakatlıklardan sonra zihinsel olarak da calışma ortamınız cok onemli. Profesyonel futbolcuların bu durumların ustesinden gelmesi gerekiyor. Her şey fiziksel sorunlara bağlı olmuyor. Bu tip sorunların ustesinden gelmelisiniz. Cunku futbolda hicbir şey garanti değil ve boyle talihsizlikler yaşayabiliyorsunuz. Tek ornek ben değilim, bircok sporcu bu durumlarla karşı karşıya kalıyor. Bu durumlarda yaşamayı oğrenmelisiniz. Ust duzey bir futbolcuysanız bunun gibi veya daha ağır sakatlıkların ustesinden gelmelisiniz" "BEN MUZMİN SAKAT DEĞİLİM" "FENERBAHCE KARŞILAŞMASI ONCESİ HASTA OLMAMA RAĞMEN MACA CIKTIM" Gokhan, sık sık sakatlanması sonucu kendisine muzmin sakat denmesinden rahatsızlık duyduğunu dile getirirken, bu sezon sakatlandığı Fenerbance macı oncesi hasta olmasına rağmen takımını yalnız bırakmamak icin oynadığını ama yaşadığı şansızlık sonucu sakatlanmasından ders cıkardığını belirtti. "Yaşadığım bu sakatlıklar cok abartıldı. Benim adalelerim cok kuvvetli ve tum doktorlar boyle soyluyor. Ama cok talihsizlikler yaşadım. Son olarak belimle alakalı bir sorunum vardı. Bel bolgemi kuvvetlendirerek bu sorunu aşacağım. Daha once de ufak tefek bazı adale problemleri yaşayabiliyordum. Ama bana muzmin sakat dediler. Ben bu soylemleri cok ciddiye almıyorum. Daha once yaşadığım sakatlıklarda şansızlık sonucu oldu. Gecen sezon omzum cıktı, diz kapağımda esneme meydana geldi ve bu iki olayda tamamen talihsizlikler sonucu oluştu. Bu sene de Fenerbahce macına kadar cok iyi bir performans yakalamıştım. 14 - 15 mac oynamıştım. Ama Fenerbahce macında insanların bilmediği bir şey vardı. Ben o mac oncesi hastaydım ve bir hafta antrenman yapmamıştım. Bu durumu kimse bilmiyor ve ben takımımı yalnız bırakmamak icin bu fedakarlığı yaptım. O macta belki profesyonelce davranarak oynamamam gerekiyordu ama ben takımımı yalnız bırakmamak icin sahada olmak istedim. 3 - 4 gun serum tedavisi gordukten sonra o maca cıktım. Ben bu tur olaylardan ders cıkarıyorum. Boyle hataları yapmamak lazım. Tamamen iyi niyetimden kaynaklanan bir sorun oldu. Umarım boyle talihsizlikleri bir daha yaşamam" "BU SEZON TAKIM ARKADAŞLARIM GOZLERİNDE ŞAMPİYONLUK HIRSINI VE İSTEĞİNİ GOREBİLİYORUM" Tecrubeli futbolcu Beşiktaş'ın bu sezon geride kalan 4 yıla gore daha cok şampiyonluğu isteğini ve bu hırsa takim arkadaşlarının gozlerinde gorduğunu ifade etti. " Sezonun ikinci yarısına iyi hazırlandık ve iyi bir hazırlık donemi gecirdik. Ben takımdan ayrı kaldığım donem icerisinde arkadaşlarımın oyun olarak her gecen gun daha da iyiye gittiğini gordum. Daha ozverili ve disiplinli davranıyorlar. Yediğimiz gollerin iki katını atabiliyoruz. Bu ozelliklerimizi sezon sonuna kadar surdurursek şampiyonluğun en buyuk adayı oluruz. Ayrıca bu yıl takım icinde daha onceki yıllarda olmayan bir duyguyu hissediyorum. Bu sezon takım arkadaşlarım gozlerinde şampiyonluk hırsını ve isteğini gorebiliyorum. Umarım bu isteğimizi sezon sonuna kadar surdururuz ve elimizi taşın altına koyarak, sorumluluktan kacmayarak, bu 5 aylık sureyi tamamlayıp şampiyonluk kupasını kaldırırız" "TRANSFER EDİLECEK OYUNCUNUN EN AZ BİZİM KADAR İYİ OLMASI GEREKİYOR" "BEŞİKTAŞ'IN ALACAĞI YENİ SAVUNMA OYUNCUSU BİZE KATKI YAPACAKSA VE ŞAMPİYONLUK YOLUNDA BİZE DESTEK OLACAKSA BAŞIMIZIN USTUNDE YERİ VAR" Gokhan, Beşiktaş yonetiminin bir suredir kadroya dahil etmek istediği yabancı stoper arayışlarına saygı duyduğunu soylerken, transfer edilecek futbolcunun en az kendileri kadar iyi olması gferektiğini vurguladı. "Yonetim kurulumuzun transfer calışmalarını saygıyla karşılıyorum. Teknik heyet ve yonetimimiz yeni bir stopere gerek duyuyorsa bizim soyleyeceğimiz birşey yok. Cunku şampiyonluk yarışında herkes elinden geleni yapmaya calışıyor. Yeni alınıcak isim kaliteli bir futbolcuysa ve en az bizim kadar kaliteliyse mutlaka Beşiktaş'a yarar sağlayacatır. Ama en az bizim kadar iyi değilse gereksiz olduğunu duşunuyorum. Doğru transferi yapmak cok onemli. Kadromuzda Baki, İbrahim Kaş gibigenc ve yetenekli futbolcular var. Yeni ve kaliteli bir futbolcu daha gelirse rekabet ortamı artacak. Boyle bir ortamdan da başarı doğar. Beşiktaş'ın alacağı yeni savunma oyuncusu bize katkı yapacaksa ve şampiyonluk yolunda bize destek olacaksa başımızın ustunde yeri var. Başkanımızında ve teknik heyetin bana guvendiğini biliyorum. Onlara da cok teşekkur ediyorum. Ben Beşiktaş terbiyesini kazanmış bir futbolcu olarak elimden gelenin en iyisini yapmaya calışıyorum. Bana olan guveni boşa cıkmarmayıp şampiyonlukta katkım olmasını istiyorum. Beşiktaş'ın defansı yerli oyunculardan oluşuyor ve şimdiye kadar kendi aramzıda bir sorun yaşamadık. Biz hem milli takımda oynuyoruz hem de uzun bir suredir beraberiz. Fenerbahce veya Galatasaray'da bizim gibi oyuncular olsaydı belki onlarda bizleri tercih ederlerdi. Cunku rakiplerimizin boyle bir avantajı yok. Devamlı yabancı oyuncularla defansı oluşturdular. Biz İbrahim Torama, İbrahim Uzulmez hatta İbrahim Kaş ile beraber 3-4 yıldır beraber oynuyoruz." "AVRUPAYA GİTMEK İSTERİM AMA İLK HEDEFİM BEŞİKTAŞ'TA ŞAMPİYONLUK YAŞAMAK" "BEŞİKTAŞ'TA KALMAK'TA BUYUK BİR TRANSFERDİR" Gokhan Zan, beşiktaş ile sezon sonuna kadar sozleşmesi olduğunu soylerkin, mukeavelesi bittiğinide once Beşiktaş ile anlaşmaya calışacağını belirtti. Zan Beşiktaş'ta kalmanın da buyuk bir transfer olduğunu sozlerine ekledi. "Benim sezon sonuna kadar Beşiktaş ile sozleşmem var. Bu donemde ilk duşunduğum şey şampiyonluk. Bunu yaşamak istiyorum. Tabi ki Avrupa'da ulkemi ve takımımı en iyi şekilde temsil etmek isterim. aynı zamanda Beşiktaş tarihine adımı yazdırmak istiyorum. Bana gore bu takımda kalmakta buyuk bir transferdir. Ama ilk hedefim şampiyon bir takımın şampiyon bir oyuncusu olmak istiyorum. Sezon sonunda ilk onceliğim Beşiktaş olacaktır. İlk olarak kulubumle anlaşmaya calışacağım. Cunku ben Beşiktaş'ta Gokhan Zan oldum." "UMARIM BEŞİKTAŞ'TA İKİNCİ YARI GOSTERECEĞİM PERFORMANSLA AVRUPA ŞAMPİYONASINDA FORMA GİYERİM" 2008 Avrupa Futbol Şampiyonasında forma giymek istediğini dile getiren Gokhan, Fakin Terim'in kendiseni olan guvenini boş cıkarmayacağını kaydetti. "Fatih Terim hocamız bana şimdiye kadar hep guvendi. Bana formayı hep verdi ve bende elimden geleni yaptım. Ama sakatlıklarım milli takım kariyerimi etkiledi. Norvec ve Bosna Hersek maclarında Ay YIldızlı formayı giyemedim ve bu beni cok uzdu. Umarım Beşiktaş'ta ikinci yarı gostereceğim performansla Avrupa Şampiyonasında forma giyerim. Orda da amacım Avrupa Şampıyonasını kaldırmak olacaktır." "ERTUĞRUL SAĞLAM BİZİMLE ABİ KARDEŞ GİBİ İLİŞKİ KURABİLİYOR" "SAKATLIĞIM DONEMİNDE SİNAN ENGİN KİMSENİN BENİMLE İLGİLENEMEYECEĞİ KADAR İLGİLENDİ" "ZAGO VE RONOLDO'DAN COK ŞEY OĞRENDİM" Takımın genc teknik direktoru Ertuğrul Sağlam ve manajer Sinan engin ile abi kardeş gibi olduklarını soyleyen başarılı futbolcu, gecmiş yıllarda Zago ve Ronaldo'dan cok şeyler oğrendiğini dile getirdi. "Ertuğrul Sağlam'ın genc bir tekinik adam oluşu bizim icin bir avantaj oldu. Onunla cok iyi anlaşıyoruz. Bizimle bir abi kardeş gibi ilişki kurabiliyor. Sinan Engin ile de iyi anlaşıyoruz. Onun futbolcular uzerinde olumlu etkileri oluyor. Bizimle maclarda once ve sonra devamlı konuşuyor. Benimle de sakatlığım donemimde cok ilgilendi. Kimsenin benimle ilgilenmeyeceği kadar ilgilendiği diyebilirim. Onun da şampiyonluğumuza katkısı olacağını duşunuyorum. Ben ayrıca Zago ve Ronoldo'dan cok şey oğrendim. Onlar ust duzey futbolculardı. Tecrubeleri ve yeteneklerini cok iyidi. Beşiktaş'ta forma giydikleri yıllarda ben onları yedek kulubesinden izlerken bile cok şeyler oğrendim. Ben de zamanla olgunlaştım ve umarım bundan sonraki yıllarda arkamızdan gelen genc oyunculara iyi ornek olurum."
Kaynak:sporx.com __________________
Zan ''Ben muzmin sakat değilim''
Beşiktaş0 Mesaj
●32 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Beşiktaş
- Zan ''Ben muzmin sakat değilim''