NTV'ye konuşan Beşiktaş'ın Şilili oyuncusu Rodrigo Alvaro Tello, ligde şampiyonluğa ulaşmaları icin iceride oynayacakları macları kazanmaları gerektiğini soyledi. İlk yarıyı iyi gecirdiklerini ifade eden Şilili oyuncu, ligde şampiyonluğa ulaşmaları icin kendi sahalarında oynayacakları macları kazanmaları gerektiğini soyledi. 28 yaşındaki oyuncu, guclu olmadığı duşunulen takımlarla yapacakları karşılaşmaları ise, 'şampiyonluğun anahtarı' olarak nitelendirdi. Tello, Roberto Carlos ile karşılaştırılmasının guzel olduğunu fakat Brezilyalı oyuncuyla aynı bolgede oynamadıklarını vurguladı. Siyah-beyazlı taraftarlara da değinen Şilili oyuncu, dunyanın hic bir yerinde İnonu Stadı'danki gibi atmosfer gormediğini belirterek, tarftarların desteğinin her zaman devam etmesi gerektiğini soyledi. - İkinci devreye galibiyetle başladınız. İlk devrede cok iyi bir performans gosterdin. Beşiktaş sence şampiyon olacak mı? - İlk devrenin birkac macına cok iyi başlayamadık. Takım olarak yaptığımız en buyuk hata, sahamızda oynadığımız ve kazanmamız gereken macları alamamak oldu. Yine de takım olarak ilk devreyi iyi gecirdik. Kişisel olarak da iyi bir devre gecirdiğimi duşunuyorum. Şampiyon olmak istiyorsak evimizde oynayacağımız derbileri kazanmalıyız. Ancak sadece derbileri kazanmak veya ic sahada oynayacağımız macları kazanmak bizi hedefimize taşımaya yetmeyecek. Şampiyonluğun anahtarı, kağıt uzerinde kucuk gorunen cok fazla kuvvetli olmadığı duşunulen ve cok fazla ciddiye alınmayan takımlarla oynadığımız macları kazanmak. Beşiktaş'ın sıkıntısız ve zorlanmadan gectiği mac sayısı cok az. Şampiyon olmak istiyorsanız, her macı bizi şampiyonluğa taşıyacak son macmış gibi gormeniz gerek. Turkiye'de oynanan futboldan memnun musun? - Turkiye'de futbol saha icinde de dışında da duyguyla oynanıyor. Mantıkla değil duygularla duşunulen ve oynanan bir futbol kulturunuz var. Ustune ustluk Portekiz'e gore daha agresif. Turkiye'de dışardan bakıldığı gibi işler futbol oynamak icin cok da rahat değil. Bazı maclarda sahada sizi oynatmamak icin ozellikle bir adam peşinize takılıyor. Coğu macta da rakip oyun kurmak, oyunu yonlendirmekten cok sizi oynatmamaya yonelik mucadele ediyor. Bu da istediğiniz gibi futbol oynamanızı zorlaştırıyor. Beşiktaş bunların ustesinden gelebilecek oyunculardan kurulu. Tek eksiğimiz rakip kaleye cok cabuk şekilde gitmekti ve bunu da son maclarda cok iyi yapmaya başladık. - Menajer Sinan Engin, senin Roberto Carlos'tan daha iyi olduğunu soyluyor? - Hepimiz Roberto Carlos'un kim olduğunu cok iyi biliyoruz. Dunyada son 15-20 senenin en iyi sol kanat oyuncusu. Kimse Carlos'u oturup tartışmamalı bile. İkimizin de takımları icin yaptıkları ortada. Carlos'la futboldaki verimliliği anlamında kıyaslanmak bile cok guzel. Ama unutulmamalı ki ben orta alanın solunda, o ise defansın solunda oynuyor. İkimizin mac icindeki sorumlulukları farklı. Takımlarımız farklı. Farklı oyun karakteri ve duşunce yapısına sahip oyuncularız. Bence boyle bir karşılaştırma yapmayalım. O kendi bolgesinin dunyadaki en iyi oyuncusu. ‘Rodrigo Tello ve Roberto Carlos takımları icin kendi bolgelerinde en iyisini yapmaya calışıyor’ diyelim ve konu kapansın. - İbrahim Uzulmez ile aynı karakterdesin. Onlu arkalı oynuyorsunuz. Birbirinize benzemeniz oyun icinde seni rahatlatıyor mu? - İbrahim ileri cıkmayı cok seven bir oyuncu. Ve bunu da cok iyi yapıyor. Forvete yardımcı olmaya calıştığım anlarda, oluşan boşluğu o ileriye cıkarak dolduruyor. Ancak İbrahim ileri cıkınca top kaybediliyorsa, benim acilen onun yerini doldurmam ve rakibin atağını kesmem gerekiyor. Birbirimizin acığını kapatmalıyız. Birlikte oynayan futbolcuların cok iyi bir iletişim icinde olmaları gerekiyor. Bizim sahadaki iletişimimiz iyi olursa hocamızın bizden istediklerini cok daha iyi ve sorunsuz yapabiliriz. - Beşiktaş'ın ilk devre cok az gol pozisyonuna girdiğine katılıyor musun? - İlk devre gercekten az gol atarak macları kazandık. Ama 1-0 da 6-0 da kazansanız uc puan alıyorsunuz. Beş gol atıp altı gol yerseniz cok gol atmanızın bir anlamı kalmaz. Onemli olan kazanmaktır. Evet cok gol attığınızda sizi izleyenler belki daha cok keyif alacaklardır ama sonucta gol sayısı ne olursa olsun kazanmak onceliğimiz. Ben galip geldiğimiz her macta aynı hazzı alıyorum. Ara transfer doneminde Nobre, Bobo, Higuain'e alternatif Filip Holosko transfer edildi. Holosko, ucunden de farklı ozelliklere sahip bir golcu. Daha hızlı ve daha derinlemesine oynayan, ayağında top tutabilen bir oyuncu. Bence dengeli bir forvetimiz oldu. Ayrıca yonetim ve teknik direktorumuz gol sorunu olduğunu duşundukleri icin bu transferi yapmışlardır. - Beşiktaş taraftarı cok ateşli, bu sizi saha icinde nasıl etkiliyor? - Sahaya ısınmaya cıktığınızda mactan once taraftarın desteğini hissetmeniz cok onemli. Tribunun heyecanı ve arzusu oyunumuza da yansıyor.Pozitif enerji bizi ateşliyor. Dunyanın hic bir yerinde İnonu Stadı'ndaki atmosferin olabileceğini duşunmuyoruim. Boyle bir taraftarı şu ana kadar ne gordum ne de duydum. Turk oyuncular bile tribundeki taraftarımızdan etkileniyorsa bizlerin hayranlık duyması cok normal. Ama taraftar şunu asla unutmasın. Esas işler kotu gittiği zaman, onların desteğine ihtiyacımız var. Elimizden geleni yaptığımız konusunda hic bir şupheleri olmasın ama bazen onlar devreye girmeli ve tezahuratlarıyla bizleri ateşlemeliler. Onlar sayesinde cok onemli maclar kazandığımız bir gercek. Beşiktaş camiası şunu bilmeli; ellerinde cok buyuk bir hazine var. Boyle bir taraftarı olan bir futbol takımı icin, 'hazineye sahipler' demek en doğru soz. - Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Turkiye ilk macını Portekiz ile oynayancak Sence nasıl bir mac olur? - Bu tur şampiyonalar cok kısa ve başta kaybetmek takımı olumsuz etkileyebiliyor. Ancak, Turkiye'nin Portekiz karşısında şansının buyuk olduğunu duşunuyorum. Portekiz, Pauletta, Rui Costa, Figo gibi cok onemli oyuncularını kaybetti.. Ama artık Ronaldo, Quaresm ve Deco var. Haliyle cok guzel mac olmasını bekliyorum. İzleyenler eminim keyif alacaklardır. __________________