Beşiktaşımız'a bu sezon katılan 4 yabancıdan biri hemen on plana cıktı. Şilili Rodrigo Tello, futbolu, calışkanlığı, gorev bilinciyle bir anda siyah - beyazlıların gonlunu fethetti. Ancak Tello'nun Beşiktaş'a gelmesindeki en buyuk rol, PAF Takımı'nın Teknik Direktoru Fikret Demirer oldu. Sporting Lizbon'un rakibinde oynayan bir futbolcuyu izlemek uzere tribune cıkan Demirer, bir anda Tello'yu gorduğunu belirterek, "Buna benzer 4-5 oyuncu dikkatimizi cekmişti. Bunlardan biri de Manchester'a giden Nanni idi" diye konuştu. Milliyet Gazetesi'nin 15 Ocak tarihli haberine gore, Tello'nun gelişinin kendisinin değil, yonetimin zaferi olduğunu vurgulayan Demirer, "Benim de bu transferde tuzum biberim varsa, bu da bana yeter. Kaldı ki yonetime bana guvenip, boyle bir gorevi verdikleri icin teşekkur ederim. Ben sonucta kulubun bir calışanıyım... Son karar yonetime aittir" ifadesini kullandı. Olu top becerisi Şilili oyuncunun kendisini etkileyen yonlerini sıralayan Fikret hoca, sozlerini şoyle surdurdu: "Mevkii itibarıyla sol kanatta, orta sahada, savunmada, on liberoda dahi oynayabilecek bir izlenim bıraktı. Ofansif futbol adına her şey yapmayı calışan, basit oynayan, yerine gore de riski goze alan bir tip. Ama beni en cok etkileyen yonu, olu toplardaki becerisi oldu. Gorevini en iyi şekilde yapmaya calışan, disiplinli, kısacası adam gibi adamdı. Daha sonra Milli Takım oyuncusu olduğunu oğrendim. Necdet hoca da izledi." Demirer'e 'Baba' diyor Tello ile ilişkilerinin mukemmel olduğunu vurgulayan siyah - beyazlı teknik adam, futbolcunun kendisine "Baba" diye hitap ettiğini de soyleyerek, "Boyle bir sorumluluk almak cok zor işmiş. 20 milyon taraftarın yukunu uzerinize alıyorsunuz. Kazayla kotu de cıkabilirdi. Onu her yonuyle izledim; yonetici, taraftar, futbolcu ve teknik adam gozuyle... Beşiktaş icin cok uygun olduğunu gordum" diye konuştu. Sozlerini Şilili oyuncuyu goklere cıkararak tamamlayan Fikret Demirer, "Tello'nun, Hagi ve Alex ile mukayese edilmesi bile gunah olur. İki yıldız futbolcuyu da ikiye katlar. Olu toplardaki, uzun toplardaki başarısı, oyun kuruculuk ozelliği onu farklı kılıyor. Toplar adrese teslim. Bir cizgi oyuncusu gibi de oynamıyor. Bu da onun farkını ortaya cıkarıyor" dedi. Kaynak: Milliyet 15.01.2008
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Beşiktaş
- "Tello Hagi'den de iyi"