Bu sezon mucadele ettiği uc kulvarda da başarılıolamayan takımımızda şimdiden yeni sezonun planlanması yapılmaya başlandı. 2009-2010 sezonuna 7 Ağustos 2009 tarihinde super ligin ilk haftasında oynadığı İstanbul Buyuk Şehir Belediyespor macı ile başlayan Beşiktaşımız, Şampiyonlar Ligi Turkiye Kupası ve son olarakta sezonun bitimine 3 hafta kala lig yarışından da hedefe ulaşamadan koptu. Bu sezon mucadele ettiği uc kulvarda da başarılı olamayan takımımızda şimdiden yeni sezonun planlanması yapılmaya başlandı. Siyah Beyazlı yonetim teknik direktor Mustafa Denizli ile bir yıl daha yola devam kararı almasının ardından, transferi de yeni sezon başlamadan bitirmekte kararlı gorunuyor. Ancak Siyah Beyazlı ekibin ozellikle yabancı transferinde bir numaralı sorunu hangi oyuncunun alınacağı veya maddi kaynak sıkıntısı değil. Beşiktaş yonetiminin onunde duran en buyuk sorun kadroda bulunan 11 yabancı oyuncunun gelecek sezon icin durumlarının hala netleşmemesi. Bu konu ile ilgili olarak teknik direktor mustafa denizlinin raporunu bekleyen yonetim, tecrubeli teknik adamdan henuz net bir liste alamadı. Yaklaşık iki haftadır goruşmelerin surduğu interin Portekizli futbolcusu Quaresma ile goruşmelerin başlandığına dair borsaya bildirim yapılması ise yabancı Krizini yeniden gundeme getirdi. Beşiktaş'ın yeni sezon oncesi kadrosunda Ernst Fink, Sivok Ferrari, Tello Bobo, Tabata, Holosko, Delgado, Zapatocny ve Schildenfeld olmak uzere 11 yabancı oyuncusu olacak. Bu futbolculardan Bursaspor'da kiralık olarak Forma giyen Zapotocnynin yeniden kiralık verileceği kaydedilirken, onumuzdeki sezon sonu serbest kalacak olan ve bu sezon Avusturya'nın Sturm Graz takımında kiralık olarak forma giyen Schildenfeld'in ise satılması duşunuluyor. Yonetim ve teknik kadroyu sıkıntıya duşuren konu ise diğer 9 yabancıdan gonderilecek 3 oyuncuyu belirlemek olacak. Bu 9 oyucundan yeri garanti olan ilk isim, bir yıldır futboldan uzak kalan ve sadece antrenmanlara cıkan Matias Delgado. Arjantinli oyuncunun Denizli tarafından onumuzdeki sezonun transferlerinden biri olarak gorulduğu ve Delgadonun kesin olarak kadroda kalacağı biliniyor. Ernst Sivok ve Ferrari'de onumuzdeki sezon yeniden Beşiktaş formasını giyecek diğer 3 isim olarak goze carpıyor. Gectiğimiz aylarda Beşiktaş ile 3 yıllık yeni sozleşme imzalayan Holoskonun da Dunya Kupası sonrası kendisine teklif gelmesi halinde satılabileceği belirtildi. Beşiktaş'taki diğer yabancı oyunculardan Tello Tabata ve Fink'e gelecek tekliflerin değerlendirileceği oğrenilirken, bu futbolculardan en az ikisinin takımdan gonderilmeye en yakın isimler olduğu kaydedildi. Delgado Ernst Ferrari, Bobo ve Sivok guclu halkalar olarak listedeki yerlerini alıyorlar. Holosko, Tello Tabata ve Fink ise topun ağzındaki futbolcular. Kaynak: DHA [img]http://img684.**************/img684/2268/zapotocnysivokholosko46.jpg[/img] Zapotocny Ve Sivokun Satılmasının Yanlış Olacağını duşunuyorum holoskonun yerine Nobreyi satmayı denesek daha guzel olacaktır siz ne duşunuyorsunuz __________________