Oruc Tutulması Tavsiye Edilen Gunler

1.gun

13.gun (Eyyam-ı Biyz Orucu)

14.gun (Eyyam-ı Biyz Orucu)

15.gun (Eyyam-ı Biyz Orucu)

30.gun

İlk Perşembe

Son Pazartesi

Son Perşembe

İbadetle Gecirilmesi Tavsiye Edilen Geceler

1.gece

15.gece

27.gece

Zikirler

L ilÂhe illallÂhu vel na'budu ill iyyÂhu muhlisîne lehuddîne velev kerihe'l-kÂfirûn

Allah’tan başka hicbir İlah yoktur. Biz ancak O’na ibadet ederiz. Kafirler istemese de, biz taatımızı sırf O’na tahsis ederiz

(Sayısı yok Şaban ayında hergun en az 3-7 kere)

1-10 arası her gun gunde 100 kere ya Latif Celle Şanuhu

11-20 arası her gun gunde 100 kere ya Rezzak Celle Şanuhu

21-30 arası her gun gunde 100 kere ya Aziz Celle Şanuhu

Allahumme barik lena fi Şaban. Ve belliğna Ramazan.

Allahım Şaban ayını bizim icin mubarek kıl ve bizi Ramazan ayına ulaştır.

Her kim Şaban ayına değer verir, onda Allahu Teala’dan sakınırsa, taatıyla amel ederse, Allahu Teala onun gunahlarını bağışlar ve o sene vuku bulacak tum belalardan ve hastalıklardan kendini emin kılar.

Şaban cehennemden bir kalkandır. Bana kavuşmak isteyen uc gunde olsa onda oruc tutsun.

Ramazan ayının orucu icin Şaban orucu ile bedenlerinizi temizleyin. Hangi kul uc gun oruc tutup ifardan once bana defalarca salavat okursa mutlaka gecmiş gunahları bağışlanır. Allahu Teala bu ayda ucyuz rahmet kapısı acar.

NAMAZ

Enes (R.A.)'dan rivayet edilmiştir.
"Şaban ayının ilk gunu iki rekat kılıp, her rekatında, bir Fatiha, on Ayete'l Kursi ve Şehidallahu (Al-i İmran Suresi:18):

okuyana, Allah-u Teala, bircok mukafat ihsan eder.

Cennette, hicbir goz gormedik, hicbir kulak duymadık, hicbir beşerin de kalbinden gecmedik nimetler verir.

Kendisini dunyanın istenmedik şeylerinden korur.

Rızkını genişletir.

En buyuk (mahşer) korku(sun)dan emin kılınır."

ABAN-I ŞERİFİN YARI GECESİ ( onbeşinci beraat gecesi ) NAMAZI

Bu gece namaz kılmak, en faziletli amellerdendir. Nitekim rivayete gore; İsa (Aleyhisselam) bir dağda dolaşırken, nur gibi parlayan bir kayaya rastladı.

Etrafında donerek, hayran olunca Allah-u Te'ala kendisine:

"Sana bu gorduğunden daha acaibini gostermemi ister misin ?"
diye vahyetti.
O: "Evet!" deyince, o kaya yarılıp, elinde bir baston, yanında da bir uzun asması bulunan bir zat zuhur ederek:

"İşte benim hergunku rızkım budur" dedi.

İsa (Aleyhisselam): "Bu kayanın icinde ne kadar zamandır Allah-u Te'ala'ya ibadet etmektesin?" diye sorunca
O: " Dortyuz senedir!" diye cavap verdi.

Bunun uzerine İsa (Aleyhisselam):

"Ya Rabbi! Bu kulundan daha ustun bir kul yarattığını sanmıyorum deyince, Allah-u Te'ala:

"Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)'in ummetinden bir kişi, şa'ban ayına kavuşur da yarı gecesinde (iki rekat da olsa) Beraat namazı kılsa, elbette o, Benim katımda, bu kulumun dortyuz senelik ibadetinen daha ustundur"

İşte o zaman İsa (Aleyhisselam):

"Ah ne olaydı ben de Muhammed ( Sallallahu Aleyhi ve Sellem)'in ummetinden olaydım" dedi.

ORUC

Şabanın ilk ve son perşembesini orucla gecireni rahmeti ile cennete girdirmek Allahu Teala uzerine bir hak olur.

Her hangi bir aydan 13-14-15.gunler olan eyyam-ı bıyd –ı oruclu gecirene ALLAH birinci gune onbin sene, ikinci gununede yuzbin sene, ucuncu gunde yuzbin senelik ecir verir.

On beşinci gun olan berat gununun orucuna rağbet edin. O gunu cinler, kuşlar, yabani hayvanlar, davarlar, denizin balıkları, bocekler oruclu gecirir.

Her kim Şabanın son pazartesini oruclu gecirirse kendisi icin gunahları bağışlanır.

“Şuphesiz ALLAH o sene olecekleri bu ayda yazar. Bende ecelim geldiğinde oruclu olmayı seviyorum.” Buyurdu peygamber efendimiz (S.A.V.)

BERAT GECESİ

Berat gecesini en guzel kıyam ve Kur’an tilavetiyle gecirmek gerekir. Kıyamın en ustun şekli namazdır ki bu gece kılınacak yuz rekatlık “ Salatul Hayr” namazıdır.

“Ey Ali her kim Şabanın yarı gecesinde 100 rekat kılar, her rekatında 1 Fatiha, 10 İhlas okursa Allahu Teala onun icin o gece istediği her haceti yerine getirir. Soruldu ki: Ya Rasulallah! Allahu Teala onu şaki (imansız olecek) yazdıysa, said (imanlı olecek bahtityar) kuluna cevirir mi? Buyurdu ki: Levhi Mahfuzda felan oğlu felan şaki olarak yaratıldı ama Allahu Teala bu hukmu sildi ve onu saide dondurdu diye yazılmıştır.

Bu namazı kılan kuluna Allahu Teala yetmişbin melek gonderir ki bir dahaki sene başına kadar onun sevaplarını yazarlar, gunahlarını silerler ve derecelerin yukseltirler.

BERAT GECESİ DUASI

Allahım, azabından affına, gazabından rızana sığınırım, Senden yine Sana iltica ederim. Sana gereği gibi hamd etmekten Âcizim. Sen Kendini sena ettiğin gibi yucesin.

Allahım, şayet ismimi Saîdler defterine yazdıysan, orada sabit kıl. Şayet ismimi Şakiler defterine yazdıysan oradan sil. Cunku Sen buyurdun ki, "Allah dilediğini siler yok eder, dilediğini de sabit bırakır, Levh-i Mahfuz O'nun katındadır."

27.GECESİ

Bu gecede 4 rekat namaz kılınır. Her rekatta 1 Zilzal Suresi, 25 İhlas okunur. Selamdan sonra secde yapılır ve secde de 7 Fatiha, 1 İhlas, 1 Felak, 1 Nas okunur.

100 kere de istiğfar, 100 salevat 100 la havle vela kuvvete illa billah okunur.

ZİKİR

L ilÂhe illallÂhu vel na'budu ill iyyÂhu muhlisîne lehuddîne velev kerihe'l-kÂfirûn

Allah’tan başka hicbir İlah yoktur. Biz ancak O’na ibadet ederiz. Kafirler istemese de, biz taatımızı sırf O’na tahsis ederiz

(Sayısı yok Şaban ayında hergun dilediğiniz kadar okuyun. Ama en azından 3 yada 7 yekere okuyun..)

1 ile 10. gun tesbihi : ya Latif Celle Şanuhu

11 ile 20. gun tesbihi: ya Rezzak Celle Şanuhu

21 ile 30. gun tesbihi: ya Aziz Celle Şanuhu