Beşiktaş'ta ucuncu sezonunu tamamlayan Rodrigo Tello, Siyah Beyazlı takıma 2007-2008 sezonunun başında sol bek olarak transfer edilmişti. Aradan gecen uc yılda Tello sol beklikten terfi etti ve "10" numara pozisyonunda oynayan bir futbolcu oldu. Şilili oyuncu bu sezon kacan şampiyonluktan, Dunya Kupası'nda forma giyme şansına, eski takım arkadaşı Quaresma'nın transferinden, Cristiano Ronaldo'ya, Fenerbahce macında Bilica'nın penaltı noktasını kazmasından, Beşiktaş'tan gonderilmesi duşunulen yabancı oyunculara kadar bircok konuda ilginc acıklamalar yaptı. DHA'ya Nevzat Demir Tesisleri'nde ozel olarak konuşan Tello, ilk olarak bu sezon yaşadıkları başarısızlığa değindi. "GECEN SENE İYİ DE OYNASAK KOTU DE OYNASAK BİR ŞEKİLDE PUANLARI ALABİLİYORDUK. BU SEZON BUNU BAŞARAMADIK" "Bu sezon kaybettiğimiz puanlar sebebi ile şu anda ligin dorduncu sırasındayız. Cunku gecen sene iyi de oynasak kotu de oynasak bir şekilde puanları alabiliyorduk. Bu sezon bunu başaramadık. Ozellikle kendi evimizde kaybettiğimiz puanların sonucunda cok gerilere duştuk. Bu sezon iyi ve kotu maclarımız oldu, ama sonucta puantaj olarak kendimize avantaj sağlayamadık. Bu durum gecen sezon ile bu sezon arasındaki en buyuk farktı. Bu sezon artık ligi bitirebileceğimiz en iyi yerde bitirmeye calışacağız. Onumuzdeki sezon UEFA Avrupa Ligi'ne katılmak bize bir teselli olacaktır. Ancak icinde bulunduğumuz durumdan memnun olduğumuzu soyleyemeyiz". "BU SEZONU KAYBETTİYSEK HEP BERABER KAYBETTİK. SUCLU OLARAK YENİ GELEN ARKADAŞLARIMI GOSTEREMEYİZ" Tello bu sezon başında 21 Milyon Euro harcanarak takıma katılan yeni oyuncuların takıma katkı sağlamak icin geldiklerini, ancak yaşanan başarısızlıkta sadece onların değil tum takımın sorumlu olduğunu soyledi. "Sezon başında transfer olan arkadaşlarımız bize katkı sağlamak icin geldiler. Ancak bazen adaptasyon sorunları yaşanabiliyor. Bu bizim takımda yaşandı demiyorum ama boyle durumlar var. Tam tersi, yani yeni takımınıza cok iyi adapte olduğunuz durumlarda oluyor. Ancak biz bu sezonu kaybettiysek hep beraber kaybettik. Suclu olarak yeni gelen arkadaşlarımı gosteremeyiz. Yaşanan başarısızlığın nedeni genel olarak takımın yaşadığı duzensizliktir. Bu sene iyi bir ritim tutturamadık. Sene başında şampiyon olmuş bir takım vardı ve yeni gelen arkadaşlarımız bize daha guc katmak icin geldiler. Cunku lig her sene bir onceki yıla gore daha cekişmeli geciyor. Bu zorluğun altından kalkabilmemiz icin biraz daha guce ihtiyacımız vardı ve transferler yapıldı. Sonuc olarak bir hata varsa hepimizin hatası, sadece yeni gelenlerin hatası değil". "QUARESMA İLE ANLAŞILIRSA BU DURUM BEŞİKTAŞ İCİN COK BUYUK BİR ADIM OLUR" Rodrigo Tello, Beşiktaş'a yeni sezonda transferi gundemde olan eski takım arkadaşı Quaresma ile son donemde hic goruşmediğini ama onun buyuk bir futbolcu olduğunu soyledi. "Ben Quaresma'yı Sporting Lizbon'da A takıma yukseldiği ilk gunden bu yana tanıyorum. Daha sonra buyuk takımlara transfer oldu ve kendisi ile goruşmelerim devam etti. Kendisinin cok buyuk bir futbolcu olduğunu rahatlıkla soyleyebilirim. Eğer Beşiktaş kendisi ile anlaşırsa bu durum Beşiktaş icin de cok buyuk bir adım olur. Onun transfer olması durumunda yapacağı ilk şey bir an once Turkiye'ye alışmak ve kendisini evinde gibi hissetmesidir. Daha sonra tum gucunu Beşiktaş icin kullanacağına eminim. Ben kendisi ile son donemde hic goruşmedim ama transferi gercekleşir ise ona yardım ederim." "QUARESMA'YI 7 SENEDİR TANIYORUM VE PROBLEM CIKARDIĞINI GORMEDİM" Tello Quaresma'nın problem yaratacak bir futbolcu olduğu goruşune de katılmadığını ifade etti. "Ben onu 7 senedir tanıyorum ve bu surede bir problem cıkardığına şahit olmadım. Belki genc olduğu donemlerde bazı sıkıntılar yaşamıştır ama artık yaşı ilerledi ve kişiliği de oturdu. Ben problem yaşayacağına veya sıkıntı yaratacağına inanmıyorum". Tello, Quaresma veya başka bir yabancı oyuncunun transferi sonrası takımdan hangi yabancının gonderileceğini yonetim ve teknik heyetin belirleyeceğini soylerken, kendisinin Beşiktaş ile bir yıl daha sozleşmesi olduğunu hatırlatarak Beşiktaş'ta cok mutlu olduğunu soyledi. "Bu teknik direktorumuzun ve yonetimimizin alacağı bir karar. Takıma yeni gelecek oyuncu da katkı sağlamaya gelecektir. Bu her sene boyle olmuştur. Turkiye'de 8 yabancı kısıtlaması olduğunu herkes biliyor. Sezon sonu kadromuzda 11 oyuncu olacak ve bazılarının gitmesi gerekecek. Yonetim ve teknik heyet surekli bu konu ile ilgili konuşuyordur. Ayrıca bu ilk defa olan bir durum da değil. Gecen senelerde de yeni gelen arkadaşlarımız icin birkac arkadaşımız gitmek zorundu kalmıştı. Her sene olan bir şey ve biz bekleyip goreceğiz. Benim takımdan gonderilme durumum olursa bir şey soyleyemem. Beşiktaş'ta bir senelik daha kontratım var ve burada cok mutluyum. Tek duşuncem onumuzdeki sene elimden gelenin en iyisini yaparak takımıma katkı sağlamaktır". "FENERBAHCE MACINI KAYBETMEMİZ ŞAMPİYONLUĞU KAYBETMEMİZİN TEK SEBEBİ DEĞİLDİ" Şilili oyuncu bu sezonun 30. haftasında oynadıkları Fenerbahce macında Bilica'nın penaltı noktasını kazmasını hayatında ilk defa gorduğunu soylerken, macı kaybetmelerinin şampiyonluğu tam olarak etkilemediğini, sezon başından bu yana yaptıkları hatalar sonucu şampiyon olamadıklarını soyledi. "Fenerbahce macı ligin kaderi acısında onem taşıyan bir mactı. Bir penaltı pozisyonu oldu ve arkasından Bilica'nın bir hareketi oldu. Ben Bilica'nın hareketi ile ilgili cok fazla yorum yapmak istemiyorum ama ben futbolculuk yaşamım boyunca boyle bir duruma şahit olmamıştım. Bobo'nun penaltıyı kacırmasına gelince de şunları soyleyebilirim: Bobo Beşiktaş'a geldiği gunden bu yana penaltıları kullanan oyuncu ve bugune kadar tum penaltıları gole cevirdi. Fenerbahce macında penaltı kacırması bizim o macı kaybetmemize neden oldu diyemeyiz. Ben Bobo penaltıyı kacırdı ve şampiyonluğu kaybettik demek istemiyorum. Evet onemli bir macı bir şekilde kaybettik ama ne Bilica'nın yaptığı hareket ne de Bobo'nun penaltı kacırması bu macı ve şampiyonluğu yuzde yuz etkiledi demek istemiyorum. Bu sadece gecmişten gelen hatalarımızın bu maca bağlanması oldu". "OFANSİF ORTA SAHA POZİSYONUNDA OYNAMAK BENİM İCİN COK BUYUK BİR ZEVK VE İCİMDE HEP BOYLE BİR İSTEK VARDI" Şilili oyuncu 2005 yılı UEFA Kupası finalinde sol bek olarak Sporting Lizbon forması giyerken, 2010 yılında Beşiktaş'ta "10" numara pozisyonunda oynayan bir oyuncu olması durumunu da değerlendirdi. Her zaman forvet arkası ve hucuma donuk bir bolgede oynamak istediğini ve son donemde oynadığı bolgeden cok mutlu olduğunu soyledi. "Sporting Lizbon'da oynadığım donemlerde ozellikle son 3-4 yılımda sol bek olarak forma giyiyordum ama orada da cok farklı bolgelerde oynadım. Gunler gectikce kendinizi daha da geliştiriyorsunuz. Beşiktaş'a ilk geldiğim donemlerde de sol bek ve sol acık oynuyordum. İcim de her zaman ofansif orta saha oynaya isteği vardı. Bu isteğimi gercekleştirmek istiyordum cunku benim icin ileride oynamak daha buyuk bir zevkti ve beni daha cok mutlu ediyordu. Beşiktaş'ta bu isteğimi gercekleştirdim ve şu an yerimden cok memnunum. Bana guvenenlere cok teşekkur ediyorum". Şili ile Dunya Kupası'na gitmek istediğini soyleyen Tello, 30 kişilik kadroda yer aldığını, 23 kişilik kadroda yer almak icin ise cok calışacağını vurguladı. "Her oyuncun hayali Dunya Kupası'nda oynamaktır. Ben Şili'nin 30 kişilik kadrosuna dahil edildim. Bu sayı onumuzdeki gunlerde 23'e inecek. Ben o 23 kişinin arasında olmak icin elimden geleni yapacağım. Onumuzdeki bir aylık surede bu hayalimi gercekleştirmek icin calışacağım" "CRİSTİANO RONALDO 8 YIL ONCE 'BEN EN BUYUK OLACAĞIM' DUŞUNCESİ İLE HAREKET EDİYORDU. HERKESTEN DAHA FAZLA CALIŞIYORDU VE AMACINA ULAŞTI" Sporting Lizbon'dan eski takım arkadaşı Cristiano Ronaldo'nun bir gun cok buyuk bir futbolcu olacağını bildiğini soyleyen Tello, " O her zaman herkesten cok calıştı. Ronaldo'nun buyuk bir futbolcu olacağından hic şuphe etmedim". "Ben Cristiano Ronaldo ile de Sporting Lizbon'da beraber oynadım. O A takıma cıktığı ilk gunden buyana cok buyuk bir futbolcu olacağından hic kuşkum olmamıştı. 8 yıl once 'Ben en buyuk olacağım' duşuncesi ile hareket ediyordu. Herkesten daha fazla calıyordu. Cok fazla ozveri gosteriyordu. Bu ozverinin sonucunu da almaya başladı. Hicbir şey bedavaya gelmiyor. Amaclarınız icin cabalamanız gerekiyor. O herkesten cok cabaladı. İlk Manchester United'e transfer olduğu zaman orada cok buyuk başarılar kazanacağına emindim. Başarılar kazandı, kazanıyor ve daha cok kazanacaktır". "BİZİ KİMİN ŞAMPİYON OLACAĞI COK İLGİLENDİRMİYOR. KENDİ İŞİMİZE BAKIP BURSA'YA KAZANMAK İCİN GİDECEĞİZ" Rodrigo Tello son olarak Bursaspor ile oynayacakları ligin son macına değindi. Tello, "Tek istediğimiz şey şuanda Fenerbahce veya Bursaspor'un yerinde olmaktı ama olmadı. Artık kimin şampiyon olacağı cok ilgilendirmiyor" dedi. "Bizim tek istediğimiz şey şuanda onların yerinde olmaktı. Fenerbahce veya Bursaspor gibi kon haftaya kadar şampiyonluğu kovalamak isterdik. Ancak olmadı ve şimdi belki kimin şampiyon olacağını biz belirleyeceğiz. Bizi kimin şampiyon olacağı cok ilgilendirmiyor. Kendi işimize bakıp Bursa'ya kazanmak icin gideceğiz. Macı kazınırsak kim şampiyon olur, kim ikinci olur bizi cok ilgilendirmiyor" diye konuştu. Kaynak __________________