Beşiktaş başkanı Fikret Orman, Oğuzhan'ın 7, Melo'nun 3 sarı kart gorduğunu ifade ederek mağdur olduklarını soyledik. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın SkyTurk 360 ile yaptığı roportajın ikinci bolumu yayınlandı. Orman, 5 mac ceza aldıkları Galatasaray macı, Felipe Melo ve gundemle ilgili oldukca ilginc acıklamalar yaptı. İşte Orman'ın o acıklamaları; "Şu anda bir secim surecindeyiz. Fakat secimin olmadığı bir zaman duşunursek, kitleleri bir arada bulunduran en onemli şey, spor musabakalarıdır. Onların icine karışmış art niyetli duşunceli insanlar olabilir. Beşiktaş - Galatasaray macında Gezi olayları sureci devam ediyordu. Sonucları da oraya geldi. Bu olayları cıkaran insanlara baktığınız zaman, biz kulup olarak bunları inceledik. Bu insanlar, tanıdığımız insanlar değildi. Oraya olay cıkartmaya gelmişlerdi." "HER SİYASİ İMGE OLMUŞ OLAYLARI..." "Tabii bazen insanları yonlendirmek, sahaya suruklemek kolay oluyor. Turkiye’de siyasi ortam ne yazık ki cok gergin devam ediyor. Bizim işimiz spor kulubu olmasına rağmen direkt olarak biz de etkileniyoruz. Her seferinde bunu ifade ediyorum. Bizim taraftarımız olan insanlar bizim futbol takımız, bizim basket takımız, renklerimiz, duruşumuz bununla alakalı taraftarımız olurlar. Sahadaki macı izlemeye gelirler. Televizyondan takip ederler. Bu sene futbol takımımızın stadı olmadığı icin biraz zor bir surec yaşıyoruz. Bunların arasına karışıp bir yerlere getirmeye calışıyorlar. Ama gercek Beşiktaşlılar bunlara engel olmalıdırlar. Bizim siyasetten uzak durmamızı anlayışla karşılamalarını bekliyoruz. Gecen bir cocuğumuz oldu. Kulubumuze surekli bir muracaatlar geliyor. "Gecmiş olsun" mesajı yayınlayın diye. Beşiktaş Kulubu'nun iletişim grubunun amacı, toplumsal olaylarla ilgili bir acıklama yapmak değildir. Mesela Van’da bir deprem oldu. Bununla ilgili bir acıklama yaparız. Cunku o insanların arasında Beşiktaşlı taraftarlar da vardı. Bizi ilgilendiren konularda, toplumsal olaylara bakarız. Biz siyasi bir kurum değiliz. Her siyasi imge olmuş olayları kendi camiamıza taşımak bizim gorevimiz değil. Eğer olen cocuk Beşiktaşlı olsaydı, durum farklı olurdu. Cunku benim camiamın icinde olan biridir. İnsanların bir uzuntusu varsa, bizim de uzuntumuz vardır." "TWITTER DENİLEN BİR ŞEY VAR" "Spor karşılaşmaları guzel oyundur. Bunun yeri sahadır. Yoneticiler arası bir gerginlik yaratmaya gerek yok. Sahnede bu oyunu seyir etmek icin insanlar para veriyorlar. Onun icin bu kadar ilgi olduğu icin, Digiturk veya başka bir yayıncı kuruluş para oduyor. Sponsporlar bunun icin varlar. Biz bu oyunu pis bir oyun haline getirirsek, bundan zarar goruyoruz. Ben ve arkadaşlarım Beşiktaş Kulubu olarak, bunun guzel bir oyun olduğunu gostermek icin caba sarf ediyoruz. Toplum o kadar gerkin ki biz artık yoneticilerimizi, calışanlarımızı, eşlerimizi herkesi uyarmak zorundayız. Twitter denilen bir şey var. İnsanlar yalan yanlış bilmedikleri konular hakkında acıklamalar yapıyorlar. Bunları şahsi fikirleri olarak paylaşımasında ben bir şey demem. Benim camiamı ilgilendiren konularda rahatsızlık duyuyoruz. Onun icin devamlı pozitif olalım. Bir cocuk oldu. Butun toplum uzuldu. Uzuntulerinden insanlar ağladılar. Benim de evlatlarım var. Biz de uzuluyoruz. Bunlar bir daha olmasın. Burası guzel bir ulke" "NASIL OLSA BEŞİKTAŞ CAMİASI NAZİK DİYE..." "Ben ve yonetici arkadaşlarım Bursaspor'un stadı dahil, bırakın kufuru en ufak nezaketsizlik gormedim. Gecen ezeli rakibimiz olan Galatasaray’ın stadına gittik. Hicbir nezaketsizlikle karşı karşıya kalmadık. Ben Bursa’ya maca gittiğim zaman Bursa taraftarları gelirler, sarılırlar, fotoğraf cektirirler. Cunku bu bir spor dalı... Beşiktaş ile Bursaspor arasında olan olayları artık bitirdik. Yaptığımız iş nedir? Bir spor karşılaşması, bir oyundur. Tribunde insanlar kavga ettiği zaman, bu oyuna leke duşuyor. Nezaket icinde yurutmekle beraber zorluklar da geliyor. Bağıran cok haklıymış gibi gozukuyor. Nezaketle duran kifayetsizmiş gibi algılanıyor. Halbuki biz de o işleri cok iyi yaparız. Beşiktaşlı insanların o onemli yerlerde olmasının bize bir avantajı ve bizim beklediğimiz bir avantaj yok. Fakat sezon başından bu yana baktığınız zaman, Beşiktaş maclarına baktığınız zaman, gecen Bilic’in de isyan ettiği nokta oydu. Diğer kulupler bağırınca pozitif, biz ise negatif etkileniyoruz. Bunun arkasında bir art niyet olduğuna inanmıyorum. Ama psikoljik etkilenme diye bir şey vardır. Yani nasıl olsa Beşiktaş camiası nezaketli ve nazik bir camia bu işlere girmezler diye bizden yaptıkları hatalarla cekinmeme durumuyla karşı karşıya kaldığımızı duşunuyorum." "OĞUZHAN 7 KERE SARI GORMUŞ, MELO 3" "Butun maclara baktığınız zaman bu sene ve gectiğimiz sene bu işden en muzdarip olan kulup biziz. Her macımızda bir yanlış yapıldı. Oğuzhan, 7 tane sarı kart gormuş. Oğuzhan pırlanta gibi bir cocuk. Melo, 3 defa sarı kart gormuş. Nasıl boyle bir şey olabilir? Ben, Melo fazla sarı kart gorsun demiyorum. Oyunu seyrettiğiniz zaman. Bir kamuoyu algısına baktığınız zaman Oğuzhan’ın oyundaki kurallara olan hatalarını izlediğiniz zaman cok centilmence hareket etiğini gorursunuz. Melo icin aynı kanaatte değilim. "Kac tane sarı kart almışız, kac tane penaltımız verilmemiş" gibi bircok istatistiğe baktımız zaman biz bu işten cok buyuk mağdur durumdayız. Mağdur edebiyatında olmak istemiyoruz. Mağdur da olmak istemiyoruz. Biz adaletli olunsun istiyoruz. Bizim inanılmaz bir camiamız ve taraftarımız var. Biz seyircisiz, stadsız ve gocebe gibi Olimpiyat Stadı’nda oynuyoruz"
KAYNAK; KARAKARTAL