2009-2010 sezonu başlamadan genel bir değerlendirme yapmak istiyorum.. [IMG]http://img69.**************/img69/1848/psiko3x5ta.jpg[/IMG] *Hazırlık maclarında gordukki Bobo kafasında Beşiktas'ı bitirmiş.Hic istek hırs yok.Eğer boyle devam edecekse bir an once satılmalı ve iyi bir golcu alınmalı. *Batuhan'ın tekrar kiralanması cok buyuk bir yanlıştı.Bu oyuncu artık Beşiktas'ta oynayacak durumda.Evet cirkef,ağzından cıkan lafı kulağı duymuyor bazen ama hoca gercekten "hocaysa" boyle genc ve kaliteli bir golcuyu de adam etmesini bilmelidir. *Ferrari yıllardır İtalya liginde istikrarlı bir şekilde oynamış kendisini ispat etmiş bir oyuncudur,buna kimse itiraz edemez,yerinde bir transfer fakat Sivok ve Toraman'la ne kadar anlaşacagı da cok onemli. *İsmail kaliteli bir oyuncu fakat asla ama asla 8,5 milyon euroya mal olacak bir oyuncu değil.Bu parayla kimler alınırdı bir duşunun. *Fink hazırlık macında ve daha once izlediğim kadarıyla cabuk adapte olabilen tecrubeli bir futbolcu,yararı elbette olacaktır fakat olağanustu bir oyuncu olduğunu soyleyemeyiz.Turkiyede cok var bu adamdan. *Nihat ciddi bir sakatlık donemini atlatsa da Turkcell super liginin en iyi transferi olmustur.Gol kralı olacagına inanıyorum.Ama sakatlıktan sonra for tumadı *Rıdvan'ı Karşıyaka'da canlı cok izledim.Pişmesi gereken fakat Beşiktas'a uzun seneler hizmet yapabilecek bir oyuncu.Guzel bir transfer acıkcası. *Erhan'ın sıradan bir oyuncu oldugua inanıyorum gereksizdi. *Erkan Zengin'in asla Beşiktas'ta yeri olmadıgını dusunuyorum,eğer şans verilecekse Batuhan yerine bu oyuncu bir yıl Super lig takımlarına kiralanmalıydı diye duşunuyorum. *Serdar Ozkan'ı Arda ile kıyaslayan mantığa da şaşırdım acıkcası.Lutfen Yusuf sus futbolunu oyna.Serdar'ın Arda olabilmesi mumkun değil.. *Millet olarak duygusalız evet acil şifalar diyoruz Delgado'ya ama bu futbolcu bu vakitten sonra Beşiktas'a yararlı olamaz.Sağlıklıyken de gorduk kendisini.Sozleşmesi feshedilmeli gerekirse tazminat odenmeli(biz nelere tazminat odemedik bunu cok gormeyin),yerine ciddi ses getirici bir on numara alınmalıdır.Yusuf'la nereye kadar.Bu seneyi de goturur Yusuf ya onumuzdeki seneyi? *Hakan kesinlikle Beşiktas'ın yedek kalecisi olacak kapasitede bir oyuncu değil.Kesinlikle guven verici bir kaleci transferi şarttır diye dusunuyorum. *Zamanında bir futbolcu fabrikası olan Beşiktas artık milli takımımıza ve Turk futbolu'na değerli futbolcular kazandıramıyor.Alt yapıda ciddi sıkıntılar olduğunu duşunuyorum.Alt yapıdan gelen 18 yasındaki Necip umarım yuzumuzu guldurur.Ona guveniyorum.(Aydın gibi harika bir futbolcuyu elinden cıkaran anlayışı da cozemedim inanın) *Hocamız Beşiktas'a cok ciddi sinerji kattı fakat en kotu ozelliği kafasında bitirdiği bir oyuncuya asla tekrar şans vermemesi.Bu kotu ozelliğinden kurtulması lazım Denizli'nin. *Başkanımız ve diğer yoneticilerin ani cıkışları bırakması gerektiğine inanıyorum.Koskoca Beşiktas baskanının laf agzından bir kere cıkar.Paf'la cıkıyoruz demisse bitmiştir Paf'la cıkarsın.Ligi FB-GS hegemonyasından kurtarmak icin ciddi mucadele gostermelidir. *Buyuk taraftarımızda sağduyulu olmalı,birlik beraberlik olduğu surece başarının kacınılmaz oldugu bilincine varılmalıdır.Beşiktas'lı olupta Carşı grubunu sevmiyorum demek kadar,Carşı eşittir Beşiktas anlayısı da yanlıştır.Biz Beşiktas'ı aldığı kupalarla değil karşılıksız seviyoruz,oyle de olmalı. Bu benim goruşlerim elbette katıldıgınız katılmadıgınız duşunceleriniz olacaktır.Ama sizin de goruşlerinizi bekliyorum. Umudaezgi-Ankara __________________