Esselam aleykum
Aişe radıyallahu anha'dan rivayet edildiğine gore, Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem şoyle buyurdu:
"Kim bizim bu dinimizde ondan olmayan bir şey ortaya cıkarırsa, o şey kabul edilmez."
''Bugun sizin icin dininizi ikmÂl eyledim. Uzerinize olan nimetimi tamamladım ve size din olarak İslamiyet’i vermekle razı oldum'' (Maide Suresi 3. ayet)
Her bid’at (dine sonradan giren uygulama) sapıklıktır
--- E peki niye faydalı bidatlara karşı cıkılır ki ?
Faydalı bid’at olmaz. HÂşÃ‚ o zaman Allahu teÂl dini eksik gondermiş olur.
Bir hadis-i şerifte buyuruluyor ki:
''Din adına uydurulan her şey bid’attir, her bid’at sapıklıktır; her sapıklık da Cehenneme goturur.'' [Buhari, Muslim, İbni Mace, Nesai]
Gunumuzdeki bazı bidat ceşitleri neler ?
NAMAZDAN SONRA TOPLUCA YAPILAN TESBİHAT
----Peygamberimiz sallahu aleyhi vesellem her namazın (farz namazlar) ardından yapılacak tesbig yada duaları bize oğretmiş, bizim turkiye'de yaptığımı gibi topluca bir şekilde yapılması diye birşey yok. Herkes kendi başına yapabilir. Bunun dışında sunnet namazlarıda evde kılmak elimizden geldiğince cunku Peygamberimiz sallahu aleyhi vesellemin asıl sunnete uygun olan.
“Evlerinizi mezara cevirmeyiniz,” buyuran Peygamberimiz sallahu aleyhi vesellem bir başka hadislerinde, “Farz namaz mustesna, kişinin en hayırlı namazı evinde kıldığı namazdır”
KANDİLLER, MEVLİD
----Hicbir sahih hadis yada Sahabenin boyle gunler kutladığına dair bilgi yok
OLUNUN 7sinde 40ında DUA OKUMAK
----Dua etmek istiyorsak, kendi başımıza yada herhangi bir zaman edebiliriz. Ozellikle olenin cocukları.
KUR'AN OKUDUKTAN SONRA ''SADAKALLAHUL AZİM'' DEMEK
---Anlamı doğru olsada, her Kur'an okuduktan sonra boyle birşey demek Peygamberimizden bize oğretilen birşey değil
OLUNUN RUHUNA FATİHA OKUMAK
---- Olunun ruhuna fatiha okumakla ilgili herhangi bir sahih hadis yok.
Daha bunları artırabiliriz
Bu bilgileri diğer tanıdığımız Muslumanlarlada paylaşıp, dinimizi en iyi şekilde oğrenip, Peygamberimizin yaşadığı şekilde yaşamaya calışalım inşallah
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Knadil, Mevlid, Olunun 7sinde toplanmak, Namazdan sonra toplu zikir cekmek ?