"Bu gruptan cıkarız" Turkcell Super Lig 4. hafta mucadelesinde Beşiktaş sahasında ağırladığı G.Antepspor'la 0-0 berabere kalarak seyircisini bir hayli uzdu. İnonu Stadı'nda oynanan karşılaşmadan gol sesi cıkmazken macın arından Mustafa Denizli mikrofonlara konuştu. Denizli sozlerine art arda alınan beraberliklerin futbolun icinde olduğunu soyleyerek başlarken Tabata trasnferini ve Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş'ın karşılaşacağı rakipleri değerlendirdi. Denizli, "Bu sonucların hepsi futbolda var, Bazıları bizim tarafımızdan bazıları da rakip tarafından sağlansa da bunlar oluyor. Kazanmak icin oyuncularımın herşeyi ortaya koyması bizim acımızdan umut verici. İlerleyen haftalarda macların zorluk derecesi artacağından biz de istediğimiz, oynamaya calıştığımız tempolu oyunu sahaya yansıtacağız. Sonucta gectiğimiz sezondan daha farklı bir taktikle sahada yer alıyoruz, alışma surecinde bunlar olabilir. Bu akşam usta ayakalırımız etkili değildi. Neticide futbolun tek bir doğrusu var, o da topu cerceveden gecirmek. Bugun hic duşunmediğimiz bir kayıpla karşılaştık." ifadelerini kullandı. Nihat Kahveci'nin kotu performasıyla ilgili soruya, "Kalitesi belli olan futbolcuların, oyunda devam etmesinde endişe duymamak lazım, ozellikle Nihat ve Tello duşunduğumden daha kotu oynadılar. Rakibin kapandığı bir donemde ferdi becerileri on plana cıkartabilecek oyuncuları oyunda tuttum. Nihat'ın sıkıntısı ise, bir an evvel cok şeyler yapmak istemesi belki O'nda olumsuzluk yaratıyor" dedi. Fabian Ernst'i oyundan almasından oturu tepki goren Denizli, "Seyiricinin tepki gostermesi cok normal, ben de goruyorum oyundan Nihat ve Tello'yu almam gerektiğini, amacım Uğur'u oyuna alıp hucum yapan takımımızdan geri seken topları daha taze bir oyuncunun toplamasıydı" diye konuştu. Tabata transferine acıklık getiren Mustafa Denizli, "Biz gecen seneki hucum formatıyla Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olamayız. Bugunun şartlarında Tabata tercihini, hem yetenekleri hem de ulkeyi tanımasından dolayı kadromuza kattık. 7-8 oyuncuyla daha goruştuk fakat hicbiri teklifimizi kabul etmedi. Bizim 3-4 gunluk surecte alabileceğimiz en iyi oyuncu Tabata'ydı" dedi. Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş'ın gruptaki şansını değerlendiren Denizli, "Grup zor ve farklı bir strateji geliştirmek lazım, ilk macımızı oynayacağımız Manchester'ın cok iyi bir takım olduğunu kabul ediyorum fakat burada kapalı oynamayacağız. Manchester macları her sonuca acık maclar. İki tane en az bizim gucumuzde olan takım var, bu macları 4'er puanla gecersek, bu gruptan cıkarız. Manchester'la dışarda başlayıp sonraki iki macı icerde oynasaydık daha iyi olurdu fakat ilk olarak Galatasaray macını duşunuyoruz" diyerek sozlerini tamamladı. 28.08.2009
Kaynak : Sporx.com