İcişleri Bakanı Suleyman Soylu, Şehit Orgeneral Eşref Bitlis Kışlası'nda duzenlenecek Jandarma Havacılık Okul Komutanlığı Pilot ve Teknisyen Temel Kursları Mezuniyet Toreni'nde dikkat ceken acıklamalarda bulundu.
Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili sosyal medya paylaşımlarından dolayı 121 kişinin gozaltına alındığını soyleyen Bakan Soylu, "Şu ana kadar 500'e yakın sosyal medyada Barış Pınarı Harekatına hakaret eden, ulkemize işgalci nitelemesi yapanlara gerekli tespitleri yaptık. İşlemleri yaptık, 121'ini gozaltına aldı arkadaşlarımız. Bizim evlatlarımız orada şahadeti goze alıp Turkiye'nin geleceğini prangalamaya calışanlara gerekli dersi vermeye calışırken, onlara soz soyleyenlere aman vermeyiz.
Bunu savaş olarak niteleyenler ihanet icerisindedirler. Savaş bir devletle yapılır. Bu ulkemin başına bela acmaya calışan teroristleri tasfiye hareketidir. 40 yıldır bu terorle hepimiz karşı karşıyayız." şeklinde konuştu.
Soylu'nun acıklamarından satır başları;
"Dunyaya sesleniyorum. Dun Akcakale'de sivilleri kimin vurduğunu gorduk. Barış Pınarı operasyonunun ilk şehidi 9 aylık Suriyeli bebeğimiz oldu. İnancımız odur ki maalesef denizden o minnacık cesediyle karaya vuran Aylan bebek ile hep beraber cennette arkadaş oldular. Dunya bize cevap versin. Sivilleri vuran kimmiş? Ben buradan bir başka soru daha sormak istiyorum. Hem iceride, hem dunyada kafası karışıklara sormak isterim. Turkiye'ye atılan havan mermileri egemen devletten mi atıldı? Biz terorle mucadele ettiğimizi soyluyoruz. Onlar hayır diyorlar. O zaman kim bunlar? O havan mermisinin başında kim vardı? Bize onu soylesinler.
Zor bir soru sormuyorum. Bana bir isim soylesinler. Her zaman yaptığı gibi susarlar. Biz gorevden aldığımız belediye binalarında roketatarlar bulduk.
[h=3]"BİZ ARTIK BU KINAMALARI DA, CAĞRILARI DA DUYMAZDAN GELİR OLDUK"[/h] Avrupa'dan PKK'ya akan milyon dolarları gorunce, hibe edilen 30 bin TIR silahı gorunce 60-70 yıl bu coğrafyayı kana bulamak icin yapılanlara gorunce Filistin'deki zulmu, DEAŞ'ı PKK'yı nasıl kurduklarını gorunce, PKK yatırımcılarının iştahını gorunce, uc tane gocmen kapısına geldiğinde nasıl canavar kesildiğini, o insanları nasıl olume terk ettiğini gorunce, kimse kusura bakmasın biz artık bu kınamaları da, cağrıları da duymazdan gelir olduk. Kendi gobeğimizi kendimiz keseriz, kendimiz kesmeye de devam ederiz Allah'ın izniyle.
[h=3]"DUN AVRUPALILAR GELMİŞTİ ONLARA DA SOYLEDİM"[/h] Aslan gibi kahraman, yetenekli, eğitimli bu uniformaya aşık adamlar ve onların arkasından ayetel kursileri okuyan, fetih surelerini okuyan; "Allah'ım evlatlarımızın burnunu kanatma" diyen analara, kahraman milletimize, o guclu ailelere guvendik ve yola cıktık.
Neymiş, PKK PYD ile mucadele edersek bizi DEAŞ'tan kim koruyacakmış. Bunu burada soyleyeyim. DEAŞ ile goğus goğuse mucadele edip, dunya teroristlere bunu havale etmeye calışırken kendi evlatlarıyla bunu sağlayan ve orada Suriye'de gercekleştirenlerle sağlayan bizim kahraman ordumuzdan başkası değildir.
Dun Avrupalılar gelmişti onlara da soyledim. Hanginiz DEAŞ ile mucadele ettiniz? Etmediniz.
Bugun Meclis'teki o cirkin ağızlarıyla soz soyleyen ortaklarıyla birlikte bunu burada soyluyorum. Biz hicbir zaman işgal yapmadık. Bunu Meclis'te dile getiren, TBMM'nin milletvekili olduğunu soyleyen alcaktır. Ve bu ulkenin hicbir değerinden nasip almamış insanlardır ve insan musveddeleridir. Bunlara prim tanımayacağımızı soylemek istiyorum. Bu ulke bir hukuk devletidir. Burada bir teror orgutune karşı mucadele ederken, bir teror orgutunu tasfiye ederken cocuklarımızın geleceğini kanla, gozyaşıyla, ihanetle ormeye calışanlara musaade etmeyen bizim kahramanlarımıza işgalci nitelemesi yapanlara ve sosyal medyada hangi kuruluşun olursa olsun, hangi duşuncenin olursa olsun tahammul edemeyeceğimizi ve gereğini yerine getireceğimizi soyluyoruz.
[h=3]"YETER ARTIK"[/h] Yeter artık. Etrafımızdaki coğrafyayı bizden başka barış coğrafyası haline getirebilecek hicbir millet, hicbir devlet soz konusu değildir. Etrafımızda hangi teror orgutu olursa olsun onlarla mucadele etmek bizim boynumuzun borcudur. Bunları bu coğrafyadan silmek; Irak'ından Suriye'sine kadar Libya'sından bu coğrafyadaki huzur bekleyen butun kardeşlerimize guc vermek bizim temel sorumluluğumuzdur.
[h=3]"BİZ PKK'YI DEAŞ'LA UST USTE KOYAR BİR KALEMDE SUPURURUZ"[/h] PKK YPG kendini korumaktan acizdir. PKK ve DEAŞ ortaktır. Bir icişleri bakanı olarak soyluyorum. Taliamtları aynı yerden almaktadırlar. Kacakcılıkta, savaş ticaretinden ortaktır. Bize DEAŞ'ı gosterip PKK'ya razı etmeye calışıyorlar. Fırsat vermeyeceğiz, biz bunu kabul etmeyeceğiz. Hic kimse merak etmesin. Biz PKK'yı alır, DEAŞ ile ust uste koyar hepsini bir kalemde supururuz."