Gectiğimiz sezonun sezonun son haftalarında oynanan Galatasaray - Beşiktaş macındaki yonetimiyle Beşikaş camiasından buyuk tepki goren Bulent Yıldırım'ın hakemlik kariyeri sona ermişti. Bulent Yıldırım daha sonra CNN Turk'te Pazar Akşamı Futbol programında yorumculuk yapmaya başladı. Bulent Yıldırım dun akşamki programda hakemlikten ayrılış surecinde kendisine yanlış yapıldığını iddia etti. Bu durumu Serdar Ali Celikler'e soran Bulent Yıldırım hic beklemediği bir yanıt aldı. İşte Bulent Yıldırım ve Serdar Ali Celikler arasında yaşanan diyalog: -BULENT YILDIRIM: Futbolu hepimiz seviyoruz doğru mu? Ben de futbolu cok sevdiğim icin burokrasideki kariyerime son verip hakem camiasında profesyonel olarak 4 sene hizmet verdim. Hakemliğin ne kadar zor olduğu hepinizin malumu. Son 10-12 yıllık donemde aklınıza bir derbi geldiği zaman ya da zor bir mac geldiği zaman kac tane isim hatırlarsınız sayın Serdar Ali Bey? -SERDAR ALİ CELİKLER: 3 tane 4 tane. Sen,Fırat, Cuneyt, donemsel olarak da sezonluk performansına gore aranıza bir dorduncu hakem geliyordu evet. -BULENT YILDIRIM: Ben size bir kac tane istatistik vereceğim şimdi. Turk hakemliğini istatistiki olarak değerlendirdiğiniz zaman tarihe gecmiş 3 tane hakem var; bir tanesi Cuneyt Cakır, bir tanesi Fırat Aydınus, bir tanesi Bulent Yıldırım. Bunu rakamlarla ortaya cok rahat koyabilirsiniz. Bu insanların Super Lig’deki gorev sayıları. Fırat’la Cuneyt’in 300’leri gecti, Bulent Yıldırım’ın da 257 tane yonetmiş olduğu Super Lig macı var. Bu camiaya vermiş olduğum katkı 25-26 yıllık bir zaman dilimini kapsıyor. Yaklaşık olarak onemli bir rol model olduğumu buradan herhalde tum kamuoyu değerlendirecektik. Size bir soru daha sormak istiyorum. Boyle bir ayrılık vicdanen size ne kadar doğru geldi? Ne kadar kabul ettiniz Serdar Ali bey? Futbolsever olarak. -SERDAR ALİ CELİKLER: Yani bence doğru hocam. -BULENT YILDIRIM: Sizce doğru? -SERDAR ALİ CELİKLER: Son seneki performansından sonra ayrılman doğruydu. -BULENT YILDIRIM: Oyle mi? Bu konuda elinizde istatistik var mı? Neye dayanarak? -SERDAR ALİ CELİKLER: Sizin gecmiş yıllardaki performansınızı dikkate aldığımda bence artık sizin de demin saydığınız hakem arkadaşların da yavaş yavaş emekli olmanız gerektiğini duşunuyordum ben. Bunu da gercekleştirdiler belki ama biraz eksik olmuş diyebilirsin. ‘Benden başka da gitmesi gereken yok muydu’ derseniz evet vardı. -BULENT YILDIRIM: Yani siz bu kararı alkışlıyorsunuz o zaman? -SERDAR ALİ CELİKLER: Evet ben bu kararı doğru buluyorum. Ama şoyle soyleyeyim eksik buluyorum. Yetmez ama evet diyorum Skor __________________