100. yılda Beşiktaş Başkanlığı yapan Serdar Bilgili, Murat Aksu'nun aday olma duşuncesini olumlu karşıladı: Mali yukun ağırlaştığı bir donemde aday olmak cesaret ister. Beşiktaş’ta kongreye daha aylar var, ancak genel kurul ruzgarları şimdiden esmeye başladı... Rodrigo Tabata’ya odenen 8 milyon Euro’luk bonservis bedeli muhalefetin sabrını taşırırken, 2010’un ocak ayındaki secimler oncesinde başkan adaylığı icin Murat Aksu’nun ismi geciyor. Aksu’nun adaylık icin bir adım one cıkması Siyah-Beyazlı camiada buyuk yankı uyandırırken, FANATİK, gecen sezonu cifte şampiyonlukla tamamlayan Beşiktaş’ın onde gelen isimlerine son gelişmeleri sordu. ‘Hizmet Edeni Sırtımda Taşırım’ 100. yılda şampiyonluğa ulaşan Beşiktaş’ın başkanlık koltuğunda oturan Serdar Bilgili ilgi cekici acıklamalarda bulundu. Beşiktaş’ın cok buyuk bir kulup olduğunu dile getiren Bilgili, “Bu kulube hizmet etmek isteyen herkesi başımın uzerinde taşırım. Ozellikle boylesine ekonomik krizin tum dunyada hissedildiği bir donemde, mali yukun bu kadar ağırlaştığı bir surecte Beşiktaş Başkanlığına aday olmak gercekten de cesaret ister. Bu nedenle de Murat Aksu’nun almış olduğu bu kararı takdirle karşılıyorum. Umarım Beşiktaş icin hayırlısı neyse o olur” ifadesini kullandı. Kolot: ‘Mutlu Olurum’ Yıldırım Demiroren Yonetimi’nde yer alan ve daha sonra gorevinden istifa eden Celal Kolot, “Beşiktaş’ta muhalefetin olması beni gercek anlamda sevindirir. Son zamanlarda neredeyse tek başıma konuşuyordum. Murat Aksu secime girecekse gercekten cok mutlu olurum. Cunku iyi bir muhalefet, daha guclu bir Beşiktaş demektir. Sonucta Beşiktaş kazanacaksa eğer, elbette sevinenlerin başında ben gelirim” ifadesini kullandı. Kalkavan: ‘Once Proje’ Camianın onde gelen isimlerinden İhsan Kalkavan ise şu yorumu yaptı: Murat da, Yıldırım da yakınım. Hatta Murat evladım gibi. Ama bunun onemi yok. Adaylar cıkar, programlarını anlatırlar. Hangisi projeleriyle bizleri ikna ederse, kendisine inandırırsa ona destek veririz. Yoksa babamın oğlu cıkar, ama Beşiktaş adına yeterli projeleri sunmazsa, ben ona da oy vermem. Murat bir avukat ve Beşiktaş’taki gelişmeleri yakından takip ediyor. Kulubun icinde bulunduğu durumu cok iyi biliyor. Demiroren icin yapılan eleştirilere de katılmıyorum. Sonucta elinden gelenin en iyisini yapmak icin calıştı. Yaptı ya da yapamadı. Bu ayrı bir konu. Allah yardımcıları olsun, maddi-manevi her acıdan Beşiktaş’a hizmet verenlerin arkasındayız. Keceli: ‘Tecrubesiz Değil’ Beşiktaş’ta bir sure yoneticilik yapan Metin Keceli, Aksu’nun tecrubesiz olduğu goruşlerine katılmadı. Keceli, “Beşiktaş’ta yonetimin alternatifsiz olduğunun duşunulmesi buyuk yanlıştı. Bu acıdan bakılırsa, Murat Aksu’nun başkan adaylığının ortaya cıkması gayet iyi oldu. Sonucta mevcut yonetim buyuk hatalar yaptı, borc ciddi rakamlara cıktı ve işte bu durum futbol takımının başarısını bile golgede bıraktı. Beşiktaş camiası artık eski istikrarlı gunlere geri donmek istiyor. Murat Aksu başkanlığa aday, inşallah tecrubeli, değerli başka arkadaşlarımız da cıkarlar ortaya... Serdar Bilgili, 3 yılın ardından koltuğa oturdu; Yıldırım Demiroren iki donem yonetimde kaldıktan sonra Başkan oldu. Bu nedenle Murat Aksu hakkında ‘genc, tecrubesiz’ eleştirilerine de katılmam” dedi. Kaynak : Fanatik __________________