Bu Nasıl Muhalefet[Korkusuz Kalem Şemsi Birben Yazdı]
Beşiktaş0 Mesaj
●42 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Beşiktaş
- Bu Nasıl Muhalefet[Korkusuz Kalem Şemsi Birben Yazdı]
-
12-10-2019, 07:55:31Kayıtlı ÜyeKorkusuz Kalem 'Şemsi Birben'in yine gundeme bomba gibi duşecek koşe yazısı; Sevgili okurlar; Beşiktaş, Konyaspor'u yenerken tribunlerde ilginc gelişmeler yaşandı. Sinan Engin protestosuna lafım yok. Turkiye'de ozgur duşuncelerin pankart olduğu Beşiktaş kapalısındaki protestoya Sinan Engin'in de "Ben de istesem 150 pankart actırırdım" sozu hoş olmadı. Sinan Engin de bu protestoyu olgunlukla karşılamayı bildi. Oncelikle şunu soylemek istiyorum. Sinan Engin'i insan olarak severim. Ama Beşiktaş'a menajer olmasına karşı cıkmıştım. Ama olan oldu kim ne derse desin Sinan Engin istifa etmedikten sonra gorevinde kalacak. Engin'in uzerinde bir baskı olacak. başarısız olursa buyuk ihtimalle Beşiktaş'ın kapısı ona tamamen kapanacak. Bu cumleleri yazarken karmakarışık duygular icerisindeyim. Umarım sinan Engin bundan once yaptığı hatalardan ders almıştır. Benim aklımı karıştıran soru şu, "bu pankart olayını kim organize etti?' Eğer bu kitlesel bir eylemse 'Helal olsun' derim. Ancak kimse kimseyi kandırmasın. Beşiktaş kapalasındaki hemen hemen her olay gunlerce oncesinden planlanıyor. Beşiktaş camiasında oyle kişiler var ki kapalı tribundeki ucan sineğin nereye konacağını biliyor. Ben de boyle duşunenlerdenim. Ancak bu olayların ardından muhalefet hedefin Başkan Demiroren'i hedef gostermesi cok ayıp... Muhalefete yakın medya kuruluşları "bu pankartları Yıldırım demiroren hazırlattı!' diye başlıkalar atıyor. Benim yazılarımı takip edenler bilir zamanı geldi bu sutunlarda Başkan Yıldırım Demiroren'i sıkca eleştirdim. Yaptığı hataları yazdım. Hataları, yanlışları olmuştur ama Yıldırım Bey'in boyle kucuk olaylarla uğraştığına şahit olmadım. Ama hedefin Yıldırım Demiroren olarak gosterilmesi hic hoş değil... Dikkatinizi cekerim; karalanan mevkii Beşiktaş Kulubu Başkanlığı... Beşiktaş yıpratılmaya calışılıyor. Beyler dikkat edin; başkanlık icin her şey mubah değildir. Beşiktaş'ta devletin derinliklerine saklanmış bir muhalefet var sanki! Dun ATV'de yayınlanan 'Santra' programını izlerken TMSF tarafından goreve getirilen kişilerin acımasızca Demiroren'i eleştirmelerine once anlam veremedim ama sonradan olayın ne boyutlara geldiğini daha iyi anladım. Beşiktaş'ta ilginc bir muhalefet var. Birileri diyor ki, 'Beşiktaş'ın bir sure once istifa eden yoneticisi başkanlığa oynuyor bu yuzden TMSF ile anlaştı ve ATV'deki spor programlarında kendi reklamını yapıyor. Bu yuzden bu program bundan sonra anti Demiroren ruzgarları esecek". Bu soylentiler aldı başını gidiyor! Sağduyulu Beşiktaşlılar bu duruma cok uzuluyor. Beyler yeter artık! Bundan bir sure once kongre yapıldı. Muhalefet alttan alttan alta calışmasına rağmen aday cıkaramadı. O donem de yazdım şimdi de ustune basa basa yazıyorum; ya elinizi taşın altına sokacaktınız ortaya cıkacak ya da 3 yıl susacaktınız Beşiktaş'ı cok az duşunuyorsanız 2.5 yıl susun. Destek vermeseniz bile kostek olmayın. Beşiktaş camiasında birileri muhalefetin derin calışmalar yaptığını belirtiyor. Gazete sutunlarına bakıyorum Murat Aksu, Fikret Orman ve Hasan Arat'ın Beşiktaş başkanlığı icin calışmalar yaptığını yazıyor. Şimdi muhalefeti pompalayan gazete ve televizyonlar Sinan Engin karşıtı pankartları Yıldırım Demiroren'in organize ettiğini belirtiyor. Butun bunlar rastlantı olamaz. Butun bunlara ne gerek var diye kendi kendime duşunmeden edemiyorum. Eleştiri olabilir ama caktırmadan alttan altta Beşiktaş Başkanı'na veya teknik direktorune zarar vermeye calışmak Beşiktaşlılığa sığmaz. Ve sozum Beşiktaş'ın bazı dernek ve gruplarına... Yıllardan Beşiktaşlı dernek ve gruplardan hic haz almadım. Acık ve secik yazıyorum; Dernek ve gruplar Beşiktaş'a zarar vermemeli. Bu dernek ve gruplar Beşiktaş'ta her kongre oncesinde ortaya cıkarlar ve maalesef oy pazarlığı yaparlar. Hepsinin oylarını toplamaya kalkışırsanız Beşiktaş'ın 100 bin uyesi olduğunu duşunursunuz. Maalesef Beşiktaş kongre uyelerinin buyuk coğunluğu da bu dernek ve gruplarının askeri. Sinan Engin goreve geldikten sonra Siyah-Beyaz Derneği'yle anlaştığı soyleniyor. İddiaya gore, menajerlik gorevine gelen Sinan Engin, Beşiktaş yoneticisi aynı zamanda Grup siyah-beyaz'ın uyesi Hakan Aksoy'a 10 gunde bir takımla ilgili brifing verecekmiş. Camia icinde destek arayan Sinan Engin'in de bunu kabul ettiği yazılıyor. Bu duyumların ardından Grup Siyah-Beyaz'a camia icinde buyuk bir tepki oluştu. Bu grubun icraatlarını coğunlukla sitemizde sizlere duyuruyoruz. Ama bu son olayın ardından bir acıklama yapmamaları da cok ilginc. Tekrar ediyorum grup ve derneklerin ceşitli isimler altında Beşiktaş camiasında bir yer edinmelerini doğru bulmuyorum. Madem Beşiktaş'ı cok seviyorsunuz o zaman tum dernek ve gruplar olarak tek bir catı altında birleşin. Dernek ve grup adı altında yonetime adam sokmak rant peşinde koşmak gercek Beşiktaşlılığa sığmaz. Ve dikkat ettiğim bir şey daha var. Webkartallari adı altında bir site var. Orada da bazı kalemşorler zaman zaman camiaya cok ince mesajlar veriyorlar. Ben bu dernek ve gruplara buradan bir kez daha sesleniyorum. Madem Beşiktaş'ı cok seviyorsanız; 1. Beşiktaş'a destek verin. 2. İyi gunde kotu gunde Beşiktaşlı olduğunuzu gosterin 3. Transferlerden komisyon almayın. Futbolcu, basketbolcu veya herhangi bir sporcu transferinden komisyon almayı duşunmeyin. 4. Sadece Beşiktaş'ı duşunun. Onun bunun adamı olmayın. 5. Rant peşinde değil Beşiktaş'ın peşinde koşun. 6. Yonetime adam sokmaya calışmayın. 7. Kombine alın. Maddi-manevi Beşiktaş'a sahip cıkın. Bedava kombine, beleş bilet peşinde koşmayın. 8. Kimseyle pazarlık yapmayın. Daha yazacak cok şey var ama şu anda aklıma gelen bunlar beyler. Şunu ustune basa basa yazıyorum; Sadece bunları yapın gonlumu kazanın. Tribundeki Beşiktaşlılar da tum bunları yapmanızı istiyor. Yoksa benim sizden alıp veremediğim bir şey yok. Siz Beşiktaş icin calışın varın beni yerden yere vurun. Beni bir kez olsun utandırın yahu! __________________