Beşiktaş Teknik Direktoru Mustafa Denizli, 0-0 biten Gaziantepspor macı sonrası yaptığı acıklamada, takımın hucum formatını değiştirmeye calıştıklarını, bu donemin sancılı gecmesinin doğal olduğunu ifade etti. Turkcell Super Lig'e istediği başlangıcı yapamayan Beşiktaş, 4. haftada da sahasında Gaziantepspor ile 0-0 berabere kaldı. Siyah beyazlılar, boylelikle ilk 4 hafta sonunda 6 puanda kaldı. Mactan sonra Lig TV mikrofonlarına konuşan Mustafa Denizli, takımının kazanma iştahından memnun olduğunu belirterek, "Kazanmak icin her şeyimizi ortaya koyduk. Tempolu, cabuk oynamaya calışıyoruz. Hucum formatlarında değişiklik yapıyoruz. Gecen seneye gore yaptığımız bu değişiklik, cok kolay değil. İleride bunun meyvelerini goreceğiz. Bu akşam yetenekli oyuncularımız cok etkili olamadı. Ancak uzun bir maraton icinde bunlarla karşılaşmamız doğal" dedi. Nihat'ın ısrarla oynatılması konusunda fikir belirten Denizli, "Kalitesi belli olan futbolcuların oyunda devam etmesinden endişe duymamak lÂzım. Nihat'ın beklediğim cizginin altında kaldığını ben de goruyorum. Ancak oyunun son donemlerinde, rakip katı defans yaparken, ferdi becerileriyle skoru değiştirebileceği icin Tello ve Nihat'ı kotu oynamalarına rağmen oyunda tuttum" dedi. Fabian Ernst'in oyundan cıkarılmasıyla ilgili tepkiye değinen Beşiktaş Teknik Direkotru "Nihat veya Tello'yu alsaydım tepki cekmezdim. Ancak ben farklı gozle bakmak zorundayım. Risk aldığımız donemlerde geriye donecek topları alabilecek daha diri bir oyuncu olarak Uğur'u tercih ettim" şeklinde konuştu. "Tabata faydalı olacaktır" Yeni transfer Tabata ile ilgili de konuşan Denizli, "Gecen seneki hucum formatını kullansak, Şampiyonlar Ligi'nde etkili olamayız. Daha cabuk hucumcular kullanmamız lÂzım. Tabata tercihi, onun ulke futbolunu iyi tanımasından kaynaklanıyor. Yurt dışından 7-8 tane girişimimiz oldu, ancak bu transferlerden sonuc alamadık. Kalan 3 gunde daha iyi bir transfer yapamazdık. Tabata cok iyi bir oyuncu" dedi. Şampiyonlar Ligi grubuyla ilgili gelen soruya ise, tecrubeli teknik adam, "Bu zorlu grupta bir strateji belirlemek lÂzım. Manchester United'ın cok guclu olduğu doğru; ancak peşinen mağlubiyeti kabul edemeyiz. Hucum organizasyonlarımızı geliştirdiğimiz takdirde, gruptan cıkma şansımız %100. İki tane gucumuze denk takım var. Bu takımlarla oynayacağımız ikişer macı 4'er puanla gecersek gruptan cıkarız" diyerek sozlerini noktaladı. kaynak goal.com __________________