Demiroren: Hep istikrar istedik, ama bazen işler yolunda gitmiyor. Bu nedenle hocamızı değiştirdik. Tigana bence buyuk şans 27.12.2005 Yıldırım Demiroren, 2005’in ozeleştirisini yaptı, geleceğin falına baktı: 2005 yılına vedaya artık sayılı gunler kaldı. 2004 Haziran’ında Beşiktaş Başkanı olarak goreve başlayan Yıldırım Demiroren, geride bırakmak uzere olduğumuz senenin eksilerini artıları, gunahlarını sevaplarını FANATİK’e anlattı. Siyah-Beyazlı camianın patronu, bir yandan ozeleştiri yaparken diğer yandan da taraftarlara geleceğe donuk umut dolu mesajlar yolladı. “Oncelikle şunu soylemeliyim: Beşiktaş’ta transfer bitmez. Hayat devam ettiği surece, transfer calışmalarımız da birbirini izler. Cunku Beşiktaş Kulubu’nde her zaman yarın duşunulur. Bu, her donem boyle olmuştur, boyle de gidecektir. Bize gelen teknik adamlar ya da futbolcular, tesislerimizi gorur gormez hayranlıklarını dile getiriyor. Yani bu konuda Avrupa’nın bile onundeyiz. Odemeler konusunda da bir sorun yok. Boyle bir ortamdan ayrılmak isteyen futbolcular, demek ki, başarısızlıktan kacıyorlar. Bu konuda yorum yapmam. Zaten her şey apacık ortada. Ancak şunu kimse unutmasın: Beşiktaş’a gelmek isteyen yerli ve yabancı onlarca oyuncu var.” ‘5-6 kişi gidip o kadarı gelmez’ “Transfer yapmış olmak icin adam alıp satmayacağız. Bazı oyuncularımıza teklifler geliyor, bazılarını ise teknik heyet değiştirmeyi planlıyor. Bizler, sonucta karar merciiyiz. Kulubumuzun geleceğini duşunuyor, verilen raporlar doğrultusunda en doğru kararı vermek icin calışıyoruz. Tigana ‘ille de şu ya da bu oyuncuyu istiyorum’ demedi. Sadece eksikleri soyledi. Ocak başından itibaren transfer yapacağız. Zaten iyi futbolcular kuluplerinde, bu donemde boşta olanlar ise genelde sorunlu isimler. Fakat bir şans doğarsa bunu da değerlendiririz. İceride ise takas yolu ile oyuncu alabiliriz. Ancak oyle 5-6 kişi gidip bir o kadar da geri gelmeyecek. Biz 6 aylık değil, geleceğe yonelik transfer calışması icindeyiz.” ‘Camianın artık birlik olması şart’ “Artık camia olarak bazı şeyleri daha iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Suni gundem yaratarak bir yere varamayız. Tek duşuncemiz, futbol başta olmak uzere tum branşlarda kulubu daha ileriye goturmek. Bu konuda kafa yoruyor, gerekenleri yapmaya calışıyoruz. Herkesin birlik olması şart. Hep aynı şeyi soyluyorum, başkaları da soyluyor, ancak başkanlığım doneminde henuz boyle bir uygulama goremedim. Kendimize zarar vermekten oteye gidemiyoruz. Secime bir yıl gibi kısa bir sure kaldı. Vaat ettiğimiz her projeyi bitirmek icin uğraş icindeyiz. Sadece Fulya’da rotar yaşandı. Ancak yeni yılla birlikte, bu proje de hayata gececek ve Beşiktaş’ın yukselen değeri olacak. Ardından, sponsorluk anlaşmalarımız var.” ‘Midem kaldırmıyor aklım almıyordu’ “Yılbaşında iki gunluk bir Antalya tatili duşunuyorum. Golf oynayıp stres atacağım. Sonra da kampa gideceğim. İkinci devre bizim icin cok onemli. Beşiktaş’ın iddiası hic bir zaman bitmez. Bunun icin kamp doneminin onemi de buyuk. Ligde şansımızı sonuna kadar kovalayacağız. Kupada en iddialı takımız. Evet, bir ara gorevi bırakmayı duşundum. Olaylar oyle boyuta ulaştı ki, midem bulandı. Aklım almaz oldu. Boyle bir ortamda gorev yapmak istemedim. Eğer bir kurumda şahsi menfaat, grupların onune gectiyse orada başarı olmaz. Bugun iktidar koltuğunda bizler oturuyoruz, yarın başkaları olacak. Beşiktaş geniş bir yelpaze ve bu kulubu yonetecek cok değerli insanlar var.” ‘Ovgu yağdıranlar karşımıza dikildi’ “Ailton ve Kleberson’u aldığımızda herkes ‘en iyi transferler’ demişti. Hatta Beşiktaş’ı şampiyon ilan etmişlerdi. Ancak bazen işler ters gidiyor. Biz de bu tersliği gorup teknik ve idari kadrolarda değişikliğe gittik. Sezon başı bizi yere goğe sığdıramayanlar şimdi karşımıza dikildi. Beni hayal kırıklığına uğratan oyuncular oldu, ama cok şanssız maclar kaybettiğimiz de doğru. Zenit macına cok uzuldum mesela. 4-5 fark atabilirdik, ama berabere kalıp Avrupa’ya veda ettik. Son yıllarda bizde teknik direktor sorunu vardı. Surekli isimler değişti. Ben istikrardan yanaydım, ama şartlar bizi buralara getirdi. Tigana bir şans. Cunku Dunya, Fransız ekolune dondu. Sabır ve şans tanınırsa Tigana başarılı olacaktır.” ‘Kimse ‘gucsuz’ zannetmesin...’ “Federasyon secimleri, hakem hataları ve atamaları, Kulupler Birliği’ndeki gelinen son nokta başta olmak uzere, polemik konusu olmak istemediğimiz icin sessiz kalıyoruz. Ancak kimse ‘gucsuz’ ya da ‘lobisi yok’ diye duşunmesin. Biz, centilmenlik ve adalet icinde temiz bir lig istiyoruz. Futbolumuzun tek cıkış yolu da bu. Artık eskisi gibi Umraniye’ye gitmeme de gerek kalmadı. Cunku takımın başında, bu işin hamuru ile yoğrulmuş menacerimiz Mehmet Ekşi var. O, gozum kapalı, takımı emanet edebileceğim biri. Bunu geciş doneminde de gosterdi. Ayrıca Umraniye ile yonetim arasında kopru oluşturan Asbaşkanımız Kıvanc Oktay da sorunlarla ilgileniyor. Her konuda işleri profesyonellere bırakacağız.” Kaynak:Fanatik __________________