Bismillahirrahmanirrahim
başlık yanlış oldu duzeltemedim hakkınızı helal edin asıl başlık ''iman eden bilimadamlarıdır'' moderetor kardeşim duzeltirse sevinirim
BİLİM ADAMLARININ ALLAH IN VARLIĞIYLA İLGİLİ SOYLEDİĞİ OZLU SOZLER
- “ Allah’a inanmakla insanın kaybedeceği hicbir şey yoktur. Ama inanmamak insanı felakete atabilir. Cunku ya O, gercekten varsa, imansızın hÂli ne olacaktır?” Blaise Pascal
--Hıristiyanlar Âlim oldukca, Muslumanlar cahil oldukca dinlerinden uzaklaşırlar.
Charles Mismar
-“Gorduklerim, goremediğim Yaratıcının varlığına inanmaya beni mecbur ediyor.” Ralph Waldo Emerson
-Allah’ın varlığına engel hicbir şey mevcut değildir. Allah maddenin ilk sebebidir. Kainatın varlığı onun varlığına delildir. Kainattaki ahenk de Allah’ın varlığına delalet eder. Gottfried W. Leibnitz
-Aklımız gorebildiğimiz eşyanın arkasında goremediğimiz gizli bir ilah bulunduğunu, ona inanmamız gerektiğini normal sayar. Allah’ın varlığının akılla celişmesi duşunulemez, aksine yokluğunu duşunme anında celişki başlar. Immanuel Kant
-Ya yıldızların her biri bir muhendistir veya onları yapan bir muhendis vardır.” Francois-Marie Arouet (Voltaire)
-“Mikroplardaki ince sanatı gordukten sonra sonsuz bilim sahibinin varlığına inanmamak mumkun mu? “Louis Pasteur
-“İlmin sınırları genişledikce, kudretinin başı ve sonu olmayan ezelî bir ilahın varlığı hakkındaki kesin deliller artmaktadır. Butun jeoloji, matematik, astronomi ve tabiat bilimcileri, bilim kalesini guclendirmeye calışırlar. Aslında ortaya cıkan sonuc yalnızca Allah’ın yuceliğini ispatlamaktadır. “John Hershel Glenn
-Evren hakkında yapılan bilimsel bir araştırmanın sonucu tek bir cumleyle ozetlenebilir: Evren, bilgisi sonsuz bir varlık tarafından dizayn edilmiştir. Sir James Jeans (Fizik) Syf1
-Her olayın bir sebebi olmalıdır; sebepler zincirini duşunecek olursak sonsuz bir zincir duşunemeyiz. Her şeyin bir ilk sebebi olmalıdır. İşte bu ilk sebep Allah’tır. Prof. Dr. Paul Davies (Fizik)
--İnanmak istemeyeni hicbir mantık inandıramaz. Cenab Şahabettin
-Kendisiyle veya kendisinde Allah’ı gormediğim bir şey gormedim. Nereye baktıysam, Allah’ı gordum.(Hz. Ali)
-Ancak Allah’a inandığım zaman, yaşadığımı anladım.( Leo Nikolayevich Tolstoy)
-Her yeni buluş bilim adamının Allah’a imanını kuvvetlendiriyor ve Allah’ın bu kainattaki gucunu daha iyi gorup anlamasını sağlıyor. Prof. Dr. W. Oscar Lindenberg (Biokimya)
--En buyuk buluşlar dahi topraktan bir cimin cıkması yanında kucuktur. Thomas A. Edison
-Tabiat kanunlarını bilmek Allah'ı bilmektir. JamesPrescott Joule
--Dış alemde tesaduf yoktur. Tesaduf kafamızın icindedir. Franz Kafka Gozumuz denizin butun enginliğini kavrayamaz. Fakat denizi gorur. Pek buyuk bir ağacı kollarımızla kavrayamaz. Fakat ellerimizle tutabiliriz. Aynı şekilde tabir caizse, zihnimiz, duşunce yoluyla Tanrı’ya dokunabilir. Fakat onu kavrayamaz, anlayamaz, yani hakkında tam bir bilgi edinemez. (René Descartes)
--Birazcık bilim bizi Allah’tan uzaklaştırıyor. Fakat cok bilim bizi Allah’a tekrar goturuyor. Eğer daha fazla ilmim olsaydı,şuphesiz O’na imanım daha fazla olurdu.( Louis Pasteur)
--Ben hicbir zaman Allah’ın dunya ile zar oynadığına inanmayacağım. (Albert Einstein)
http://www.bilgecebakis.com
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- İman eden ateist bilimadamları 4