Kartal yurekli Avustralyalı basketcimiz; Brad Newley (lutfen okuyun)
Beşiktaş0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Beşiktaş
- Kartal yurekli Avustralyalı basketcimiz; Brad Newley (lutfen okuyun)
-
12-10-2019, 07:31:55Kayıtlı ÜyeSezonun olgunlaştığı bir donemdi ve koşeyi basketbola ayırmıştık. İstim uzerindeki Beşiktaş'ın sezonu şampiyon kapatabilecek potansiyeli uzerinde durduğumuzu hatırlıyorum. Tek yapılması gereken, oyuncuların odemelerinin duzenli bir şekilde yapılması ve bilhassa yabancı oyuncuların bu konudaki hassasiyetlerinin iyi yonetilmesiydi. Akatlar'ın harika atmosferini yaratan seyirciyi o salona toplamanın tek yolu basketbol takımını, futbol takımı icin harcanan onca milyon doların yuzdece minicik bir kısmıyla iyi idare etmekti. İşlerin şimdiye kadar iyi gittiği soylenemez. Fırtınalı gunler yaşandı basketbol takımında. Aksayan odemeler, goz ucuyla duyulan ilgi ve kacan seyirci başlangıctaki harika havayı yok etti. Akatlar'ı birkac sezon onceki atmosfere cevirmek mumkun olmasa da takım birdenbire play-off serisinde sezonun favori takımı Telekom'u, 1-0 geride başlamasına rağmen, ustelik Ankara'da iki kez yenip 3-1'lik seriyle elemeyi başardı. Filmi biraz geri sarıp 5-6 hafta oncesine donunce aslında bugun gelinen noktanın pek de beklenmediğini soylemek yerinde olur. Galatasaray'la oynanan mac oncesi takımın onemli silahı skorer ismi Avustralyalı Brad Newley'e alacaklarının odenmemesi nedeniyle sozleşmesini tek taraflı feshetme hakkı doğmuştu. Bu arada cazip bir para karşılığında İtalya'nın Armani Jeans takımıyla anlaştığı haberi şok etkisi yaratmıştı. Baxter sorunu, Chatman'ın doping hadisesi son derece sıradan gecen basketbol sezonunu renklendirecek takımın enerjisini ucurmuştu. Newley haklı olarak, İtalya'da en az bir ay daha basketbol oynayacak, profesyonel yaşamın gereği ucret odeyene hizmet edecekti. Beşiktaş yonetimi gec de olsa devreye girip Avustralyalıya odemelerin yapılacağını, kontratı feshetme hakkını dondurmasını istediler. Bu arada Armani Jeans, kararı kalmak yonunde olsa da, işi biter bitmez İtalya'ya gelmesi teklifini iletmişti Newley'e.. Durumu kimseye acmayıp, yeni bir pazarlık hesabına girmeden takımda kalmayı tercih etti. Fazladan uc beş kuruş fazlasını değil, takımdaşlığı ve mucadeleyi sonuna kadar surdurmeyi yeğledi. Bu aşamada ozel antrenmanlar yapmaya başladı. Saatlerce şut calışması yapıyor, sezon ortalamasını zorlamaya başlıyordu. Newley calışmasının karşılığını play-off'larla birlikte almaya başladı. Telekom serisinin yıldızıydı. NBA patentli Davis'i durdurduğu ikinci macın en cok skor ureten, 25 sayıyla galibiyeti getiren ismiydi. Newley'in cesur yureği serinin ucuncu macında da başladığı işi bitirmenin huzuruyla carptı ve bu kez 21 sayı ve dengeli oyunuyla macın kahramanı oldu. Newley'in alkışlanası, ders alınası hikÂyesini aslında gecen hafta kişisel blogunda kariyerin paradan daha onemli olduğunu dile getirdiği yazısıyla Karşıyaka'nın Amerikalı basketbolcusu Zelly Wesson dile getirmişti. Galiba aklın yolunu bir tutan adamlar bu ulkede spor yapıyor ve biz onları fena halde ıskalayarak yaşıyoruz. İşte Newley'i anlamak icin Wesson'ın satırlarından bir demet: "Cok kısa olduğunuzu soyluyorlarsa, onlara hatalı olduklarını kanıtlayın. Tecrubesiz olduğunuzu soyluyorlarsa, onlara hatalı olduklarını ispatlayın. EuroCup ya da Eurolig'de oynayamayacağınızı soyluyorlarsa, o zaman onlara yanıldıklarını gosterin. Butun bu yorumları kullanın, omuzunuzun ustunde bir ciple oynayın. Her yıl duzenli olarak daha iyiye giden oyuncular boyle oyunculardır. Para kazanmayı hak eden oyuncular boyle oyunculardır. Boyle oyuncuların kariyeri olur. Kendilerini daha iyi olmak icin motive edecek herhangi bir şey mutlaka bulurlar! Kimseye bir şey verilmez. Bir sozleşmeyi elde etmek icin, yukumluluklerinizi yerine getirmelisiniz. Bazen ileriye bir adım atma fırsatı yakalamak icin, geriye doğru 2 adım atmalısınız. Ama her başarı ile bir odul gelir. Yaz yaklaşırken tum sporculara en iyi dileklerimi sunuyorum. Odaklanın!" İtalya'da Beşiktaş'ta tahsil edemediğinden fazlasını alacakken, kariyerine ihanet etmeyen, bir adım one cıkmak icin iki adım geriye giden, işine odaklanan Newley'e bizim verebileceğimiz tek odul alkış olur. Beşiktaş kulubu ise, onun ince ruhunu anlayarak ancak odaklanır. Futbol takımının berbat sezonunu basketbol takımı bir şampiyonlukla telafi edebilirdi. HÂl edebilir mi? Biraz zor, rakip Efes Pilsen ve kadro derinliği guclu rakibi Newley bile kolay kolay alt edemez. Hakkı ile oynayıp, şerefi ile kazanma hikÂyesine bundan daha iyi ornek olabilir mi? Pascal Nouma'ya idol rolu bicenler, Carşı! Bu Avustralyalıya siz nasıl teşekkur edileceğini bilirsiniz. Okay Karacan __________________