Radyospor'da Ozgur Sancar'la Haber Ozel Programı'nda acıklama yapan Nihat, donuş kararı nedeniyle pişman olmadığını, aksine "ayrılırken verdiği donersem Beşiktaş'a donerim" sozunu tuttuğu icin cok mutlu olduğunu belirtti. Kendisine yapılan eleştirilerin zaman zaman hakaret boyutuna ulaştığını dile getiren Nihat, bunlara en guzel cevap, taraftarın "Beşiktaş'ın cocuğu Nihat Kahveci" soylemi olduğunu soyledi. Nihat, ayrıca, seneye şampiyon olacaklarını belirtirken, bu hafta yapacakları Bursaspor macını da kazanacaklarını sozlerine ekledi. SENEYE ŞAMPİYON OLACAĞIZ Bu sezon şampiyonluk yarışından uzak kalmalarını değerlendirerek sozlerine başlayan Nihat Kahveci, "Şampiyonluk yarışından kopmamızı bir sebebe bağlayamayız. Bir cok sebepten dolayı yarıştan koptuk. Biz elimizden gelenin en iyisini yapmaya calıştık; ama bir takım faktorler bizim şampiyonluk yarışından kopmamıza neden oldu. Ligi ucuncu olarak bitirebiliriz. Ligimiz benim İspanya'ya gittiğim doneme oranla cok daha kaliteli. Şampiyonluk yarışından biraz erken kopmasaydık, bizim acımızdan daha iyi olacaktı. Ama seneye şampiyon Beşiktaş olacak." ifadelerini kullandı. BURSASPOR'U KESİN OLARAK YENECEĞİZ Ligin son haftasında karşılaşacakları Bursaspor macına da değinen Nihat Kahveci, "Kimin şampiyon olacağı ya da Bursaspor'la yapacağımız macın şampiyonluğu belirleyecek olması bizi ilgilendirmez. Biz camiamıza yakışan mucadeleyi yaparız. Her zaman sahaya galibiyet icin cıkarız. Bursaspor macını da kazanacağız. Sonucta kim şampiyon olur bilemem ama şampiyon olanı da tebrik ederiz." dedi. BANA YONELİK ELEŞTİRİLER BAZEN HAKARET BOYUTUNA ULAŞTI Kendisine yonelik eleştirilerin zaman zaman hakeret seviyesine geldiğini belirten Nihat, "Ama ben elimden geldiği kadar sağlam duruşumu bozmadım. Saygılı olmaya calıştım; ama beni kırdılar. Sekiz sene İspanya'da oynadım. Farklı bir bakış acısı, farklı bir futbol kulturunun olduğu yerde mucadele ettim. Haliyle donuşumde bir takım uyum sorunları yaşamam normal. Ancak bunları mazaret olarak one surmuyorum. Ustelik "lig biterken Nihat kendini buldu" duşuncesine de katılmıyorum." şeklinde konuştu. Ozel hayatıyla asla gundeme gelmediğine dikkat ceken Nihat şoyle devam etti: "Ama son zamanlarda hakkımda saha dışı bir takım eleştiriler yapıldı. Bazı eleştiriler kişiliğimize hakaret boyutuna ulaştı. Ama ben hicbir zaman yılmadım. Zaten buyuk futbolcuysan boyle zamanlarda ayakta kalmayı başarırsın. Ben bunları aştım. Bu konuda Beşiktaş taraftarına sonsuz kez teşekkur etmek istiyorum. Her zaman saha ici ve dışında bana destek oldular. Son macta bu en yuksek noktaya ulaştı. "Beşiktaş'ın cocuğu Nihat Kahveci" diye bağırılması her şeyi anlattı. Takım arkadaşlarım da bana cok destek oldu." GERCEK NİHAT'I YENİ SEZONDA GORECEKSİNİZ Bu sezon formsuz bir donem yaşadığına değinen Nihat, "Ancak şu anda mutluyum. İyi niyetimle mucadele ettim. Formsuz donem yaşadım. Ama son maclar itibariyle Nihat'ın neler yapabileceğini herkese gosterdim. Seneye herkes cok cok daha iyi bir Nihat izleyecek. Buna soz veriyorum." dedi. BEŞİKTAŞ'A DONDUĞUM İCİN ASLA PİŞMAN DEĞİLİM Turkiye'ye donduğu icin pişman olduğu yonunde haberler cıktığını kaydeden Nihat," Beşiktaş'a donduğum icin hicbir zaman pişman olmadım. Zaten giderken de soyledim: "Donersem Beşiktaş'a doneceğim. Zaten bu sozumu yerine getirdim icin mutluyum. Bu formayı giydiğim icin cok mutluyum." ifadelerini kullandı. Villarreal'den eski takım arkadaşı Robert Pires'in kendisinin Turkiye'ye donmesinin hata olduğunu soylemesine de değinen Nihat, "Kendisi benim oda arkadaşımdı, her halde beni cok ozledi. O yuzden boyle konuştu." dedi. İspanya'daki kariyerinin on plana cıkartıldığına da vurgu yapan Nihat, "Benim İspanya'daki kariyerim on plana cıkartılıyor. Bunu belli acılardan normal karşılıyorum. Ancak şunu da belirtmek isterim: Ben artık Beşiktaşlı Nihat'ım. Artık benden Beşiktaşlı Nihat olarak bahsedilmesini istiyorum." şeklinde konuştu. RIDVAN'IN SAKATLIĞINA HERKESTEN COK UZULDUM Beşiktaş'ın Manisaspor'u 2-0 yendiği macta ayak bileği kırılan Rıdvan'ın sakatlığına herkesten cok uzulduğunu vurgulayan golcu futbolcu, "Rıdvan'ın sakatlığına herkesten cok uzuldum; cunku geldiği gunden bu yana onunla hep birlikteydik. Ona her konuda destek oldum. Uzulmemesini soyledim. Kendimden ornek verdim: "5 ağır ameliyat gecirdim. HÂla futbol oynuyorum" dedim. Cok genc uzun yıllar Beşiktaş'a hizmet edecek bir potansiyele sahip. Cok kişilikli bir insan. En kısa surede takıma donecek. Biz de ona her zaman moral vereceğiz." dedi. DENİZLİ ALTYAPI OYUNCULARINA ŞANS VERİYOR Teknik direktor Mustafa Denizli'nin, altyapıdan gelen oyunculara şans verdiğine de vurgu yapan Nihat, "Onemli olan altyapımızdan gelen oyuncuların şanslarını iyi değerlendirmeleri. Ben onların şanslarını iyi değerlendireceklerine inanıyorum. Bence altyapıdan cok sayıda oyuncu onumuzdeki donemde A Takım'a cıkacak." şeklinde konuştu. TURKİYE'YE GELEN YABANCILAR TURKCE OĞRENMELİ Turkiye'ye gelen yabancı oyuncuların Turkceyi oğrenmemeleri ve tercuman tutulmasını eleştiren Nihat şoyle devam etti; "İspanyolcayı unutmuyorum. Takımda İspanyolca konuşan cok sayıda arkadaşım var. Bu konuda cok şanslıyım; onlarla pratik yapma imkÂnım var. Ama bir konuda cok rahatsızım. Turkiye'ye gelen yabancılar 4-5 sene burada kalıyorlar. Televizyonda bir kere Turkce "merhaba" dediklerinde seviniyoruz. Bence cok abartıyoruz bu olayı. Real Sociedad'a gittiğimde bana ne tercuman ne de yardımcı verildi. Ben tek başıma, uğraşarak İspanyolca'yı oğrendim. Ulkemizde bu konuda yabancılar gereğinden fazla rahat ettiriliyorlar. Bizdeki yabancılar da televizyona cıktıklarında en azından bizim dilimizi konuşmaya calışsınlar. Bunu istiyorum." ARDA VE MEHMET TOPAL İSPANYA'DA BAŞARILI OLUR İsimleri Avrupa kulupleriyle anılan Arda ve Mehmet Topal'ın İspanya'da başarılı olacaklarını soyleyen Nihat, "Ben İspanya'da başarılı oldum. Herkes ulkemi iyi temsil ettiğimi soyluyor. Bu, bana gurur veriyor. Umarım pek cok oyuncumuz gider. İspanya'da başarılı olurlar. Kalite olarak onlardan hicbir eksiğimiz yok. Ama gitmek isteyenlerin onunun acılması gerektiğini savunuyorum. Arda ve Mehmet Topal'dan bahsediyorsunuz. İspanya'ya giderlerse başarılı olacaklarına inanıyorum." dedi. CEK CUMHURİYETİ'NE ATTIĞIM GOL HER ŞEYE BEDELDİ Cıkış noktasının, o zamanki ismiyle Ataturk Kupası final macı olduğunu hatırlatan Nihat, "Galatasaray'a finalde attığım gol benim cıkış noktamdır. Ama Avrupa Şampiyonası'nda Milli Takım formasıyla Cek Cumhuriyeti'ne attığım gol benim cok onemli. O golu attıktan sonra belki bir iki sezon istediğim gibi top oynayamadım; ama bence o gol iki seneye değerdi." şeklinde konuştu. FEDERASYONU TEBRİK EDİYORUM, HIDINK COK DOĞRU BİR SECİM Milli takım teknik direktorluğu gorevine Guus Hiddink'in getirilmesine de değinen Nihat, "Federasyonumuzu tebrik etmek gerekir. Fatih Terim'den sonra en az o kariyerde bir teknik adamı getireceklerini soylediler. Guss Hidink'i getirerek o sozlerini yerine getirdiler. Hic kimse Hidink'in kariyerini tartışamaz. Eminim Hidink yonetiminde milli takım cok başarılı olacak. Sonucta beni cağırırlar cağırmazlar bu onemli değil. Cağrıldığımız taktirde elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullandı. Nihat Dunya Kupası finallerindeki şampiyonluk adayı olarak Brezilya'yı gosterirken, " Dunya Kupası'nda favorim Brezilya ama İspanya ve Almanya, Brezilya'yı en cok zorlayacak takımlar." dedi. BJKHABER DOGAN ..