BEŞİKTAŞ’ın milli yıldızı Nihat Kahveci, Radyospor’a katıldı. Tartışılacak bir konuya değindi. Turkiyeye gelen yabancı oyuncuların Turkceyi oğrenmemeleri ve tercuman tutulmasını eleştiren Nihat şoyle devam etti.İspanyolcayı unutmuyorum. Takımda İspanyolca konuşan cok sayıda arkadaşım var. Bu konuda cok şanslıyım onlarla pratik yapma imkanım var. Ama bir konuda cok rahatsızım. Turkiye’ye gelen yabancılar 4-5 sene burada kalıyorlar. Televizyonda bir kere Turkce merhaba dediklerinde seviniyoruz. Bence cok abartıyoruz bu olayı. Ulkemizde bu konuda yabancılar gereğinden fazla rahat ettiriliyorlar. Bizdeki yabancılar da televizyona cıktıklarında en azından bizim dilimizi konuşmaya calışsınlar. Bunu istiyorum Yıldız oyuncu bunları soyler 3 buyuklerdeki duruma şoyle bir bakalım. ERNST Turkce’nin onemli kelimelerini iyi biliyorum. Bu yuzden de fazla sıkıntı yaşamıyorum. BOBO Turkce oğretmen tuttuk. Ancak maclarda yanlış anlaşma olmasın diye yanımızda tercuman var. TELLO Eşimin de baskısı ile Turkce oğretmen tuttuk. Bu yuzden alış verişlerde sıkıntı yaşamıyoruz. HOLOSKO Turkce bize cok yakın.Televizyon izledim, şarkı dinledim ve Turkcemi bir hayli ilerlettim. FERRARİ İtalya’da futbol oynayacakların mutlaka İtalyanca bilmesi gerek. Ama Turkce zor bir dil. RUŞTU İspanya’ya gittiğimde ozel oğretmen tuttum. Cunku teknik heyeti anlamam gerekiyordu. İ.KAŞ Turkiye’deki yabancılar ilginc. Caba sarf etmiyorlar. Turkiye’de tercumanlar daha onde. Kaynak:Hurriyet __________________