Holosko, Casillas'ı istiyor!
Beşiktaş0 Mesaj
●31 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Beşiktaş
- Holosko, Casillas'ı istiyor!
-
12-10-2019, 07:28:27Kayıtlı ÜyeBeşiktaş'ın Slovak futbolcusu Filip Holosko, siyah-beyazlı takımın hem Turkiye'nin hem de Avrupa'nın en buyuk kuluplerinden biri olduğunu soyledi. Filip Holosko, Beşiktaş Kulubu'nun cocuklara yonelik Yavru Kartal Dergisi'nin mayıs ayı sayısında yer alan roportajında, siyah-beyazlı kulube ve taraftarlarına ovguler yağdırarak, ''Beşiktaş hem Turkiye'nin hem de Avrupa'nın en buyuk kuluplerinden biri. Dunyada en iyileri arasında yer alan bir kulup ve cok ateşli bir seyircisi var. Her macta dolu tribunlerin, boyle ateşli taraftarın onunde oynamak gercekten cok guzel bir duygu, muhteşem. Hatta bunu anlatacak bir kelime bulmak bile cok zor'' diye konuştu. ''FENERBAHCE MACINDA COK HATA YAPILDI'' Hakemlerin Beşiktaş'a tavrıyla ilgili bir soruya Holosko, şoyle yanıt verdi: ''Turkiye'de hakemleri değerlendirmek gercekten cok zor. Hem onlar da insan, herkes gibi hata yapabiliyorlar hem de uzerlerinde cok buyuk bir baskı var ama buna rağmen orneğin Fenerbahce'yle orada oynadığımız macı duşunursek, kaybetmeyi hic hak etmediğimiz bir mactı. Aleyhimize cok fazla hata yapıldı. Yine de hakemleri değerlendirmek bana duşmez diye duşunuyorum.'' -''TURK İNSANLARI COK YARDIMCI''- Beşiktaş'a geldiğinde uyum sorunu yaşayıp yaşamadığı sorusu uzerine de Holosko, şunları kaydetti: ''Yeni bir takıma gelen her oyuncu uyum sorunu yaşar. Uyum icin belirli bir zamana ihtiyac duyar. Nitekim ben de geldiğimde altı ayda uyum sağladım. Coğu oyuncudan daha kısa surmuştur benim adapte olma donemim. Ondan sonra da uyum sorunuyla ilgili hicbir şey yaşamadım. Sanırım uyum sorununu aşmamda bana Turk insanları cok yardımcı oldu. Cunku cok sıcakkanlı ve iyi kalpliydiler. Herkes bana cok yardımcı olmaya calıştı.'' -UNUTAMADIĞI GOL- Filip Holosko, Turkiye'de attığı goller icinde unutamadığının hangisi olduğu sorusu uzerine de, ''Attığım her gol hafızamda yer alıyor ama attığım guzel goller arasından birini secmem gerekirse; Manisaspor'da oynarken Antalyaspor'a karşı mac 2-2 devam ederken 94. dakikada attığım galibiyet golunu soyleyebilirim. O gercekten cok guzel bir goldu. Bir de gecen sezon maalesef yenildiğimiz macta Fenerbahce'ye attığım gol. Pek bir işe yaramamıştı ama guzel bir gol olduğunu duşunuyorum'' ifadelerini kullandı. ''En cok hangi kaleciye gol atmak isterdiniz?'' sorusu uzerine de Holosko şunları soyledi: ''Ozellikle şu kaleciye, bu kaleciye gol atmak gibi bir dileğim yok ama gol attığım iyi kaleciler arasında Real Madrid'in kalecisi Casillas'ı sayabilirim. Kendisi İspanyol Mili Takımı'nda, ben de Slovakya Milli Takımı'nda oynuyordum. 1-1 berabere kalmıştık. Bir de Manisaspor'da oynarken Ruştu'ye gol atmıştım. Bence o da dunyanın en iyi kalecilerinden birisi.'' Unutamadığı mac olarak Fenerbahce ile İzmir'de oynadıkları Turkiye Kupası finalini gosteren Holosko, ''Fenerbahce'ye ligde kaybettikten sonra rovanşını, ustelik faiziyle geri almıştık. O macta fena da oynamamıştım. O nedenle o mac, benim icin gercekten onemli'' dedi. -''TURKİYE'DE FUTBOL UCLARDA YAŞANIYOR''- Futbol sahalarında cıkan olaylarla ilgili goruşlerinin sorulması uzerine Holosko, şunları kaydetti: ''Turkiye'de futbol biraz uclarda yaşanıyor. Ozellikle taraftarlar kaybedilen maclardan sonra gerektiğinden daha fazla uzulup, kendilerini cok kotu durumlara sokabiliyorlar. Ozellikle Turkiye'de uc buyuk kulubun taraftarı arasında cok buyuk cekişme var. Aslında futbolda ne futbolcular ne de taraftarlar arasındaki catışmaların yeri var. Futbol sadece cimlerde eğlence icin oynanması gereken bir oyun. Buna rağmen insanlar kavga edip, birbirlerini uzebiliyorlar.' Kaynak __________________