Alıntı:
12.Eylul gecesi bizim acımızdan cok onemli bir maca cıkacağız.Kazansakta, kaybetsekte ligdeki durumumuzun cok değiştirecek bir mac. Dolayısıyla hepimiz stresli ve gerginiz olası bir malubiyetin ciddi sıkıntılara sebeb olağının farkındayız.. Ama aynı zamanda da Beşiktaş'ı şuan bir kaos ortamına girmesini ligden kopmasını isteyen bir cok kişinin varolduğunun da farkındayız. Eminim ki ellerini avuclayıp sabırsızlıkla bu macı bekliyorlardır.Akebinde Manu ile macımızın olmasıda onları dahada heycanlandırıyordur. Bu acıdan cok ama cok dikkatli olmamız gerekiyor.. Burda teknik taktik konuşmak yerine, onceden beri heryerde soylemekten ve her sene aynı senaryoyu gormekten bıktığım Samiyen'de oynadığımız maclarda ki hakem facialarına değinmek istiyorum.. Bu hafta sonu yapılacak mac icin eşki sozluk başta olmak uzere bi kac yerde kısa bi araştırma yaptım. İşte kısa kısa Samiyen maceralarımız; 2005-06 http://www.tff.org/Default.aspx?pageID=29&macId=6014 Beşiktaş 2-1 ondeyken Galatasaray koşe vuruşu kullanacak..Hakem durduyor oyunu bir bakıyoruz Umit Karan ve İbrahim Toraman dudak dudağa,yanak yanağa.. normal bir ikili mucadele sonrası Umit'in hiddetlenmesi ve Toraman'a bir tekme savurmasıyla başlıyor herşey.. Toraman da butun Beşiktaşlı futbolcular gibi sinirlerine hakim olamıyor, Umit Karan da bunu butun Beşiktaşlı olmayan futbolcular gibi biliyor.. sarı kart, sarı kart, bozulan konsantrasyon..Hemen 1 dakika sonrası Cağdaş yine cok normal bir ikili mucadele sonrası hakemden sarı kart goruyor.. bozulan konsantrasyon..5 dakika sonra art arda gelen Galatasaray golleri.. 3-2.. tabi ki bunun yuzunden mağlup oldu Beşiktaş demiyorum.. Umit Karan atılmıyoken, Beşiktaş'ın hemen hemen tum savunma oyuncularının sarı kart gormesinin başka izahı olamaz. GSlı genc savunma oyuncusu Yalcın'ın daha macın 11. dakikasında topu elle kesmesine gereken kırmızı kartın verilmediği; Umit Karan'ın, İbrahim Toraman'a tekme atmasına ve kufur etmesine yine kırmızı kartın verilmediği mac. --------------------------------------------------------------------------------------------------------- 2006-07 http://www.tff.org/Default.aspx?pageID=29&macId=422 Bir kez daha super ligin en yurekli, en cesaret dolu hakemlerinin sadece Beşiktaş ic saha maclarında bulunduğunu gorduğum mac olmuştur yoksa bir Sabri'nin bir Song'un bu macı tamamlaması soz konusu olamazdı.. Ricardinho'nun sol taraftan kullandığı serbest vuruşta inamoto'nun arkadan Burak Yılmaz 'a yaptığı hareket bal gibi penaltıdır. seyirci etkisi altında kalmaya en musait hakem olan Cuneyt Cakır'ın bu pozisyonda penaltı kararı ver(e)memesi Galatasaray'ı kayırmasındandır. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- 2007-08 http://www.tff.org/Default.aspx?pageID=29&macId=66317 Attıkları ilk gol kornerden oluşan bir karambolde gercekleşmiştir.Olmayan kornerden gelen ilk gole 44.dakikada Tello ile cevap verdik. ilk yarısının 1-1 bittiği macın, ikinci yarısında ki uydurma penaltı goluyle GS nin kazandığı mac. Serdar'ın Arda'ya vurduğunun iddaa edildiği olmayan penaltıyla kazanılan mac. zira Serdar'ın Arda'nın onune yattığını goruyoruz bacağına falan vurduğu yok bu durumda Arda'nın Serdar'a takılıp duşmesini tartışabiliriz ki Arda'nın zaten İbrahim topu alınca kendini yere bıraktığını goruyoruz.. Bu mactan bir hafta once Yunus Yıldırım tarafından bedavadan ikinci sarıdan kırmızı kart gosterilen Cisse'den eksik cıktığımızda unutmamak lazım. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 2008-09 http://www.tff.org/Default.aspx?pageID=29&macId=73207 Cuneyt Cakır'ın gorevini layıkıyla yaptığı mac desek yeterli olur sanırım ama yinede bi bakalım neler olmuş.Galatasaray'ın Servet'le kazandığı ilk gol 27 eylul 2008 istanbul Belediyespor Besiktas maci'nda Nobre'nin sayılmayan goluyle tıpatıp aynı,faul olduğu gerekcesiyle sayılmamıştı.. CUneyt Cakir'in her turlu guzelligi yaptigi ve derbi havasindan yoksun sekilde yonettigi macta,ilk penalti pozisyonunda alenen gozukmektedir ki,Holosko'nun yaptigi herhangi bir hamle veya vurdugu yok, ayagini onune koyuyor ama olmuyor tabii Son saniyelerde Ayhan Akman sarı kart gormuştur..sebebi biliyormusunuz?faul yaptığı Tello yerde kıvranırken hakemin dibinde ona kufur etmiştir.ve bunun karşılığı sarı kart.ve bu ne anlama gelir biliyormusunuz.. halbu ki kural nedir..ne olursa olsun rakibe ve ya kendi takım arkadaşına kufurun cezası ihractır..hani cok objektiifsiniz ya..katkım olsun.. 1) Ruştu topu kontrol altına alıyor(el ile basma), ardından Servet Ruştu'nun kontrolunde olan topa vuruyor. aynısı ibb-Beşiktaş macında gercekleşmişti.Gol iptal edilmişti bu olayın aynı sezonda yaşanması ayrı bi uzuntu vermiştir.. 2) Arda'nın komik hareketleriyle kazandığı bir başka penaltı, bunun adı "dive"'dır, penaltı olarak nitelendirilmesi komik otesidir, Arda Holosko'nun ayağına takılıp kendini atmıştır. bunu yapanın arda olması pek şaşırtıcı değildir. 3) Delgado'nun nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu bilen bilir, bu hareketin hem de Delgado gibi bir oyuncunun yapmış olduğunu goz onune alırsak sarı kartla uzaktan yakından alakası yoktur. Delgado'nun 'ben bir kere yaptım uyarmadan sarı kartı verdin (tam burda eliyle kart işareti yapıyor oda hakem anlasın diye) bana on saniye icinde iki kere faul yaptılar onlara neden kart vermiyosun' dediği ama hakemin lafı anlaması gerektiği yerden anlamayıp, butun pozisyonlarda olduğu gibi kararını Beşiktaşın aleyhinde kullandığı mac olmuştur. fi tarihinden Beşiktaşın hakem yardımı ile aldığı birkac mac gundeme getirilir ve bir hakem faciası daha boylece Beşiktaş'ın husnu kuruntusuymuş gibi sıradanlaştırılır,son olarak da millet teselli edilir. Delgado'nun ilk sarı kart pozisyonunda aslında kırmızı kart cıkması gerektiğini iddia edecek kalibredeki taraftarlar icin Galatasaray Beşiktaşı ezmiştir. zaten istatistikler de bunu doğruluyor! atılan şutlar Beşiktaş: 14, galatasaray: 8. kornerler Beşiktaş: 7, galatasaray: 4. penaltılar Beşiktaş:0 galatasaray:2, kırmızı kart Beşiktaş: 1, galatasaray: 0... ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- Şimdi kimse ya abicim tamam haklı olduğun yerler var ama biz o maclarda ne oynadık ki demesin, gecen sene oynadıkda ne oldu? Siz bana Fener'in yada GS'nin hakeme rağmen kazandığı bir derbi soyleyin tamam diyeyim. Varmı boyle bir ornek YOK ee neden Beşiktaş'tan boyle bişey bekleniyor o zaman. Bu olası bi malubiyete kılıf bulma yazısı değildir.GS cıkar oynar kazanır geliriz burda tebrik ederiz. Ben Beşiktaş'a sonuna kadar guveniyorum.Beşiktaş kadro kalitesi ve genişliği ile GS'yi yenecek guce fazlasıyla sahiptir. Sadece son yıllardaki Samiyen'de oynanan GS-BJK maclarında ki hakemlerin performansı bakıyor ve sadece bundan cekiniyorum. Bugune kadar hakemlerden extra bi beklentimiz olmadı olamazda sadece gorduğunu calsın yeter dedik. Yine diyoruz adam gibi bi hakem olsun biz bu GS'yi yeneriz..
Bir Beşiktaşlı Hasan CAN __________________