"Defansif Oynamayacagız"
Beşiktaş0 Mesaj
●30 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor
- Beşiktaş
- "Defansif Oynamayacagız"
-
12-10-2019, 07:19:26Kayıtlı ÜyeBeşiktaşımız'ın Teknik Direktoru Ertuğrul Sağlam, yarın İsvicre'nin Zurih takımıyla oynayacakları Şampiyonlar Ligi 3. on eleme turu ilk karşılaşması oncesinde duzenlediği basın toplantısında kendi oyun anlayışlarını sahaya yansıtarak ikinci mac icin avantajlı bir skor almak istediklerini soyledi. Sağlam, Turk futbolu ve Beşiktaş camiası icin onemli bir mac oynayacaklarını belirterek, "Amacımız avantajlı bir skor yakalamak. Kendi oyun anlayışımız icinde pozitif bir futbol oynayarak, kendimizi mutlu edecek bir skor elde etmek olacak. Rakibimizi tanıyoruz. Zaaflarını biliyoruz. Tello ve İbrahim Kaş cezaları, Mehmet Yozgatlı'nın sakatlığı dışında eksiğimiz yok" dedi. Brezilyalı golcu Bobo'nun durumunun iyi olduğunu ve oynamasında bir sakınca bulunmadığını ifade eden Sağlam, "Bobo iyi durumda, oynaması icin engel yok, Ruştu de olumlu gelişmeler var. Diatta fiziksel olarak 90 dakikayı cıkaracak seviyede olmasa da ihtiyacımız olursa oyuna dahil olabilir. Koray'da da gelişmeler var. Durumu mac saatinde belli olacak. Ben futbolcularımın cok ekstra bir durum olmazsa sahada yuz de yuz oynamasını isterim. Bu sebepten futbolcuyu tam hazır olmadan riske etmek istemem. Ruştu de bu duzeyde. Son antrenmana cıkıp yarın ki mac icin kararımı vereceğim" şeklinde konuştu. Deplasmanda gol yememenin onemli olduğunun altını cizen genc teknik adam, "Bir de gol atarsak ikinci mac icin avantajı yakalarız. Ama oyun anlayışımız tamamen gol yememek icin olmayacak. Ofansif yonumuzu de ortaya koyacağız" ifadelerini kullandı. Milli takımlar duzeyinde Turkiye ile İsvicre arasında yaşanan olaylar hatırlatılan Ertuğrul Sağlam: "Gecmişte ceşitli hatalar ve yanlışlar oldu. Biz gecmişte yapılan hataların mirascıları değiliz. Beşiktaş olarak iki macta da Turk insanın misafirperverliğini herkese gostermek istiyoruz. Aynı zamanda iyi bir futbol ziyafeti cektirmek istiyoruz. Genel anlamda oyuncularımızla Beşiktaş'ın sahada iyi futbol ortaya koyması kadar, davranışlarımızla da ornek olmak istiyoruz. Futbolcularımızda bu yonlerini ortaya cıkarmak icin fedakarlık gosteriyorlar" dedi. Sağlam, Zurih teknik direktoru Bernard Challandes'ın "Gol yesekte daha fazlasını atarak galip geleceğimize inanıyorum" sozleriyle ilgili olarak ise "Eğer rakibimiz gol yemeye hazırsa biz de 4 gol yemeye hazırız ama o zaman onlar da kalelerinde 5 gol goreceklerdir" ifadelerini kullandı. Beşiktaş teknik direktoru, karşılaşmanın hakemi Riley hakkında ise şoyle konuştu: "Ust duzey bir karşılaşmada hakemin art niyetli olacağını sanmıyorum. Biz kimse ile polemiğe girmek istemiyoruz. Hakem ne yaparsa yapsın biz macı iyi bir skorla bitirmek icin sakinliğimizi korumak zorundayız. Buyuk hedefler kovalayacaksak, hedeflerimize ulaşmak istiyorsak sadece işimizi yapmalıyız. Yarın ki macın hakemi konusunda da bir cekincemiz yok." Sağlam, son olarak Zurih'ten fiziksel anlamda daha iyi olduklarını belirterek, "Beşiktaş'ın bu sezon bir daha Sheriff Tiraspol gibi fizik gucu yuksek başka bir takımla karşılaşacağına inanmıyorum. O rakibimizi eledik ve bundan sonra da kesinlikle gruplara kalacağımıza inanıyorum. Sheriff takımı yetenek olarak tabiî ki cok iyi bir takım değildi ama mucadele bakımından bu sezon karşılaşacağımız en iyi rakipti" dedi. Sağlam, PFDK tarafından İbrahim Uzulmez'e verilen 3 maclık cezanın da ağır olduğunu sozlerine ekledi. Beşiktaş kaptanı İbrahim Toraman da tum macların zor olduğunu vurgulayarak, "Bir onceki turda zordu. Biz kendimizi guveniyoruz. Yarın da zor olacak. Ama hedefimiz avantajlı bir skorla İstanbul'a donmek. Bir skor veremem ama iyi bir futbol ortaya koyacağız. Cok kısa surede yoğun bir mac temposu yaşıyoruz. Ama alıştık artık. Fiziksel olarak bir sıkıntımız yok. Ama mac konsantrasyonu olarak bazı sorunlarımız olabilir. Ama bu durumu da aşacak gucteyiz" şeklinde konuştu. Kaynak: DHA __________________