Şampiyonlar Ligi'ni hedefleyen Beşiktaş, Zurih'i gecer ama... Defansın arasına atılacak toplara dikkat etmeli, Yassine'yi iyi savunmalı. 10.08.2007 Sheriff’i eleyip Devler Ligi yolunda onemli bir adım atan Beşiktaş, İsvicre’nin Zurih takımıyla eşleşti. Mavi-Beyazlılar’ın Thun ile oynadığı ve 3-1 kazandığı karşılaşmayı izledim. Yumuşak ve yavaş oynayan bir takım goruntusu cizen Zurih’in kilit oyuncusu Yassine... 21 yaşındaki Tunuslu oyuncu, cok hızlı ve ayaklarına hakim. Ayrıca hava toplarında da cok ustun. Beşiktaş, Yassine’yi tutarsa rakibini kilitler ve ustunluğunu Zurih’e kabul ettirir. Fenerbahce ve Sheriff maclarında savunmasında sıkıntı yaşayan Beşiktaş, Zurih’in forvetleri Alphonse ve Raffael’e de dikkat etmeli. Cunku Zurih genellikle rakip defansın arkasına atılan uzun toplarla gol arıyor. Bu arada rakibin seyircilerine de bir parantez acmak gerek. 90 dakika boyunca susmayan Zurihli taraftarlar, takımlarını ateşliyor. Milli takımımız ile İsvicre arasında 2006 Dunya Kupası Play-Off karşılaşmasında buyuk bir gerilim yaşanmıştı. Ancak bu ulkeye gittiğimiz andan itibaren herkesin bize cok sıcak davrandığını da belirtmeliyiz. ‘İşimiz cok zor’ Zurih Teknik Direktoru Challandes Bernard, FANATİK’e ilginc acıklamalarda bulundu. Sıcak tavırlarıyla dikkat ceken Bernard, “Keşke Sheriff ile eşleşseydik. Beşiktaş’ın kadrosunda onemli yıldızlar var. Ancak biz kendimize guveniyoruz. Evimizdeki ilk karşılaşmada iyi bir sonuc almayı başarırsak, İstanbul’dan belki de turla donebiliriz” dedi. Genc bir takım olduklarını hatırlatan Bernard, “Turkiye Ligi’ni yakından takip etmiyorum ancak Beşiktaş’ın kadrosundaki bircok ismi biliyorum. Biz de rakibimiz gibi genclerden kurulu bir takımız. Buyuk bir mucadele olacağı kesin. Bu sezon sadece Basel’e kaybettik. Beşiktaş’a kolay teslim olmayacağız” ifadesini kullandı. Erol DEMİRKOL Kaynak:Fanatik