"Defansı herkes yapmıyor"
Beşiktaş0 Mesaj
●21 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor
- Beşiktaş
- "Defansı herkes yapmıyor"
-
12-10-2019, 06:51:32Kayıtlı ÜyeCisse, Turkiye'de hucumu herkesin yaptığını, ancak defansa herkesin yardım etmediğini soyledi Beşiktaşımız'ın Fransız futbolcusu Cisse, Beşiktaş Kulubu'nun internet sitesinde yer alan roportajında, Turkiye'de gercekten heyecan veren maclar oynandığını dile getirdi. Ulkemizde ust duzeyde teknik ve kaliteli oyuncuların olduğunu ifade eden Cisse, "Ama Turkiye'de herkes oyunun hucum yonune ağırlık veriyor. Sorunun en onemli kısmı defansif anlamda. Ayrıca oyun disiplini Turk futbolunda biraz yok gibi. Mesela saha icinde herkes yerini kaybedebiliyor bir anda. Herkes gorevine tam anlamıyla sadık kalmıyor. Sağ tarafı koruması gereken oyuncu bir bakıyorsunuz bir anda sol acık mevkine gecmiş oluyor. Bunlar Fransız gazetecilerin bana soyledikleri. Ben de bu goruşlerine katılıyorum.'' ''Turkiye'de hucumu herkes yapıyor, ama defansa herkes yardım etmiyor'' ifadesini kullanan tecrubeli oyuncu, ''Burada herkes atak yapmayı duşunuyor. Ben defansif bir oyuncuyum ve oyle yetiştirildim, ama burada birkac ayda gorduğum kadarıyla ileri cıkan ve gol atan oyuncular seviliyor. Ben de deniyorum, alışıyorum. Cok gol atan bir futbolcu değilim ama 2008'de gol atmak icin uğraşacağım'' dedi. -''TECRUBESİZLİKTEN DOLAYI ELENDİK''- Cisse, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde genc ve tecrubesiz bir takım oldukları icin deplasmanda istedikleri oyunu ortaya koyamadıklarını vurguladı. Liverpool ve Olympique Marsilya'yı yenerek, ic sahada iyi futbol ortaya koyduklarını gosterdiklerini dile getiren Fransız futbolcu, ''Ama deplasmanda bir turlu istediğimiz oyunu ortaya koyamadık. Bunun genc bir takım olmamızla, dolayısıyla tecrubesizlikle ilgili olduğunu duşunuyorum. Tecrubesizliğin etkisiyle rakiplerimize mağlup olduk. Sanki uzerimizde biraz urkeklik vardı. Ama iyi bir performans ortaya koyduğumuzu duşunuyorum. 8-0'lık bir mağlubiyet almamıza rağmen bir ust tura cıkabilirdik'' şeklinde konuştu. -EN BEĞENDİĞİ 11'DE ROBERTO CARLOS DA VAR- Cisse, bir soru uzerine, en beğendiği oyunculardan oluşan 11'i de acıklarken, sol bek mevkisine Fenerbahceli Roberto Carlos'u koydu. Fransız oyuncu, hayalindeki kadroyu şoyle acıkladı: Lama, Cafu, Blanc, Baresi, Roberto Carlos, Figo, Zidane, Davids, Ryan Giggs, Ronaldo ve Cruyff. -''TARAFTARIN BENZERİNİ BELKİ DUNYADA GOREMEZSİNİZ''- Oynadığı butun takımlarda taraftarlarla cok iyi bir ilişkisinin olduğunu kaydeden Edouard Cisse, burada da tıpkı onceden olduğu gibi kendisine adıyla tezahuratlar yapıldığını soyledi. Cisse, ''Ama ilginc olan bu değil. Onemli olan cok ozel ve cok buyuk bir kitlenin sizi desteklemesi. Beşiktaş taraftarı gercekten cok ozel bir taraftar grubu. Dunyada belki benzerini goremezsiniz'' diyerek sozlerini tamamladı. Kaynak: AA __________________