Yeni transferimiz Rodrigo Tabata, BJK TV’ye yaptığı acıklamada Beşiktaşımız’da oynayacağı icin cok mutlu olduğunu ve elinden gelenin en iyisini yapmaya calışacağını soyledi. Tabata, BJK TV’den Erhan Barış Karakuş’un sorularını yanıtladı: Oncelikle hoşgeldin, neler hissediyorsun? Burada olduğum icin cok mutluyum. Kariyerim acısından cok onemli bir nokta oldu. Burada arkadaşlarıma elimden geldiğince yardım edeceğim. Takımda nasıl bir ortamla karşılaştın? Buradaki arkadaşlarım beni cok iyi karşıladılar. Adaptasyonu cok kolay bir şekilde atlattım. Şimdi daha hızlı bir şekilde arkadaşlarımla kaynaşacağım. Takımda Brezilyalılar’ın olması adaptasyonunu daha da kolaylaştıracaktır herhalde. Tabii ki bana cok yardımları oldu. Buraya geldiğimde bana kulupteki sistemin nasıl işlediğini, nerede ne yapmam gerektiğini cok iyi anlattılar. Ben de zaten şimdi bunlara alışmaya calışıyorum. Tabii ki gun gectikce onların sayesinde daha cok şey oğreneceğim. Gaziantepspor’da gercekten de cok parlak bir kariyer elde ettin ve Turkiye’de transfer doneminde en cok istenen futbolculardan biri haline geldin. Ligin yıldızları arasına katıldın ve şimdi de Turkiye’nin en buyuk takımlarından Beşiktaş’tasın. Beşiktaş’taki hedeflerin nelerdir? Daha iyisini yapmaya calışacağım. Brezilya’dayken zaten buyuk bir takım icin oynuyordum. Şimdi benim icin bu yarışın tekrar başladığını biliyorum. En buyuk amacım tekrar kendimi gosterip buyuk bir takıma gitmekti. Bunu da başardım. Şimdi daha iyisini yapmak icin uğraşacağım. Bu sezon icin Beşiktaş’ın orta sahadaki oyun kurucu eksikliği surekli soyleniyordu.. Orta sahada Beşiktaş’ın ataklarını yonlendirecek Tabata’yı cok zor bir gorev bekliyor herhalde. Oncelikle burada bana guven duydukları icin buyuklerime cok teşekkur ediyorum. Buraya geldim ve elimden gelenin fazlasını yapmaya calışacağım. Antrenmanlara cıktığım zaman daha fazla efor sarfedeceğim, her şeyin daha fazlasını yapmaya calışacağım. Hep beraber bu takımı daha iyi yerlere getirmek icin uğraşacağız. Beşiktaş’ın Tabata’lı sınavı gercekten cok zorlu. Galatasaray’la bir derbi mucadelesi olacak milli mac arasından sonra. Teknik Direktor Mustafa Denizli gorev verirse Tabata ilk kez Beşiktaş formasıyla sahaya cıkacak. Boylesine zor bir macta zor bir gorev bekliyor kendisini. Herhalde ilginc bir deneyim olacak. Hocam gorev verdiği takdirde zaten ben elimden gelenin en iyisini yapacağım. Burada antrenmanlarımı yapıp en iyi şekilde hazırlanacağım. Mac gunu tamamen hazır olacağım. Bu tur maclar, her futbolcunun hayatında yaşamak istediği maclardır. Bana da boyle bir şans gelirse bunu en iyi şekilde değerlendirmeye calışırım. Her futbolcunun hayalini susleyen bir organizasyonda, Şampiyonlar Ligi’nde mucadele edeceksin. İlk macımızı da gecen sezonun finalisti Manchester United ile oynayacağız. Rakip ve Devler Ligiyle ilgili neler duşunuyorsun? Dediğiniz gibi Şampiyonlar Ligi’nde oynamak her futbolcunun hayalidir. Cunku cok buyuk takımlara karşı oynuyorsunuz. Ama burada onemli olan bir nokta var; antrenmanları iyi gecirip, mac gunu butun performansı sahaya yansıttığımız zaman cabalarımızın semeresini alacağız diye duşunuyorum. Oncelikli amacımız calışmak. Calıştıktan sonra bir yerlere geleceğiz. Şampiyonlar Ligi’nde grubu nasıl değerlendiriyorsun? Zor bir gruptayız. Fakat bizim de şansımızın olduğunu duşunuyorum. Her takım birbiriyle rekabet edecek gucte. O nedenle bizim ustumuze duşen, maclarımızı kazanmak. Kendimize guvenimizi tam anlamıyla sağlarsak sonrası gelir. Daha once Gaziantepspor formasıyla bu stada gelmiş ve taraftarlarımızı gormuştun. Taraftarlarımızla ilgili neler duşunuyorsun? Onlar mukemmel taraftar. Saha dışından bize verdikleri destek saha icine yansıyacaktır. Bunu daha onceden de gormuştum. Hicbir zaman 90 dakika bağırmayı bırakmıyorlar. Bunun da takıma onemli etkisi oluyor. Sahada da biz aynı işi yapmaya calışacağız. Onların bu yardımlarını boşa cıkarmamaya calışacağız. Taraftarlar boyle olmaya devam etsinler. Biz de onların gucuyle saha icinde daha iyi olmaya calışacağız. Tabata transferi taraftarlarımızı heyecanlandırdı. Bir beklenti var senden, taraftarlarımıza ne soylemek istersin? Tek başına kurtarıcı olarak gozukmem yanlış. Cunku bir takım hep beraber kazanır, hep beraber kaybeder. Biz de burada hep beraber kazanacağız ve taraftarlarımızın istediği başarılara imza atacağız. Kaynak Resmi Site.. __________________