[IMG]http://img147.**************/img147/5391/gslogolincolnoo4.png[/IMG] Mehmet Yıldız icin cok para istediler Alsak takımdaki ahenk bozulabilirdi Yıldız futbolcu, sanatcı gibidir. Biz Lincoln gerceğini, o da bizi oğrendi *** Lincoln'u yeni keşfettik Yıldız futbolcu, sanatcı gibidir. Biz Lincoln gerceğini, o da bizi oğrendi... Mehmet Yıldız icin cok para istediler Alsak takımdaki ahenk bozulabilirdi. Adnan Sezgin'le zirvede muhabbet kurduk. Uludağ'da karşılaştık, konuştuk, dertleştik, şakalaştık cunku. Dışarıda eksi 15 derece soğuk, bizim sohbetimizde ılık bir hava vardı. Siz de mahrum kalmayın, buyurun okuyun: _Biz Uludağ'da zirvedeyiz lakin Cimbom zirveyi ozledi Ozlem iyidir. Kavuşunca daha kıymetli olur _İddialıyız yani? Farklı bir anımı ya da anımızı gordun mu? _Oyle olsun ağam. Mehmet Yıldız olayı niye fos cıktı? Cunku cok para cektiler. _Kac para dediler? 5'ten actılar kapıyı Vaaay! Mehmet değerli bir futbolcu ama _Ama ne? Mevcut kadromuza olan vecibeleri yerine getirmeden, ekstradan cok para harcarsan takım icinde sıkıntı doğar. _Onceki senelerde bunun acısı cekildi zaten Galatasaray'da Bazen ocak transferi tehlikelidir _Nasıl tehlikeli? Ocakta transfer yapmamak yapmaktan daha iyi bile olabilir _Mantığını anlatır mısınız bunun başkanım? Oturmuş bir ekibin varsa yeni adama verilen imkan ahengi bozabilir, onu diyorum _Makul bir tez bu, peki 2008'in son gununde bir ozet Cimbom oykusu dinlesem ağzınızdan? Sezon başındaki durumu duşun. Takımda 3 oyuncu dışında en eskisi 2 yıllık. Yani yepyeni bir kadro kurmuşuz. Ayrıca kadroda 8 tane kaptan var. Linderoth İsvec kaptanı, Nonda Kongo kaptanı, Meira oyle, Umit Karan bizim kaptanımız ve diğerleri. Yabancıların hepsi kendi milli takımlarında mac oynuyor. Bizimkilerin coğu milli takımda. Umit millilerimiz de var. _Yani? Yani bunca mac olunca zaten yeni olan takım neredeyse hicbir araya gelemedi. Ustelik sadece fizik olarak değil mental olarak da perişandı insanlar. Servet'i duşun mesela. 53 mac oynamış akabinde 47 gun kampta kaldı. Bunu bile dikkate almadı kimse. Yani kadronda 8 milli oyuncu olması hem avantaj hem dezavantaj. Kalitelisin ki millisin ama devamlı ikiye bolunuyorsun. _Kayba yol actı mı? Acmaz mı? Bizim Şampiyonlar Ligi'nden elenmemizin yegane sebebi budur. Bir arada calışma olanağı bulamadık ki. Bırak calışmayı bir araya gelemedik. _Transfere donersek ne olacak, kimi alacaksınız? Biz sezon başında verdik kararı. Toptan bir transfer harekÂtı değil, nokta atışı yapalım dedik. Cunku dunyada hicbir buyuk takım bu kadar değişimi goze alamaz _ Aldınız ama Neticede risk aldık. O riski de almazsan sporda sonuc alamazsın. Tabii kara balta bir risk alıştan soz etmiyorum, mantık tabanında oturan bir risk. _HÂl soylemediniz, kimi alacak Galatasaray? Bak şimdi şurada cam kırılsa aynı anda masanın da bacakları bozulsa ne yapar işletmeci. "Hava buz gibi" der once camı yaptırır. Yaz gunu olsa onceliği belki masaya verir. Futbolda da bu oncelik var. Bir anda bir bakarsın şu mevkiye ihtiyac doğmuş. Ona gore adam alırsın _Skibbe "Ben forvetimde Umit Karan'a bile kadro bulamıyorum Mehmet Yıldız'ı ne yapayım?" demişti Daha global bakmak lazım Savaş'ım. 3 kulvarda mucadele ediyoruz biz, UEFA, Turkiye Kupası ve super lig. Milli maclar da bonusu. Her an istenmeyen durumlar olabilir. Ama sakatlık şu bu olmazsa bizim kadromuz tek kişi bile almadan 3 kupayı da alır muzeye getirir. _Lincoln'e ne oldu bu sezon. Sihirli değnek mi değdi? Biz Lincoln gerceğini oğrendik o da bizim gerceğimizi oğrendi _Neymiş ki Lincoln gerceği? Yıldız futbolcular bir anlamda yıldız sanatcılar gibidir. İc dunyalarını cozmek, oraya dokunabilmek kolay olmaz. Zaten o kadar kolay olsalardı sıradan olurlar, yıldız gibi parlamazlardı. _Nasıl dokundunuz icine onun? Cok konuştuk. Ben bizzat epey mesai harcadım. Tanıdım, tanıdık, tanıdıkca daha iyi kavradık onu. _Cocuk gibi adammış aslında değil mi. Naif, saf? Hangisi değil ki? Ronaldo, Ronaldinho bunlar da cocuk gibi değil mi aslında? Batıda doğrular, Turkiye'de gercekler var. Bunların sentezini yapamazsan başarı şansın azalır. Lincoln de bu sentezi yaptı bizler de yaptık. _Stat meselesini sormazsam olmaz Soylediğimiz zamanda bitecek. Sadece biz değil Turk sporu cok şey kazanacak bu sayede. Bakın Almanya'da Dunya Kupası sırasında yapılan statlardan sonra hem seyirci sayısında coğalma olmuş hem de seyirci kalitesi cok artmış. Modern statlara mactan 1 saat once gelmiyor insanlar. Sabahtan geliyor her turlu etkinlik var. _İsvicre macınıza gelmiştim. Stadın altında kocaman alışveriş merkezleri, sinemalar, kafeteryalar, neler neler vardı. Hoş vakit gecirmiştik Elbette. Baba cocuklarını oyun salonuna bırakıyor, kendisi alışverişe cıkıyor. Maca doğru buluşup iceri giriyorlar. Burada da boyle olacak. _Size de, Galatasaray'a da mutlu yıllar dilerim, teşekkurler Yeni yılda yeni statta buluşabilmek dileğiyle ve sizin aracılığınızla herkese iyi yıllar.
Kaynak: Fotomac __________________
Lincoln'u Yeni Keşfettik
Galatasaray0 Mesaj
●41 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Galatasaray
- Lincoln'u Yeni Keşfettik