Osman Tanburacı, son yazısında Super Final'i ve şike soruşturması surecini kaleme aldı. Galatasaray'ın Manisaspor macını yazacaktım ama onu sona bıraktım. Bugun Play off kuraları cekiliyor. Mactan daha onemli. Bakın neler oluyor. Bilgilerinizi tazelemek istedim. Ve de uyarmak. Kamuoyu, TFF şike kararını lig bitiminde acıklar diye bekleyedursun Digiturk bu kararın cıkmayacağından emin olarak anonsu patlatıyor; 'Play off oynayacak takımların hocaları Fatih Terim, Aykut Kocama, Şenol Guneş, Tayfur Havutcu yarın akşam Lig tv'de...' Haydi buyrun! Turk futbolunu TFF değil Digiturk idare ediyor. Yani; Parayı veren duduğu calıyor. Onun icin de Galatasaray'ın ligde en yakın rakibinden 9 puan onde kazandığı aslan gibi şampiyonluğu da tehlikeye giriyor, Manisaspor ve Samsunspor'un da hakları yeniyor. Duşen takımlar kimsenin umurunda değil! Play off'un bir başka penceresi daha var. Duşen takımlar. O pencereden kimsenin baktığı yok. İlk sıralar icin uygulanan Play Off para icin, cunku seyredeni cok. Duşenler icin Play off oynatılmaz cunku onlar ilgi cekmez. Seyredeni fazla olmaz! Demek Play off ligdeki şike dedikodusundan dolayı konmamış. Digiturk para kazansın diye konmuş! Futbolun adaleti icin olsaydı duşenler icin de Play off oynatılırdı. Bugun Play off kuraları cekilecek. Malum; perşembenin gelişi carşambadan bellidir. Turk futbolunu yonetenlerin futbolun spor oluşundan cok, para olduğunu vurgulayan ilginc soylemleri de var gecmişte... M. Ali Aydınlar, Demiroren ve Digiturk Gecen sene temmuz ayında yapılan Kulupler Birliği Toplantısı sonrasındaki soylemlere dikkatinizi cekmek istiyorum. Zamanın TFF Başkanı M. Ali Aydınlar ve Kulupler Birliği Başkanı Yıldırım Demiroren'in soylemleri ve toplantıdan cıkan kararların acıklanması cok ilginc. Digiturk de toplantıda var. CNN'in haberinde Digiturk'un şike olayından dolayı zarar ettiği soyleniyor ve Digiturk'le sozleşmenin uc yıl daha uzatıldığından bahsediliyor. Demek Play Off da sozleşme kapsamında! Tam bir oldu bitti. O zaman Kulupler Birliği Başkanı şimdi ise TFF Başkanı olan Demiroren'in şu sozleri cok manidar; 'Birkac kulubun play-off sistemiyle ilgili olumsuz goruşleri de var ama futbol ailesinin tek amacı vardır; yere duşmuş futbolumuzu ayağa kaldırmak. Bu her futbolseverin birinci vazifesidir. Mac fazlalığı, derbi macların fazla oynanması, bu canlılığı tekrar geri getirecektir. Kişiler gecicidir, kulupler kalıcıdır, herkesin decoder alarak kuluplerine sahip cıkması gerektiğine inanıyoruz." Play off kararı her an iptal edilebilir Super Lig kuluplerinden biri Tahkim Kurulu'na muracaat etsin Play off kararı iptal edilebilir. Şoyle ki; Lig statuleri ligler başlamadan ilan edilir. TFF de cok onceden; Super Lig'in başlangıc tarihini 7 Ağustos 2011 olarak ilan etmiştir. Ancak; Şike olayının patlak vermesi dolayısıyla TFF, 25 Temmuz 2011'de aldığı bir kararla Super Lig'in başlangıc tarihini 9 Eylul 2011'e ertelemiştir. O gune kadar Play off gundemde yoktur. Daha sonra TFF'nin Play off uygulamayı duşunduğu haberleri 23 Ağustos 2011'de medyaya yansımış ve Play off uygulaması, ertelenen ligin başlayacağı 9 Eylul 2011 tarihinden bir gun once TFF'nin 8 Eylul 2011 tarihli kararıyla yururluğe girmiştir. Bu durumda; 2011-2012 futbol sezonunda Play off uygulanması mumkun değildir. Cunku; Play off kararı alındığında Super Lig başlamıştır. Erteleme kararı almak ligin başlamış olduğu gerceğini ortadan kaldırmaz. Bu sebepten oturu; Tahkim Kurulu'na itiraz olursa Play Off kararı gecersiz sayılabilir. İşte size bir link daha... TFF'nin; linkinden Super Lig'i tıklayın, madde 3 ve madde 12'ye dikkat edin. Yazdıklarımın hepsi mevcut. Manisaspor-Galatasaray macı sona kaldı Şampiyon Galatasaray zaten duşmuş Manisaspor onunde ilk yarıyı tuketti. Melo'nun yerine Sabri oynadı. Nerde oynadığı da belli olmadı! Bir de Yiğit vardı. İncedemir. Gereksiz iki sarı gordu 38'de atıldı. İlk yarı başka kayıt yok... İkinci yarı Sabri cıktı Aydın girdi... Daha ilk atakta da Aslan'ın macında hakem Aslanboğa sahneye cıktı. Penaltıyı caldı! Gercekten bir calma.... Hak calma gibi. Coğu hakem vermez. Veren de olur. Markus gibi. Selcuk penaltıdan takımını rahatlattı. Arkasından Bir daha Selcuk... Bir penaltı daha... Sahada olmayan Necati'ye! Onu da Muslera attı. Penaltıdan... Yakıştı! Galatasaray'da gol atmayan galiba bir o kalmıştı o da attı. Kırık burunlu Baroş da sonunda kafaladı mac 4-0 Galatasaray'ın galibiyetiyle bitti. Galatasaray'ın şampiyonluğunu pardon, birinci etap liderliğini kutluyorum. Terim'i de, Futbolcuları da... Yonetimi de. Allah sabırlar versin. Play off'u hic tutmadım! TFF kendi basiretsizliğini gidermek, Digiturk'e para kazandırmak icin şike olayını ranta cevirdi. Her kim lider olsaydı aynılarını yazacaktım. Şuphesi olanlara duyurulur. İnanıyorum ki; Adalet sadece herkesin kendi renginde saklı kalmamalı... Her renge adil olmak da TFF'nin işiydi beceremedi. TFF, Digiturk'un hd renkli yayınına devam kararı aldı. Dolar yeşili tavan yaptı! Futbolun yeşili cimlerde kaldı. Yani yerde... Şikenin kanı gibi... Webaslan __________________