Galatasaray Liv Hospital ve A Milli Takımın başantrenoru Ergin Ataman, onemli acıklamalarda bulundu. A Milli Basketbol Takımı’nın başında ilk senesini geciren ve Bormio kampında 12 Dev Adam’ı, Dunya Kupası’na hazırlayan Ergin Ataman, Milliyet’e dobra dobra acıklamalar yaptı. Bormio kampının cok iyi gectiğini ve 1 hafta Ceşme’de kamp yapmalarının da artılarını hissettiklerini dile getiren Ataman, “Herkes hazır geldi. Hemen tempomuzu yukselttik. Burada 10 gundur guneş ışığı gormedik. Calışmaktan başka yapacak bir şey de olmadığı icin oyuncularımın her gun 5-6 saat cok iyi idman yaptığını soyleyebilirim. En zoru kadroyu bir hafta sonra 16, şampiyona oncesi de 12 kişiye indirmek olacak” dedi. 'Milli Takım’ı etkilemedi’ Yıllardır uyguladığı sistemin A Milli Takım’da da izleneceğinin altını cizen başarılı calıştırıcı, “Kadroyu buna uygun belirledik. Son yıllarda calıştırdığım kulup takımlarında bir Arroyo gerceği var. Bu benim oyun sistemimin de yarattığı bir durum. Oyun kurucuya dayalı, saha ici organizasyonun ve liderliğin oyun kurucuda olduğu bir sistem. Burada da cok onemli oyun kurucularımız var, onları bu role soyunduracağız. Sıkıntı net bir skorerimizin olmaması. Oyun kurucuya cok onemli gorev duşuyor. Bir iki kişinin eline bakmadan herkesin birlikte savunma yapıp, hucumda da topu paylaşacağı bir sistem uzerine calışıyoruz. Daha cok ikili oyunlara dayalı bir sistem” diye konuştu. Fenerbahce Ulker ile Galatasaray Liv Hospital arasındaki final serisinde yaşanan olayların A Milli Takım’ı etkileyip etkilemediğini sorduğumuz Ataman birbirinden carpıcı ifadeler kullandı: “İnanın hic etkilemedi. Her iki salonda da gergin bir atmosfer vardı. Gerildi, gerildi, sonunda da tarihi bir olay yaşandı. Ben spor tarihinde herhangi bir takımın finale cıkmadığını hatırlamıyorum. Bu kulup kararıydı. Galatasaray’ın, Fenerbahce’nin, federasyonun gerekceleri vardı. Beni etkileyen, gerginliği yaratanlardan birisi gosterilmemdi. Kendimi eleştirebilen bir insanım ama bu konuda netim. Saha icinde hicbir macta en ufak bir gerginlik yaratacak hareketim olmadı. Her antrenor gibi basın toplantılarında zaman zaman hakemlere yuklendim, takımıma ozguven kazandırmak icin iddialı konuştum, kendi sahamızdaki mactan sonra 10 saniyelik yumruk şov yaptım. Bunu Mourinho da yapıyor. Ben Fenerbahce taraftarına hareket mi cektim!” ‘Tecrubelerimiz vardı’ ‘Can guvenliğimiz yok’ demecini hatırlattığımız Ergin Ataman şoyle devam etti: “Ben bunu soylerken maca cıkmayalım demedim. Oyle duşunsem, direkt bunu soylerdim. 20 senedir bu işin icindeyim. Demek ki onu hissetmişim. Federasyon, 7. mac oncesinde tum guvenlik onlemlerinin alındığını bildirdi. Eğer 5. macın hakemleri ve gozlemcisi o onlemler olmadan macı başlatmasa, olay bu noktaya gelmezdi. Daha once takımına taktik verirken, iki yanında cevik kuvvet polisi bulunan bir antrenor gordunuz mu? Ya da pota arkasında 200 kişinin ayakta bulunduğu, gecerken hakemin sırtına vurduğu... Turk sporu icin acı bir olaydı. Kaldı ki gecmiş tecrubelerimiz de vardı. Efes ile şampiyon olduğumuzda, Fenerbahce taraftarı diyemem ama birkac kendini bilmezin bizim benche saldırdığı, oyuncularımızı yumrukladığı mac vardı. Bunlar cabuk unutuluyor. Basketbol ortamı yoktu orada. Bizim salonumuzda da yoktu ve zaten ceza verildi. 3 anons deniyor, ama o anonsları yaptıran da hakem. Sabıka deniyor, biriktirip biriktirip son final macı mı beklendi yani! Bu olayların gelişi kadın macından belliydi. Burada Galatasaray da Fenerbahce de Federasyon da işi oluruna bıraktı, onlemler alınmadı, sonunda da patladı. Hepimiz huzursuz olduk.” Ergin Ataman, Fenerbahce Ulker Arena’ya gitmedikleri macın gecesinde cok karmaşık duygular yaşadığını da anlattı. ‘Hakem değişebilirdi’ Serinin son macı oncesi otelde kampa girdiklerini hatırlatan deneyimli calıştırıcı, “Biz mactan 2 saat oncesine kadar oynayacakmış gibi hazırlanıyorduk, kamp yapıyorduk. Ama anlaşma sağlanamadı. Tabii ki belli kurallar var ama herkes sağduyulu davransa bir yol bulunabilirdi. Ben butun hakemlere guveniyorum. Yıllardır bir hakeme saha icinde saldırdığımı, uzerine yuruduğumu goremezsiniz. Ama basın toplantılarında hatalarını soylerim. O gun hakem değişikliği de olabilirdi. Futbolda Dunya Kupası’nda bir takımın baskısı sonucu hakem değişti. Bu hakemin kotu olduğu anlamına gelmez ki, sadece ortam sakinleştirildi. Herkes biraz taviz verse sorun aşılırdı. Ben o gece eve gitmedim. Ya kazanıp buyuk coşku yaşayacağım, ya kaybedip buyuk huzun yaşayacağım gun, ne hissedeceğimi bilmiyordum. Butun gece otelin tavanına bakarak duşundum. En duygusal anım bu oldu” ifadelerini kullandı. ‘Enes’i kazanmak istiyorum’ Ergin Ataman, A Milli Takım’daki durumu yılan hikayesine donen Enes Kanter’i kazanmak istediğini acıkladı, “Her şeye rağmen oynamak istemezse kimseye yalvarmayız. Burada aslanlar gibi gorev yapacak 20 oyuncu var” ifadelerini kullandı. Ergin Ataman, Enes Kanter’i takımda gormeyi istediğini ancak yine oynamak istememesi durumunda kimseye yalvarmayacaklarını soyledi. A Milli Takım’daki durumu yılan hikayesine donen Enes’in, gectiğimiz yıl attığı tweetlerden sonra ozur dilemeden takıma katılması durumunda diğer oyuncular tarafından kabul edilip, edilmeyeceği sorusunu yanıtlayan Ataman, “Ben Enes’le hic konuşmadım. Ancak bana ailesi ve menajerinin soylediği, milli takımda oynamayı istediği. Boyle olunca da, NBA’de belki onumuzdeki 10 yıl icinde super star olacak, 1-2 yıl icinde All Star’a secilecek, Turkiye’de yetişmiş, alt yapılarda milli takıma hizmet etmiş, Cedi gibi MVP secilmiş bir Turk cocuğunu kadroda gormeyi isterim. Gecen yıl bir sıkıntı olmuş, gelmemiş, twettler atmış, nedenlerini bilmiyorum. Ama geriye donup baktığımızda herkesin bir defosu cıkabilir. Ben beyaz bir sayfa acalım, gecmişe sunger cekelim diyorum” dedi. Ay-yıldızlı hoca, Enes Kanter’in ameliyat gecirmesinin kendisi icin surpriz olduğunu da belirterek şunları soyledi: “Ameliyat sonrasında bana kısa surede iyileşeceği ve takıma katılacağı soylendi. Ancak bizim sağlık ekibinin gayri resmi yerlerden aldığı duyumlar da 3 aya yakın sure oynayamayacağıydı. Boyle olunca ameliyatı yapan doktordan rapor isteyelim dedik. Tahsin Beyzadeoğlu da o doktor ile konuştuğunu, abartılacak bir durumun olmadığını ve Enes’in artık topla calışmalara başlayabileceği haberini aldı. Menajeri de bana Ağustos ortasında takımla calışacak hale geleceğini bildirdi, ben de buyursun gelsin dedim. Gelirse durumuna bakacağız. Hazır hale gelirse Dunya Kupası kadrosuna dahil ederiz. Ben onu kazanmak istiyorum. Ama her şeye rağmen oynamak istemezse de, kimseye yalvarmayız. Burada da aslanlar gibi oynayacak 20 oyuncu var. Enes takıma katılırsa, 12 kişilik kadroya girme adaylarından birisi olur. Takımın onu kabul edeceğini duşunuyorum. Bu kadro, Langford gelseydi belki hic tanımadıkları bir Amerikalıyı da kabul edecekti.” ‘Emir gelmese haklı olacaktı’ Langford’un son anda A Milli Takım’da oynamayı reddetmesi, Ersan’ın sakatlığı nedeniyle kısa sureli bir kafa karışıklığı yaşadıklarını anlatan Ergin Ataman, “Langford, yabancı kuralının ilk halini gorunce kendisine bir avantaj sağlamaması durumunda milli takımda neden oynayayım dedi, bence de haklıydı. Kural duzeltilmese belki Emir de gelmeyecekti, o da haklı olacaktı. Ama ben gelmeyenlere değil, gelenlere bakarım” diye konuştu.
Kaynak : Gunluk Gazeteler