Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Polat yaptığı basın acıklamasında, derbi oncesi yaşanan krizin medyanın abarttığı kadar onemli olmadığını, Kalli'nin kuralları uyguladığını belirterek, "Buna bir iş kazası, bir tesaduf diyelim. Bu olay, bu futbolcuların değerlerini bizim acımızdan duşurmez ama kurallarımızı uygulamaya devam edeceğiz" dedi. Adnan Polat'ın acıklamaları: "Bildiğiniz gibi başkanımız cok ciddi bir ameliyat gecirdi. Cok başarılı bir ameliyattı ve ben kendisini bugun ziyaret ettim. Oldukca iyi durumda ve hepinize de selamı var. Umit ediyoruz ki bu ayın ikinci haftasında tekrar bizimile birlikte olacak." "Dun FC Sion Kulubu başkanının acıklamalarını hep birlikte okuduk. Burada yer alan haberlerin aynıları Avrupa basınında da aynı şekilde yer aldı. Buradan bir mesaj vermek istiyorum. Galatasaray, kendilerini en iyi şekidle ağırlar bundan endişe duymasınlar. Havaalanından donuşlerine kadar kendilerin Galatasaray misafirperverliğini gostereceğiz. Samimi olmak gerekirse onlar bize orada cok iyi yardımcı oldu ve cok iyi ağırladılar. Biz de kendilerine aynı şekilde bir ağırlama yapacağız." "Biliyorum ki Galatasaray taraftarı, Sion macında da buyuk bir coşkuyla takımını destekleyecek ve bunun etkisiyle turu gececeğiz. Sahada taraftarımızın takımı desteklemek dışında kaide ve kurallara aykırı birşey yapmayacağının taahhudunu verebiliriz." "Seyrantepe projesinde buyuk bir aşama kaydettik ve sozleşme imzalandı. Bu ayın 11'ine kadar kesin teminat mektupları TOKİ'ye verilecek ve tahmin ediyorum ki ay sonuna kadar temel atma aşamasına geleceğiz. Temel atma aşaması başkanımızın sağlık durumuna gore belli olacak. Seyrantepe ile ilgili şu an itibariyle gorunen bir zorluk yoktur. 2009-10 sezonuna yetiştirilmeye calışılıyor ve yetişmemesi icin şu anda bir neden gorunmuyor." "Bu sene 26 tane futbolcumuzu bonservisi ile gonderdik ya da kiraladık. 10 futbolcuyu da transfer ettik. Bu surede futbolcu, menajer ve kuluplerle yoğun goruşmelerimiz oldu. Turk futbol tarihinde de ilk kez boyle bir transfer harekatı oldu sanırım. Bu anlamda başta Adanan Sezgin olmak uzere arkadaşlarımızın ozverili calışmalarıyla transfer donemini başarıyla gectik." "Pazarlama şirkertimizde yeniden yapılanmaya gidiyoruz. Urun yeplazesi ve calışan personel konusunda iyileştirmeler yapıyoruz ve bu konuda taraftardan destek bekliyoruz. En buyuk dileğim Sion macında taraftarlarımızın Galatasaray formasıyla tribunlere gelmesi ve tribunleri tıklım tıklım doldurması. Bilindiği gibi sion macı biletleri tukenmiş durmunda. Bunun icin taraftarımıza teşekkur ederim." "Son 3-4 gundur medyanın uzerinde cok durduğu, Beşiktaş macı oncesi kulup teknik heyetinin aldığı kararlar oldu. Biz acıkcası medyanın irdelediği kadar bu olayın uzerinde durmadık. Herkesin bildiği gibi kulubumuzun hem yazılmış hem de yazılmamış kuralları vardır. Bu kuralları koymamızdaki temel amac; bunyemizde binden fazla sporcu ve yuzlerce calışanın olmasıdır. Biz de kanunların toplumu duzenlemesi gibi kendi hayatımızı duzenlemek icin kurallar ve kaideleri kodyuk. Bunlar Florya'da da yaşamı kolaylaştırmak, herkesin istikametini gorebilmesi icin konulan kural ve kaidelerdir." "Bizde takım kampa girdikten sopnrta hicbir ziyaretci kabul edilmez. Yoneticilerimiz ve ben dahil mecbur kalmadıkca oraya gitmek istemiyoruz. Bunda temel amac teknik ekip ve futbolcuları başbaşa maca konsantre halde bırakmaktır. O gun de kaptanımızın kızı ve Lincoln'un arkadaşları kampa gelmiş. Bu bizim kurallarımıza aykırıdır. Sabah bununla ilgili raporu alan teknik direktorumuzun bu arkadaşlarla ilgili aldığı karar son derece doğaldır. Burada bizi uzen yıllarını Galatasaray'a veren ve hicbir zaman disiplin cezası almayan Hakan Şukur'un boyle talihsiz bir cezaya denk gelmesi. Hakan şukur'le ilgili fikirlerimiz bilindiği icişn o konuda bir acıklama yapma gereği gormuyorum" "Hakan Şukur'le ilgili olarak acıklama yapmasam da Lincoln'le ilgili acıklamalar yapmak istiyorum: Transfer donemine girdiğimizde yaptığımız ilk transfer Lincoln'du. Bu transferi yaparken de teknik yeteneklerinin dışında takıma liderlik yapacak bir futbolcu almaktı ve bu transferin gercekleşmesinde Lincoln de cok caba gosterdi. Lincoln geldikten sonra cok buyuk bir yetenek olmasına rağmen camia icerisinde cok yakın ve mutevazi bir ilişki icerisinde olmasından dolayı cok mutlu olmuştuk. Gerek sporcu olarak yaşamı gerekse futbol yaşamında bugune kadar en ufak bir falsosu olmamıştır. Kamuoyundaki imajı dort dortluktur. Almanya'daki gecmişinde de en ufak bir kusur gormedik. Ancak bir tesaduf eseri olarak Lincoln de Hakan gibi cok duygusal. Boyle bir kural hatasının, Beşiktaş macı gibi bir derbi oncesinde bu arkadaşlara denk gelmesi bir talihsizlik. Buna bir iş kazası, bir tesaduf diyelim. Bu olay, bu futbolcuların değerlerini bizim acımızdan duşurmez ama kurallarımızı uygulamaya devam edeceğiz. Teknik direktorumuzun aldığı kararın da arkasında durduk. Kalli Feldkamp uzerine duşen neyse onu yapmıştır." "Sion macının arifesinde bu olayın uzerinde cok durmadık. Siz cok durdunuz, bircok şey yazıldı ama bu olay bizim icin kapandı. İkisi de idmana cıktı. Ama şimdi bir haber aldım, idmanda Hakan sakatlanmış ama umarım ciddi değildir. Sion macı cok onemli. Biliyorsunuz ilk macı 3-2 kaybettik. Ama burada kazanıp gruplara kalacağız. Sizden ricam olmayan şeyleri olmuş gibi gosterip spekulasyon yaratmamanız. Galatasaray yonetimi, hem idari, hem sportif, hem de mali acından durmadan calışmaktadır. Problemimizde var ama bunlar bizi yıldırmıyor. Mucadelemiz devam ediyor. Şu anda tek dileğimiz başkanın hemen iyileşip aramıza donmesi." "Ben kadrodışı kalma olayını Adnan Sezgin'den duyduğum vakit Florya'ya gittim ve hocanın arkasında olduğumuzu belirttim. Normalden farklı olarak sadece soyunma odrasına gidip Feldkamp'ın arkasında olduğumu belirttim. Bu olay gundemde tutan medyanın kendisi. Ortada 4 gun uzatılacak bir şey yok. Olay idaridir ve olup bitmiştir. Ezeli rakibimizi seyircimiz olmamasına rağmen, 8 yeni isimle sahaya cıkmış olmamıza rağmen ve Beşiktaş'ın 5, Fenerbahce'nin 7 puan onune gecmiş olmamıza rağmen bunlar değil, Lincoln-Hakan olayı konuşuluyor. Bunları anlamıyorum. " "Ahmet Akcan, Feldkamp'ın yardımcısıdır. Uzun yıllar yardımcı hoca olarak Galatasaray'a hizmet etti. Akcan, Kalli'nin talimatları gereği gorevini yerine getirmiştir. Direktifler doğrultusunda yapması gerekeni yapmıştır. Aksine davransaydı hatalı olurdu." "Kampta 4 yoneticimiz kalıyor. 3'i yardımcı teknik adam. Feldkamp'ın kalıp kalmamaması kendi tercihidir. Ne yapması gerektiğini bilecek yaşta zaten. Kampta kalıp kalmamaya kendisi karar verir. " "Olaydan sonra Lincoln ve Hakan ile goruştum. Cok uzgunduler. Kendilerini bu maca hazırlıyorladı.Ozellikle Hakan 5 gundur kendi isteğiyle kamptaydı. O nedenle ikisi de uzulmekte haklıydılar. Hakan ile telefonla, Lincoln ile yuzyuze goruştuk. Lincoln sıkıntısını anlattıktan sonra maca geldi yarısını Hakan'la beraber izledi, diğer yarısını da ikisi de evlerinde izlediler. Oyle kapıyı carpıp gitme gibi bir durum yok. " "Beşiktaş macı bir derbi karşılaşması, kaybedebilirdik de. Derbilerde neticeyi kimse tahmin edemessiniz. Eğer kaybetseydik buyuk bir takıma yenilmiş olacaktık. Uc buyukler arasında her sonuc alınabilir. Bizim kararlarımız sonuclarla ilgili değildir ve idari kararlardır. " kaynak: ligtv.com.tr