Rekorları kırıp, bu sezon sonunda futbola veda etme kararı alan Kral, 9 numarayı bırakacağı genci de secmişti. Ancak kadro dışı kalınca kırılan Şukur, ‘emeklilik’ kararını one cekti, Lincoln’un restini doğruladı Sezon oncesi planladı... Feldkamp'ın Beşiktaş derbisi oncesinde Hakan Şukur ile Cassio Lincoln’u kadro dışı bırakmasının yankıları surerken, yine ilginc gercekler ortaya cıktı. Şukur’un, sezon başında yaptığı plan doğrultusunda, tum rekorları kırıp, mumkun olduğu kadar mac oynayarak sezon sonunda futbolu bırakma kararı aldığı oğrenildi. Hatta Kral, 9 numaralı formasını teslim edeceği genci bile belirlemişti... ‘İktidar savaşı değil!’ Oysa hayatında ilk kez kadro dışı kalmayı gururuna yediremeyen efsane golcu, yakın cevresine artık cok sıkıldığını ve futbolu bırakma kararını one cekmeyi duşunduğunu soyluyordu. Bu durum, spor kamuoyunda ‘iktidar savaşı’ olarak yorumlandı. Dun bir televizyon programına telefonla bağlanan Hakan Şukur, iktidar savaşı yapmaya ihtiyacı olmadığını, başarılarıyla ayakta kaldığını belirtti. Yonetim yalanladı ama... Şukur sozlerine devam ederken, cok kırıldığını, cok uzulduğunu ifade edip, 30 Eylul’de Fanatik’te yer alan ve Lincoln’un Kalli’ye cektiği resti iceren haberi de ‘kısmen’ doğruladı (yonetimin aynı gun yalanlamasına rağmen). Kral, şunları kaydetti: “Lincoln farklı duygular yaşıyor. İlk kez boyle bir durumla karşılaştı, zor anlar yaşadı. Gitmek istediği ve benim ikna ettiğim kısmen doğru...” ‘Hoca idmana cıkmış mı?’ “Hatta Lincoln bana, ‘Sen ne yaparsan ben de oyle yapacağım’ dedi. Sonra duşunduk ve birlikte maca gitmeye karar verdik. Hocamla konuştum ve ona da soyledim, ‘Hocam hatalıyım ama cezası bu mu olmalıydı?’ diye sordum. Gecen sezonlar kızım hep benimle kalıyordu. Evet, idmana cıkmadım, salonda calıştım. Peki hoca cıkmış mı? Kampta da yoktu zaten. Konuştuk, aramızdaki sorunları cozduk.” __________________