Galatasaray'da gosterdiği başarılı performansla goz dolduran kaleci Orkun Usak, alt yapısında yetiştiği sarı-kırmızılı takıma 8 yıl sonra yeniden donduğunu ve hedefinin kalıcı olmak olduğunu belirtti. Galatasaray Dergisi'nin ekim ayı sayısında roportajı yer alan Orkun, Galatasaray'da ilk lisansı cıktığında 13 yaşında olduğunu vurgulayarak, ''1999 yılında PAF takımdan A takıma cıktım. Tabii o donem forma şansı bulmamız cok zordu. Kalede Taffarel vardı. Galatasaray'ın efsane bir kadrosu vardı. O kadroda yer bulmak cok zor olduğu icin ben de beklemek istemedim. 19 yaşındaydım ve enerjik zamanımda şansımı oynayabileceğim yerlerde gecirmek istedim. Forma şansı bulamayacağımı duşunduğum icin ayrılmıştım, 8 yıl sonra geri donmek nasip oldu'' dedi. Sarı-kırmızılı takımda resmi sozleşmesinin bittiği 1999 yılında henuz 19 yaşında olduğunu belirten Orkun, ''O donem kulube cağrıldım. 'Seni kampa gotureceğiz' dediler. Kabul etmedim. Cunku oynama şansım yoktu'' acıklamasını yaptı. Orkun, hedefinin oncelikle Galatasaray'ın kalecisi olmak olduğunu ve bunun da 5 macla olmayacağını ifade ederek, ''İnşallah 3 yıllık mukavelem suresince oynarım'' derken, ''Ben, bende olanın farkındayım. Yetenek olarak neye sahip olduğumu biliyorum. Ama insanlar da bunu bilmek ve emin olmak istiyor. Kayseri Erciyespor'da bundan emin oldular. Ben Kayseri Erciyesspor'da o patlamayı yaptım'' ifadelerini kullandı. Maclarda formasının altına giydiği boğazlı kazakla ilgili de başarılı file bekcisi, ''Ben oyle rahat ediyorum. 35 derecede İzmir'de mac oynarken de onu giyiyordum. İnsan rahatsız olduğu şeyi giyer mi? Ben bununla rahat edip mucadele ederken, dışardaki insanlar niye rahatsız oluyor anlamadım. Ben bunu yazın giydim, kışın da giyiyorum'' dedi. Kaynak: AA