unlu futbol duşunuru (nam-ı diğer) kallinin spikerleri dumura uğratan spontane aforizmalarıdır. misal mi; - necati ateş'i neden kadroya almadınız? - neden alayım! - umit karan'nın duşurulduğu pozisyonda penaltı var mıydı? - hakem penaltı calmadığına gore penaltı değildi. - takıma cross calışması yaptırmıyor musunuz? - atlet değil futbolcu yetiştiriyoruz. - volkan yaman, serbest vuruslari artik o mu kullanacak - cikip ben kullanamayacagima gore acik sozlulugu sebebiyle bu sene daha cok gorecegimiz ve dinleyeni yerden yere vuran aforizmalardir. sanki biraz da spor spikerlerini aptal konumuna koyuyor. oh canima degsin. yukardaki cevap macta doğru ya da yanlış hakemin kararının gecerli olduğunu, bunun otesinde ağırcekimde izlemenin, uc boyutlu model yapıp matrixvari goruntulerle spor programlarında şov yapmanın ve bu doğrultuda hakeme kufreden futbolcular, hakemi eleştiren teknik direktorler, federasyona sallayan yonetim kurulu uyeleri, başarısızlıklara kılıf arayan başkanlar ve bunları duyup,gorup, izleyip, gaza gelip kablo kesen, otobus taşlayan ve hatta adam bıcaklayan taraftarlar yaratmanın yersiz olduğunu vurgulamaktadır. anlayana.... aşmış feldkamp'ın yaran diyaloglarıdır: cim bom yurt dışında kamptaydı, yeni transfer lincoln'u macta oynatmadı, gazeteciler sordular: - lincoln'u hazırlık macında neden oynatmadınız ? - biz onu turkiye'de oynaması icin aldık ! - hasan'a neden kızdınız antremanda? - topla cok fazla oynuyor. bu şekilde olmaz. "hasan ya kendiliğinden vazgececek, eğer vazgecmiyorsa zaten oynamayacağı icin sorun olmayacak". basın mensubu: galatasaray bu sene nasıl bir taktikle oynayacak? feldkamp: bunu futbolcularımla konuşmayı tercih ederim... turkiye ye ilk geldiğinde gecen bir diyalog . . . -kac cocugunuz var? -bu benimle karım arasında olan bir musabaka* edit:munasebet kelimesi tercuman tarafından musabaka olarak cevrilmiştir . . . - bir onceki sefer galatasaray'ı bir sene calıştırıp şampiyon yaptıktan sonra ayrılmıştınız, bu sezon sonunda da ayrılcak mısınız? - onu şampiyon olduktan sonra konuşuruz. koprivnica macından sonra... - 3.000 kişi kapasiteli bir stadda oynadınız, nasıl bir staddı? konsantrasyon filan... bik bik.. (spiker aklı sıra koy takımı filan dedirtecek, hava yapacak) - kazandıktan sonra butun stadlar guzeldir . mutevazi olmak lazım... guzel soylemiş. en guzeli yeni td olduğu takımın onde gelen futbolculardan birinin "ben kulubede oturmam ona gore" talimatını ilk macta uygulamasıdır. nasıl mı? ilk 18'de yer vermeyerek. boylelikle ilk 11'e giremeyen futbolcu, kulube yerine tribunlerde macı izlemistir. kalli'yi bir erdener abi, bir nasreddin hoca kivamina getirmis aforizmalardir. kalli'ye, "hocam bak stada baklava getirmisler" desen, "banane", "ama senin soyunma odana goturuyorlar" deseler, "sanane" diyecek tadda bir kafasi oldugunu dusunmekteyim. "feldkamp'ın bavulu hazır" haberleri uzerine: - hic bavulum yok, buraya spor cantalarımla geldim. g.saray’da eşofman giyip takımın başına gececek misiniz? basın mensuplarının feldkamp’a sorusu adnan bey bana eşofman vermedi! eşofman da giysem, yağmurluk da giysem gorevim, bu takımın başarılı olmasını sağlamak. feldkamp ---- transfer gercekleşmeden bu konuyla ilgili hicbir şey acıklamak istemiyorum. gercekleştiğinde konuşabilirim. istiyorsanız size isim vereyim. bir gun icinde siz satın alıp getirecekseniz, o isimleri de vereyim size. feldkamp (basın mensuplarının transfer calışmalarıyla ilgili sorularına tepkisi) ---- başkanımız, hazırlık macını izledikten sonra bana gelerek “ben isvicre’ye business uctum ve geldim. eski oyuncularımı izlemek icin mi geldim?” diye sordu. ben de kendisine “siz uc yıldır izliyorsunuz; ama ben daha izlemedim.” diye cevap verdim. feldkamp ---- derwall’in cenaze torenine gitmek istiyorum; ama şu an kendisine ‘cenaze torenine gelmek istiyorum’ deseydim, bana ‘işinin başında kal’ derdi. feldkamp ---- umit’in kafasının karışık olduğunu gordum. bu yuzden de idmandan cıkarttım. feldkamp gordum ki dun kendisine yaptığımız terapi cok iyi gelmiş. umit, sabah bana gelip ‘kafam rahat, oynamak istiyorum’ dedi. demek ki bu tip heyecanlar futbolculara iyi geliyor. feldkamp ligde haftasonu vatandaşı brigell'in takımı ankaragucu'ye oynayacakları hatırlatılan karl heinz feldkamp: - brigell'le ben birebir oynamayacağım. galatasaray ve ankaragucu oynayacak. - bundan sonra almanya'da yapılan teknik direktor eğitim seminerlerine katılmama kararı aldım. cunku aramızda bana gerekli eğitimi verecek basın mensuplarının olduğunu goruyorum. rakip takım oyuncuları tarafından sakatlanan lincoln ve linderoth ile ilgili onlem alınıp alınmayacağına dair soruya; “onlar tecrubelidir. koruma tutacak halimiz yok” demistir. - oyuncular izin yapmayacaklar mi galip geldikleri mac sonrasi - bursaspor macından sonra izin vermedim cunku biz eğer tatil yaparsak, mağlup olmuş oluruz. bu bizim işimiz. artık tatil yok. bizim burada her imkanımız var, dinlenmek icin doktorlarımız, fizyoterapistlerimiz hepsi var. milli takım duzeyindeki oyunculardan bahsediyoruz, hepsi profesyoneller ve bunun icin para alıyorlar. onun icin izin yok. ama sizler bizim icin de izine gidebilirsiniz. - kendisinin benden daha iyi teknik direktor olduğunu zanneden bazı gazeteciler var basın mensubu: uefa kupasında bayern munih ile eşleşmek ister misiniz? feldkamp: boyle bir durumda uefa kupasına katılmış oluruz ki, bu guzel bir şey. grupları gecersek oyuncularım icin cok sevinirim. - teknik direktorluğe neden tekrar geri donuyorsunuz? - paslanmak yerine yıpranmayı tercih ederim. - hasan'ı sol bekte oynattınız kısa bir sure. roberto carlos'un mevkiinde, bunun hakkında ne duşunuyosunuz?? - hasan'la roberto carlos'un tek benzer yanı sacları. - bir takimda bir tane birinci kaleci vardir. sayin feldkamp a gore gs'in birinci kalecisi kim.. once orkun oynuyordu simdi aykut u oynatiyor - 4 macta birinci kaleci belli olmaz soru : yaptığınız oyuncu değişikliklerinden pişmanlık duyuyor musunuz? cevap : hayır... ayrıca oyle bir şey olsa size neden soyleyeyim ki. gazeteci: konyaspor sert oynayan bir takım, ne diyeceksiniz? feldkamp: napalım sahaya cıkmayalım mı? -- ramazan başlıyor bu konuda onleminiz olacak mı sorusuna, * sizin bana bir tavsiyeniz var mı? ne yapayım dedi. futbolcuların kulupleri ile mukaveleri var. bu mukavelerine bağlı olarak sorumlulukları var. orucu yasaklamak gibi bir şey olamaz. bazen kucuk cocuklarınıza bile bir şeyi yasakladığınız zaman aksine netice alabilirsiniz. bu konuyu fazla tartışmaya gerek yok" ifadelerini kullandı. -sion teknik direktoru sizi favori gosteriyor. *istanbul'a gelince biz de onları gosteririz! - sion macı hakkındaki bir soruya; "uefa kupasını televizyondan izlemek istemiyorum" demiştir. 20 eylul 2007 fc sion galatasaray maci sonrasi: daha onceki iyi carrusca'yı yine gormek istediği icin bu oyuncuya macta şans verdiğini anlatan feldkamp, yerine ayhan'ı alması konusunda da ''insan daha sonra akıllanıyor'' ifadesini kullandı. "dostum olmaz, hasmım yaşamaz..." * - galatasaray beşiktaş derbisi hakkında sorulan bir soruya; "derbiye fazla puan vermiyorlar" demiştir. galibiyet ile sonuclanmi$ bir mac sonrasi: - defans alarm veriyor onlem alacak misiniz? - once e$imle bir kadeh $arap icip galibiyeti kutlayacagim, bunu sonra du$unuruz... 29 eylul 2007 galatasaray besiktas maci sonrası. beşiktaş'la 5, fenerbahce'yle 7 puan fark var. neler duşunuyorsunuz? kalli : sivas'ı niye saymıyorsunuz? (sivas bu 3 puan alması durumunda ligde 2. sıraya yerleşecek) 4 ekim galatasaray fc sion maci oncesi, sion ba$kaninin aciklamasina istinaden olasi feldkamp aciklamasi; soyunma odasinda gaz kontrolu yapacagiz -oturma odasini kontrol edecek degiller ya ! ekşisozlukten alıntıdır __________________