Galatasaray'ın tarihe gecen başkanlarından rahmetli Ozhan Canaydın doneminde futbol şube sorumlusu olarak gorev yapan Fatih Gokşen kulubun şu anda icine duştuğu zor durumu değerlendirdi. Acık sozluluğuyle tanınan Gokşen sorunların tumune ilginc yorumlar getirdi. Son gunlerdeki tatsızlıkların Galatasaray’ın icine işlediğini soyleyen Gokşen, Sarı-Kırmızılı yonetimin bircok konuda hatalı davranışlar icinde bulunduğunu belirterek, “Galatasaray’ın ayarı bozuldu, yapılan ayarlar da bir turlu tutmuyor. Bu istifaların tek nedeni başkanın gerekeni yapmamasından kaynaklanıyor. Camiaya yaşattıkları başkanın umurunda değil. Herkes başkanın ne duşunduğunu merak ediyor. Galatasaray’ın tum değerleri kayboluyor” diyerek, kulubun icinde bulunduğu duruma cok uzulduğunu soyledi. Negatif rekorların sahibi bu yonetimi hicbir Galatasaraylı unutmayacaktır. ‘Tarihe gectiler!’ Gokşen yapılan hatalı ve Galatasaray etiğine uymayan davranışlara da şu yorumu getirdi: “Daha once tepkisini gostermek icin yonetim kurulu toplantılarına katılmayan Ali Ağabey (Haşhaş) şimdi başkanın her icraatını onaylar bir davranış gosteriyor. 2 senedir tum uyelere mektuplar yazan ve, ‘Ben 74 yaşındayım, benim icin Galatasaray değerleri cok onemlidir, hesap verin’ diyen Taner Ağabey (Aşkın) artık torununa bile durumu izah edemez. Ama tarihe gectiler. İnsanlar yaşattıkları bu negatif rekorlarla dolu donemi hicbir zaman unutmayacaklar”. Genel kurul uyeleri bin pişman, ‘Elimiz kırılsaydı da oy vermeseydik’ diyorlar. Yonetimi resmen bombaladı Bircok yoneticinin yaptıklarının Galatasaray’a yakışmadığını da ifade eden Gokşen, “Sabah ayrı akşam ayrı konuşanlar, mac varken tatile giden başkan ve başkan yardımcılarını, bir futbolcuyu 8-10 milyon euro bonservisle alıp 1 ay sonra geri gondermek isteyen zihniyeti, 4 senede 6 hoca gonderenleri, 150 gariban personeli işten cıkartıp ahlarını alan; yerlerine daha fazla paraya daha fazla adam alanları, dunyanın sayılı altyapısına sahip olan Galatasaray’da futbolcu ve antrenor bırakmayanları, yetişen Galatasaray değerlerini oğrenmiş yetenekli genclerini Anadolu takımlarıyla takasta kullananları, yıllığı 350 bin dolara dunyada eşi olmayan gayrimenkulu (Galatasaray Adası) kiraya verenleri, bando mızıkayla kredi alanları, bir gun ustu kapanacak ertesi gun ustu kapanmayacak diyen ve inşaat şirketi yetkilileriyle canlı yayında ters duşen yoneticileri, kulube fatura kesip daha sonra, ‘Başkası yapsa daha fazla para alacaktı’ diyen başkan yardımcılarını, basketbolda başkasının formasıyla sahaya cıkan sporcu ve teknik kadroyu, istifa edip 2 gun sonra danışman olarak tekrar yonetim kurulu odasındaki koltuğuna geri donen yoneticiyi, hocaları icin, ‘Hep arkasında duracağız’ diyen ve sozunun dahi arkasında duramayan başkanı, başkalarının yaptığı işleri kendileri yapmış gibi gosterenleri (20.45 soylemi, Aslantepe Stadı, Riva arazisi, şirket birleşimi), dunyanın parasına stadı satıp paraları daha sonra luzumsuz işlerde yiyenleri bu camia asla unutmayacaktır” diye konuştu. Bir futbolcuya 8-10 milyon Euro veriyorlar, 2 ay sonra gondermek istiyorlar. ‘Uyeler Polat’ı istemiyor’ Başkanın ve yonetim kurulu uyelerinin tamamen kredilerini tukettiğini de iddia eden Fatih Gokşen sozlerine şoyle devam etti: “Bu arkadaşlar hÂl guven tazelemeyi duşunmuyorlar. Bu işler gonul işidir. İnsan zaman geliyor eşini, cocuğunu bile cekemiyor. Bu yonetime oy vererek başkanını secen genel kurul uyeleri bin pişmanlar. ‘Elimiz kırılsaydı da oy vermeseydik’ diyenler var. Devamlı, ‘Bizi kongre secti’ diyorlar ancak uyeler artık onu başkan olarak gormek istemiyor. Bu kadar ağır eleştirilerden sonra hÂl o koltuklarda oturuyorlarsa bunlara soylenecek soz, yazılacak yazı yoktur. Genel kurul uyelerinin bundan sonra yapacakları tek şey imzalarını bu yonetim gitsin yonunde kullanarak sicil kuruluna ulaştırmalarıdır”. Dun başka konuşanlar bu yonetime girdikten sonra bambaşka laflar ediyor. ‘Yanlışlar devam edecek’ Son olarak gelecekten umitli olmadığını da belirten Gokşen, “Bu zihniyetle kulubu yonetmeye devam edenler ara transferde de takıma takviye yapmak adına yanlış futbolcularla anlaşmaya, yaptıkları borclara yenisini eklemeye devam edecekler. Bir yaptıkları, başka yaptıklarına uymuyor. Galatasaray TV’yi once şifrelendirerek taraftarlarını kusturduler. Şimdi de marifetmiş gibi şifreyi kaldıracaklarını soyluyorlar. Şifreyi getiren de bu arkadaşlar değil miydi? Madem kaldıracaksın neden TV’ye şifre koyuyorsun. İcraatlarının arkasında bile duramıyorlar. Dolguyla bu kotu durumu duzeltemezsiniz. Eğer camaşır kirlendiyse yıkamak lazım” diyerek sozlerini tamamladı. Fanatik __________________