Galatasaray Teknik Direktoru Gheorghe Hagi, Beşiktaş ile hafta sonunda kendi sahalarında yapacakları derbiyi, taraftarlarının desteğiyle kazanmak istediklerini soyledi. GS TV'de "10 Numara Yorum" adlı programda soruları yanıtlayan Galatasaray teknik direktoru Gheorghe Hagi, Ali Sami Yen Stadı'ndaki son derbi mac olduğunun hatırlatılması uzerine, "Hem futbolculuk donemimde hem de teknik direktorluk donemimde Ali Sami Yen'de Beşiktaş'la oynadığımız butun derbileri kazandık. Umut ediyorum ki hafta sonu yine guzel bir mac oynanır ve sahadan guzel bir sonucla ayrılırız" dedi. Derbiyi sahalarından oynamalarının kendileri icin buyuk avantaj olduğunu vurgulayan Hagi, şoyle konuştu: "Kendi sahamızda oynuyoruz, dolayısıyla buyuk avantajımız var. Bunu akıllı şekilde kullanarak taraftarlarımızla birlikte bu derbiyi kazanmalıyız. Futbolda her zaman 3 puanı duşunmelisin. Bizim de o 3 puana ihtiyacımız var ama o puanları kazanmak icin iyi bir mac cıkarmak zorundayız. Takım olarak iyi bir oyun sergileyerek, guzel bir sonuc alacağımızı duşunuyorum. Ama bundan sonraki macları da kazanmak zorunda olduğumuzu da duşunmeliyiz. Son donemde oyuncuların ozguveninin kaybolduğunu tespit ediyorum. Ozguveni takıma tekrar kazandırmak zorundayım, dolayısıyla alınacak galibiyetlerle ozguven sağlanacaktır." Rumen teknik adam, takımla birlikte ilk antrenmanına cıkan Milan Baros'un uzun sureli bir sakatlık gecirdiğinin ve oynamadığının unutulmaması gerektiğini kaydetti. Galatasaray'a geldiğinden beri her hafta sakatlıklar nedeniyle 6-7 oyuncudan yoksun mucadele ettiklerini vurgulayan Hagi, "Geldiğimde 7-8 tane sakat oyuncu vardı. Sakat olan oyuncu fiziksel olarak formunu da kaybediyor. Ama bunlara cozum bulmaya calışıyoruz ve derbide en iyi takımı sahaya cıkarmaya calışacağız" diye konuştu. Hagi, bir soru uzerine, oynadığı donemde, Beşiktaş karşısında Toshack doneminde 2-0 kazandıkları macta, sağ taraftan attığı serbest vuruş golunu unutamadığını kaydetti. "OYUNU KONTROL ALTINA TUTMALIYIZ" Hagi, "Galatasaray hangi anlayışla sahada olacak?" şeklindeki soruya şu yanıtı verdi: "Benim sahada gormek istediğim takım, oyunu kontrol altında tutacak. Her zaman bunu başaracak. Dolayısıyla bunun icin takım oyunu sergileyecek. Tempoyu ayarlayacak. Oyuna komuta edecek ve her zaman golu duşunecek. Ancak bunun icin de cok dengeli olması gerekiyor. Hucumdan savunmaya gecmesinde ve savunmadan hucuma gecmesinde o noktaları cok iyi ayarlaması gerekiyor. Bildiğiniz gibi ben oyuncu olarak sahaya daima hakim olmak istedim. Oynattığım takımın da aynı şekilde sahaya hakim olmasını isterim. Kişilik olarak ve oyun olarak bunu sahaya yansıtmasını isterim." Bu zamana kadar iyi şeyler yaptıklarını ve fiziksel olarak daha iyi durumda olduklarını vurgulayan Hagi, "Gonul ister ki her gun yeni bir gelişme gozlemleyelim. Ama ben tabii ki bir mac ya da iki, uc mac icin gelmedim. Hedefim, iyi ve rekabetci bir takım kurmak. Hem ligde hem de Avrupa'da istikrarlı bir surec kurmaya geldiğimi soylemiştim. Gecmişte olan her şeyi iyice analiz ederek, gelecekte neler yapacağımızı duşunerek yola devam ediyorum. Cunku gecmişte işler gercekten cok kotu gitmiş. Bunu değiştirmek zorundayız. Hemen hemen her şeyi değiştirmek zorundayız. Cunku, Galatasaray bu Galatasaray değil, hak ettiği yerde değil" diye konuştu. "GOLCUMUZ YOK" Hagi, Baros'un sakatlığından dolayı takımda golcu eksiğinin olduğunu ifade etti. Şu anda topsuz ve topla beraber iyi calıştıklarını anlatan Rumen calıştırıcı, "Ama son 30 metrede biraz iyi olmuyor. Cunku orada sıkıntı cekiyoruz. Yani takım uretiyor, uretiyor, oraya kadar topu getiriyor, son 30 metrede bireysel yetenekler ortaya cıkması gerekiyor. Maalesef şu anda takımın 9 numara eksiği var. Pino 9 numara bir oyuncu değil. Golcumuz yok. Cunku, biliyorsunuz her buyuk takımın bir 9 numarası vardır. Dolayısıyla biz onun eksikliğini hissediyoruz. Baros sakat olunca..." ifadelerini kullandı. Hagi, devre arasında gidecek ve gelecek oyuncularla ilgili bir soru uzerine, bunu ilk yarı sonunda konuşacağını belirterek, "Birinci devrenin sonunda, her oyuncunun analizi yapılacak, değerlendirmesi yapılacak. Sonra hep birlikte karar vereceğiz. Ben bu sure icerisinde yani devre arasına kadar sadece takım uzerine yoğunlaşıyorum. Kadroda bulunan oyuncularla ilgileniyorum. Her birini, verebileceği kadar vermesini sağlamak icin hazırlıyorum. Tabii ki gelecek olan oyuncuları da yavaş yavaş duşunmeye başlıyoruz. Ama şu an konuşulacak nokta değil" dedi. İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) 29 Kasım Pazartesi gunu oynanacak, "El Clasico" olarak bilinen Barcelona-Real Madrid macıyla ilgili goruşunun sorulması uzerine de Hagi, şunları soyledi: "Bana gore şu anda dunyanın en iyi iki takımı arasında oynanacak bir mucadele. Barcelona inanılmaz guzel bir futbol oynuyor, surekli topu tutuyor, koşturuyor. Takımda butun oyuncuların kişiliği cok iyi, her zaman sahada sorumluluk alan isimler var. Ama Real Madrid takımı da gun gectikce daha iyiye gidiyor. Cok guclu ve yetenekli oyuncuları var, belli ki teknik direktorleri cok iyi calışıyor. Real Madrid icin iyi ve kulubun ihtiyacı olan bir yolda devam ediyor. Cok guzel bir mac olacağını duşunuyorum. Tabii bu derbi maclarında herhangi bir skor vermek hep zor olmuştur ama gormeye değer bir mac olacak." sporx