--MUZİK---- Cağımızın en buyuk eğlencesi ve aynı zamanda en cok uzerimizde olumsuz etki yapan olayı (Kimse farketmesede bu bir gercek...)

Ozellikle MUSLUMANLAR arasında HİC UZERİNDE DURULMAYAN BİR KONU

Sokaklarda goruyorsunuz, hemen herkesin kulağında bir kulaklık elindede mp3 calar. Hayat sanki o kucuk aletin icinde işliyor gibi herkes artık yanında ayırmıyor. Televizyonlarda,radyolarda hemen her kanalda mutlaka şarkıcılar cıkıp insanları eğlendiriyor ve bunun karşılığında kendileri tonlarca parayı goturuyor ve bize eğlendiğimizi, hoşca vakit gecirdiğimizi zannettiriyorlar.Camilerde namaz ortasında başlıyor birisinin telefonu calmaya, ya sazlı ya gitarlı bir şarkıcının sesi.İmam oradan Allahu Ekber diyor, şarkıcı orada ''Aşkım, bitanem, bebeğim vb.'' sacma bir cok sozle insanların kafasını celiyor. Yada sadece camide değil, hemen heryerde bu şarkılar ve icindeki o dunya hayatına bağlayan tonlarca soz artık işimize işliyor ,aklımızdan cıkmıyor. Daha da kotusu, Muslumanlar ve ozellikle GENCLER maalesef bundan ''hoşlanıyorlar'' yada hoşlandıklarını ''zannediyorlar'':..

Muzik bir cok toplumda artık kulturel bir yer almış.Hemen her yorede kendilerine ozel calgılarla turkuler, şarkılar soyleniyor ve buna ''kulturumuz'' deniyor. Televizyon ve İnternetin hakim olduğunu şehir topluluklarında ise bu ''hayatın olmazsa olmazı'' olarak goruluyor. Ama bu gercekten oyle mi ? Yada bir MUSLUMAN olarak bu bizim icin normal gormemiz gereken bir şey mi ?

Muziğin, hic haram yada helal kısmına girmeden bir soru sormak istiyorum size. Lutfen duşunun,,, bir bardak var. Bu bardağın icine tertemiz bir su dolduruyoruz. O kadar saf ve guzel ki... Ama bunun uzerine gelip camurlu bir su yada alkol konuluyor. Bardak taşıyor, icindeki saf su artık yok. İcine konulan diğer camur yada alkol artık o bardağın icinde hakim... Kalbimiz işte aynen oyle aslında. Size soruyorum, bir insanın kalbi nasıl Kur'an dinleyince , Allah'ı zikrettikce rahatlayıp,huzur buluyorsa temizlenmiş ve arınmış tertemiz kalbimizi nasıl oluyorda başka gereksiz ve sacma(lutfen darılmayın) ses ve sozlerle doldurabiliyoruz ? Bu mumkun olabilir mi ?
Tek tek şarkıların,turkulerin icerdiği sozlere yada icerdiği calgı aletlerini kotulemek istemiyorum cunku kim ne derse desin hepsi aynı... Sadece DUNYA merkezli ve kalbimizi kesinlikle bir İNSAN ve ozellikle bir MUSLUMAN olarak ihtiyac duymadığımız ve hatta zararlı şeylerle dolduran bir olay bu MUZİK...

Ozellikle dediğim gibi GENC ve MUSLUMAN kardeşlerim, bu olay bizi cok ilgilendiriyor, cunku etrafımızda hemen heryerde arkadaşlarımız olsun, bulunduğumuz cevre olsun Muzik maalesef coğunlukla var olan bir şey ve bu zamanla kalbimize işliyor. Yine OZELLİKLE diye belirtmek istiyorum, o şarkıcılar sizi ve ahiret mutluluğunuzu hic onemsemeyen insanlar ve icinizi Aşk, Sevgi, Ayrılık vb. bir cok sacma konularla doldurarak, tamamen mutsuzluğa,depresyona daha da kotusu haram ilişkilere ve oyle bir yaşam tarzına iten bir şey bu MUZİK...

Peki bunun dinimiz İSLAM ile olan bağlantısına gelelim. Allah bunu yasaklamış mı ? Yada Peygamberimiz sallahu aleyhi veselem bu konuda bir şey demiş mi ?

EVET bunu duymak size biraz ağır ve şaşırtıcı gelebilir ama muzik HARAM...Biliyorum bunu duymak cok garip gelmiş olabilir cunku herhalde bunu kafamdan uydurduğumu duşunuyorsunuz ama aslında oyle değil, bu sadece size hic bir imam,hoca tarafından bahsedilmeyen bir konu. Peki bu nerede var ???

Cok guzel ve aklımda tutmaya calıştığım bir ayet şoyle;

''Onlar ki, boş ve yararsız şeylerden yuz cevirirler'' Muminun Suresi 2.ayet. Bu boş ve yararsız şeyler aslında bir cok şeyi kapsayabilir hayatımızda.Bunu duşunmeyi size bırakıyorum.

Ama daha da acık bir kaynak isterseniz bu konuda Peygamberimiz sallahu aleyhi veselemin ceşitli bir cok hadisi var aslında, onlardan sadece bir kacı şoyle ;

''Bir zaman gelecek, ummetimden bazısı, zinayı, ipek giymeyi, icki icmeyi, mizmarı [calgıyı] helal addedecektir'' [Buhari]

''Suyun otu buyuttuğu gibi, şarkı, oyun ve eğlence kalbde nifakı buyutur Allah a yemin ederim ki, suyun otu buyuttuğu gibi, Kur an ve zikir de, kalbde imanı buyutur'' [Deylemi]

''Ben, mizmarları [calgıları], putları yok etmek icin de gonderildim'' [İAhmed, Ebu Nuaym, İbni Neccar]

Ve diğer bir cok bunlara benzer hadis...

Sadece en baştaki, Buhari yani Kur'an dan sonra İslam'ın en guvenilir kaynağı gorulen, kaynağa bakarak bile Peygamberimiz sallahu aleyhi veselem'in calgı yani gunumuzdeki MUZİK in helal olmadığı acıkca ortada. Ama maalesef şu ana kadar ne bir din adamı ulkemizde bu konu uzerinde duruyor nede en ufak bir şekilde bahsediyor.En azından ben hic duymadım... Daha da kotusu , DİN PROGRAMLARI ve İSLAMİ ŞARKILAR,İLAHİLER adı altında calgılar gunumuzde, ulkemizde heryerde... Bu gercekten uzucu ve kacınmamız gereken bir şey....

Diğer hadisleride araştırırsanız, Peygamberimiz sallahu aleyhi veselem SADECE Def, yani davula benzeyen vurmalı bir alete izin vermiştir. Bunun dışında kimse hic bir muzik, calgı aletini ''Ama bu beni Allah'a yakınlaştırıyor'' diye bir bahane surerek, helal yapamaz. Peygamberimiz salllahu aleyhi veselam'in acıkca helal olmadığını soylediği bir şey bizi nasıl Allah'a yakınlaştırabilir ki ? Oyle olduğunu ''hissetsek'' bile bu ne kadar yapılması doğru bir şey olabilir ki ?

LUTFEN bu konuda bilmeyen kardeşlerimizde uyaralım ve daha fazla Şeytana ve onun yoluna gitmekten sakınalım...

'' Ey iman edenler! Şeytanın adımlarını takip et*meyin. Kim şeytanın adımlarını takip ederse, şunu fil*sin ki o, edebsizliğî ve kotuluğu emreder. Eğer ustunu*zde Allah'ın lutuf ve merhameti olmasaydı, icinizden hicbir kimse asla temize cıkamazdı. Fakat Allah diledi*ğini arındırır. Allah işitir ve bilir.''

Eğer Allah’ı seviyorsanız peygambere uyun ki Allah da sizi sevsin” (Âl-i İmran, 3:31-32)
“Peygamber size ne verdiyse alın, neyi yasaklamışsa ondan sakının” (Haşr, 59:7)