Perşembenin gelişi... | Osman Tanburacı
Galatasaray0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Galatasaray
- Perşembenin gelişi... | Osman Tanburacı
-
12-10-2019, 05:31:57Kayıtlı ÜyeOnce şunu acık ve net soyleyeyim; Taraf olmayan bertaraf olur! Ama taraf olmak da 'gercekleri gormezlik' değildir. Galatasaray-Beşiktaş macında iki taraf da acık futbol oynadı. Son yıllarda bu kadar guzel ve cekişmeli bir derbi seyretmedik. İki tarafı da tebrik ediyorum. 6 gol gorduk. Lincoln'un Baros'a attırdığı, Tello'nun Delgado'ya atırdığı goller mukemmel otesiydi. Her ikisine de hayran kaldım. Ama ne yazık ki; Bunları konuşmak yerine herkes hakeme saldırdı. Delgado atıldı, vaveyla başladı! Delgado'nun Barış'a yaptığı ilk hareket aslında kırmızıydı, hakem sarıyla geciştirdi. Bunun icin Galatasaraylı, Fenerli, Barcalı olmaya gerek yok. Halep ordaysa arşın burada! Aynı Delgado ikinci sarısını isteyerek, bilerek, adeta karta dik giderek aldı! Koca Delgado sarısı olduğunu bilmiyor mu? Kimse Delgado'nun Beşiktaş'a ihanetine değinmedi, herkes hakemi sucladı. Delgado oynadığı cok macta zaten takımını bir kişi eksik oynatıyor gibiydi. Gecen hafta cıkarken yuhalanmadı mı? Şayet Beşiktaş galip gelseydi Beşiktaş'a ve Mustafa Denizli'ye methiyeler duzulecekti... Ama gercek o değil ki... Delgado'nun atılmasından sonra Beşiktaş ve Mustafa Denizli asla pes etmedi. Denizli butun imkanlarını kullandı ama macı kurtaramadı. Lutfen doğruları eğrileri birbirinden ayıralım. Şimdi soruyorum; Delgado'nun atılışından sora İbrahim Toraman'ın hakem Cuneyt Cakır'a hamlesi, kolundan cekmesi, uzerine yurumesine niye kart yok? Bundan bahseden kimse de yok! O da kartlık. Varın rengini siz secin! Aklımda yanlış kalmadıysa... Gokhan Zan'ın topa tabanla girmesinden sonra hakem oyunu durdurmadı pozisyon gecti Beşiktaş kontratağında Galatasaray golu yedi. Niye kimse bundan bahsetmiyor? Onu da soyleyeyim; Pozisyon, Beşiktaş 18'inin hemen onunde oldu. Galatasaray 70 metre rakibini durduramıyor, acık duşuyorsa burada hakem suclanmaz! Suc golu yiyende... Bunu da soyleyen Osman Tanburacı... Delgado boylesine onemli bir macta ve takımı gerideyken sorumsuz davranıyor takımına ihanet ediyorsa 'Beter ol Delgado' demem Beşiktaş adına uzulmemdendir. İhanete tepkimdendir. 'Beter ol Delgado, takımını yaktın!' Bunu Beşiktaşlının soylemesi gerekirken, Beşiktaşlı bana kızıyor! Neden? Beşiktaşlı değilim de ondan! Ne yazık ki insanlar gercekleri gormek istemiyor. Haksız dahi olsa, tuttuğu takımın oyuncusunu koru korune savunuyor. Kimseye laf ettirmiyor. Anlamak mumkun değil! Delgado hata etmiştir ve Beşiktaş hatalı oyuncusunun davranışına prim vermektedir. Şimdi bir kez daha Beşiktaşlılara soruyorum; Aldığınızdan bu gune, ne hayrını gordunuz Delgado'nun? Geldiğinden beri; gitsin mi gitmesin miyi tartıştınız. Hala da tartışıyorsunuz. Bir başkası soyledi mi neden kabahat oluyor. Uzgunum ama; Delgado onca yeteneğine rağmen; silik, gonulsuz, enerjisiz, sinerjisiz, temposuz bir futbolcu. Bekle ki iki hareket ceksin... Bekle ki bir ara pas atsın... Bekle ki uzaktan catala bir iki kez taksın! Bu mu futbol? Bu mu star? Bunu icin mi verildi paralar? SERGEN'İN NE GUNAHI VARDI DA GONDERİLDİ Delgado, asla Sergen'den ustun değil! Beşiktaş yonetimi yıllardır hata ustune hata yapıyor. Del Bosque, Rıza Calımbay, Jean Tigana, Ertuğrul Sağlam, şimdi de Mustafa Denizli... Oynatılmadan gonderilen Diatta, santrhaf BİLMEM KİM, Higuain, şimdi de Seric... Yazık değil mi? Beşiktaş yonetiminin yerinde olsam Delgado'yu da gonderirim. Futbol artık fiziğini, yureğini, becerisini ve de aklını sahaya koyanlarla 90 dakika forması icin olumune mucadele edenlerle oynanıyor, maclar bu tip futbolcularla kazanılıyor. Neyleyeyim Delgado'yu! Beşiktaşlı hala Delgado'nun bu hatasını gormezden geliyor, Galatasaray mağlubiyetini Delgado'nun atılışında hakem hatasına bağlıyorsa Mathias mubarek olsun. Beşiktaşlı hayrını gorsun. Uzduğum Beşiktaşlı da varsa beni kardeşi gibi gorsun... Aslında Beşiktaş icin en guzel sozu Mustafa Denizli soyluyor; 'Bizi 27. haftada gorun' Yani bugun iyi değiliz ama olacağız! Birileri gidecek, birileri gelecek gibi laflar ediyor. Beşiktaş'ın kalibresine yakışmayan futbolcular var anlamına gelen bir cumle daha ediyor Denizli. Delgado mu acaba? Denizli, Delgado'ya kartı yiyince de cok kızdı. Ben de oradaydım hemen arkasında... Yanılmadığımı biliyorum. Şimdi; Başkan Yıldırım Demiroren'in perşembe gunu soyleyeceklerini cok merak ediyorum. Biliyorum ki; Perşembenin gelişi Carşamba'dan bellidir. Dun neyse yarın da oyle olacaktır. Beşiktaş'ın sorunu Delgado'nun atılışı Galatasaray'a yeniliş değildir. Dost acı soyler. Ama doğru soyler. Bir doğru daha; Beşiktaş Galatasaray'a hakem hataları yuzunden yenilmemiştir ama; Hakem hatalarına en cok Beşiktaş kurban edilmiştir. Bunun duzelmesi de sadece Beşiktaş'ın sorunu değildir. Topyekun uzlaşmadır. Kazı koz anlamadan, Bana dokunmayan yılan bin yaşasın demeden! Ruştu topu elinden kacırdı, top boşta kaldı Servet vurdu gol oldu... Niye hala tartışılıyor? Servet boş kaleye topa tepesiyle vurunca net bir gol kactı. Servet'in bir kafası da direkten dondu... Galatasaray helalinden iki penaltı kazandı. İkisi de gol oldu... __________________